If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тук защо така вървят на обратно ? Тиквун чака 5 + лихвите, а тя акцията надолу отива
Back to basics - спекулантите са хора с таргет (а тук освен спекуланти, други няма), а когато таргетът не се случи времево, следва сел по една или друга причина и ако няма подкрепа от мажото, а явно такава няма, се получава уент дъ хорст инто дъ ривър. както казва Батя - тук загубата си я взех
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Пълномощните са две и са от 13.07.20г.: с №1251 упълномощават ЦМ като действ. собственик,а с №1252 НН за действ. собственик -ИМ. И едва ли са се разкарвали до Мюнхен.Има си куриерски служби.
Това попечителство обаче едва ли е самоцелно,и двамата са пълнолетни,че някой да ги предпазва от неразумни действия .Веорятно акциите са залог/обезпечение на нещо и това нещо би трябвало да е вътрешна информация,която би следвало да се разкрие пред КФН и дружеството.Поне в х3 не видях нищо такова.
В акционерните книги, генерирани от ЦД, под списъка на акционерите има секция, в която се дава броят акции, които са предмет на обезпечение/залог (регистъра за особени залози на ценни книжа се води от ЦД). Но не знам дали чужд попечител има задължението да уведоми ЦД ако акции, които държи под попечителство за свои клиенти, са предмет на залог/обезпечение.
В списъка на присъстващите прави впечатление, че Цеко Минев се е разписал заедно с пълномощника на Ивайло Мутафчиев, който е адв. Николов, в графата за 12-те милиона акции на CACEIS BANK. Адв. Николов има пълномощно и за него (ЦМ), но се подписват и двамата.
Пълномощните са две и са от 13.07.20г.: с №1251 упълномощават ЦМ като действ. собственик,а с №1252 НН за действ. собственик -ИМ. И едва ли са се разкарвали до Мюнхен.Има си куриерски служби.
Това попечителство обаче едва ли е самоцелно,и двамата са пълнолетни,че някой да ги предпазва от неразумни действия .Веорятно акциите са залог/обезпечение на нещо и това нещо би трябвало да е вътрешна информация,която би следвало да се разкрие пред КФН и дружеството.Поне в х3 не видях нищо такова.
Да де,ама на ОСА с 12 мил.ак. гласува Н. Николов,упълномощен от Банката,не от ЦМ и ИМ и пълномощното е заверено в консулството в Мюнхен,където е и Банката.За това е нормално да е упълномощен от представител на банката.Ще видим,какво ще има в ТР.
В списъка на присъстващите прави впечатление, че Цеко Минев се е разписал заедно с пълномощника на Ивайло Мутафчиев, който е адв. Николов, в графата за 12-те милиона акции на CACEIS BANK. Адв. Николов има пълномощно и за него (ЦМ), но се подписват и двамата. Странна работа.
Централен Депозитар е свързан с Clearstream, а CACEIS гаранция е член там. Както каза Мариян Йорданов, CACEIS е само попечител на акциите, а действителните собственици са Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев. Банката CACEIS не е собственик, видно от забележките за действителни собственици в графата за пълномощник. Само е попечител, но е интересно защо акциите са по подсметка там.
Предполагам, че ако акциите са в попечител, е необходимо да има пълномощно, защото няма как с една разпечатка с печат и подпис от попечителя да се упражняват правата на акционера, тъй като КФН и ТР признават само каквото пише в разпечатките на ЦД, а там фигурира попечителя и трябва задължително пълномощно. Адв. Николов се е разходил до Мюнхен да вземе пълномощни за целта.
Опитах се да се свържа с (02) 817 1430 Василка Стаматова - Директор "Връзки с инвеститори" ,но номера се оказа несъществуващ а друг номер не откривам.
Не само този директор е неоткриваем. Аз съм опитвал да се свържа с DPO (Data Protection Officer) Андрей Филчев dpo@fibank.bg (и по телефон чрез централата). Всеки администратор на лични данни какъвто е и банката трябва да има такъв по изискванията на GDPR (които изисквания меко казано доста творчески ги интерпретират). Ха познайте дали лицето е откриваемо...
Опитах се да се свържа с (02) 817 1430 Василка Стаматова - Директор "Връзки с инвеститори" ,но номера се оказа несъществуващ а друг номер не откривам.
Ти май още вярваш в детските приказки:-)
Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
Пълномощно може да се завери и в Занзибар, стига да има апостил. Няма значение къде е заверено пълномощното, ако е валидно от правна гледна точка.
Да де,ама на ОСА с 12 мил.ак. гласува Н. Николов,упълномощен от Банката,не от ЦМ и ИМ и пълномощното е заверено в консулството в Мюнхен,където е и Банката.За това е нормално да е упълномощен от представител на банката.Ще видим,какво ще има в ТР.
Аз пък не разбрах.Като ходя на ОСА,гласувам аз,а не Карол или Елана.Ако не съм там,мога да ги упълномощя,но Ц.М. е бил на ОСА със своите 40750х.а.,а И.М. е бил представен за своите 40750х.а. от същия Николай Николов с пълномощно,заверено от Софийски Нотариус.Явно банката има права над акциите,защото пълномощното за тези 12 мил. акции е заверено в консулството ни в Мюнхен и най вероятно е издадено от управител на банката.
Права над акциите има само акционер, чиято собственост са.
Пълномощно може да се завери и в Занзибар, стига да има апостил. Няма значение къде е заверено пълномощното, ако е валидно от правна гледна точка.
Аз пък не разбрах.Като ходя на ОСА,гласувам аз,а не Карол или Елана.Ако не съм там,мога да ги упълномощя,но Ц.М. е бил на ОСА със своите 40750х.а.,а И.М. е бил представен за своите 40750х.а. от същия Николай Николов с пълномощно,заверено от Софийски Нотариус.Явно банката има права над акциите,защото пълномощното за тези 12 мил. акции е заверено в консулството ни в Мюнхен и най вероятно е издадено от управител на банката.
Странно защо ЦД промениха публикувания бюлетин около 10,30 сутринта в понеделник.
Но,аз съм си го свалих около 10 часа и ако някой желае мога да му го пратя.
Пише ,че сделките са със сетълмент 29.06.2020 г.,но нямаше никакъв коментар за да се усъмня ,че са действителни сделки.
Здравейте
проучих въпроса
CACEIS BANK S.A. е депозитар
бюлетина се генерира автоматично и в него не влизат промени в депозитара (попечителя)
все едно като си преместите акциите от Карол в Елана и да излезете в този бюлетин ако имате някъде над 5%. И то да излезете като продавач без да сте
следователно в този бюлетин НЕ трябва да присъстват имена като
CACEIS BANK S.A.
Bank of New York Mellon
Уникредит Клиентс
Swedbank клиентс
и т.н. клиентс
Но в списъци на акционери за ОСА ще присъстват такива имена (на депозитари).
...
CACEIS BANK S.A., GERMANY BRANCH притежава над 10 % от капитала ?
А господа мажоритарите ИВАЙЛО ДИМИТРОВ МУТАФЧИЕВ и ЦЕКО ТОДОРОВ МИНЕВ са продали по над 5 % от пакетите си и са паднали на около 37 % от капитала на банката ?
и това е станало преди официализирането на резултата от увеличението,защото това са данни с влязъл сетълмент от 2 дена към 2.07.2020г.
Т.е.сделките са станали през юни месец.
Интересно защо нито банката ,нито централния депозитар обявиха сделките,въпреки изричното задължение според законите на България?
....
Коментар