Първоначално изпратено от dex
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
...
Не е с лоши помисли и не е препоръкЪ - желая ви успех, за мен на тази цена няма достаъчно потенциална печалба, която да оправдае риска ми от влизане тук. Но това си е само мое мнение.
Затова са интересни финансовите пазара, защото всеки си има мнение и може слободно да залага парите си на него..
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеГруйо, я виж какви са ROE/ROA на двете банки също
Не е с лоши помисли и не е препоръкЪ - желая ви успех, за мен на тази цена няма достаъчно потенциална печалба, която да оправдае риска ми от влизане тук. Но това си е само мое мнение.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
Това са активите а не собствения капитал. Или се връзва P/B около 0,4 или аз смятам грешно.
Да, активите са, посочих, че има разминаване от 100 млн. евро между статията и данните на БНБ.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнениеГруйо, този път ми се струва, че ни си прав и сравнението между Пиреос и ПИБ е неуместно. Нерде Ямбол - нерде Стамбул!?). За мен цената на Пиреос е абсолютно меродавна за екстрполиране тук - умножеваме махленската по 3 и сме готови
За друг пък цената трябва да е минимум тази за ОББ - ми що не, макар КВС да се доказаха през годините точно като някакви уникални баламурници, купуващи на баснословно завишени цени в абсолютно всяка една сделка, която са сключили у нас. Трети ще търсят съотношенията с Експресбанк и ще си измислят цена, на принципа "сигурни изтичници, прошепнали на ущенце на Ройтерс" и т.н. Свят голям, борса - още по-голяма
Не е препоръкЪNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
приветствам решението на ЕЦБ за стрес тестовете които ще се проведат в първата половина на следващата година
- така ще има реална оценка на активите на големите банки в Б-я
- критериите няма да са занижени както през 2016 г. при предните стрес тестове
- ще се види дали са изпълнени предприсанията на БНБ от преди 2 год.
- ще може да се направи съпоставка на двата срес теста
просто картинката ще се изясни съвсемfuск the bеаr - give me the bееr
- 1 like
Коментар
-
Чудех се дали да се включа по темата, но хайде, ще го направя - след като не разбрахме цената за Експресбанк, освен някакви изсмукани от пръстите глупости на Ройтерс, дето питаи баба Мара от Женския пазар, тук, т.е. за Пиреос, си имаме цена, а именно 75 милки евро, грубо 150 милки лева. За мен лично Фибанката е на едно ниво с Пиреос относно риск и качество на портфейла, хайде, ще предположим, че е по-добре, макар AQR друго да рече, а и Пиреос чистиха много ударно през годините, което доведе до намаляване на капитала им с над 300 милиона за 5 години, но да речем, че и Фибанката ударно чисти.
Та имайки предвид горното, слагайки, че Фибанката има 3 пъти повече активи и 2,5 пъти повече капитал, то екстраполирайки тази цена от 150 милки, тук се получава към 450 милки, макс. В момента капитализацията се върти около 400 милки, т.е. за мен има възможнсот за ръст от 10-15% при продажба, не повече. Разбира се, други си мечтаят да го смятат според цената на ОББ, затова всеки сам си преценява. Не е препоръкЪNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
Аз го разбирам, че издадат акции за 75 млн. за целта на сделката, ама каква е точно сделката не пише. То като цяло това обявление е толкова мъгляво, че и пълно с грешки...
"PBB, as of September 2018 had total assets of €1.7bn"
ОБЩО АКТИВИ 3144305 /данни БНБ към 30.09/
Има-няма 100 млн. евро разликаLife won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Това "The consideration for the shares amounts to €75m and the Transaction is expected ..." сигурно ли е, че е точно цената (само) ? Не е ли част от плащането ?
"PBB, as of September 2018 had total assets of €1.7bn"
ОБЩО АКТИВИ 3144305 /данни БНБ към 30.09/
Има-няма 100 млн. евро разликаLast edited by dex; 08.11.2018, 09:49.
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
75 млн. евро
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
А каква всъщност е цената ?
Прочетох обявлението и има данни за финансовите показатели на банката след сделката, но не видях данни за самата цена.... малко диагонално прегледах обявлението, де, може и да съм изтървал.....Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
Прочетох обявлението и има данни за финансовите показатели на банката след сделката, но не видях данни за самата цена.... малко диагонално прегледах обявлението, де, може и да съм изтървал.....
Коментар
Коментар