IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Понеже ми е трудно да си обясня хейта по тази позиция, си го обяснявам по две линии:
    1. защото в момента господари на БФБ са Пенсионните, които са с над 20 милиоарда лева, те конторлират всички цени на борсата. Единствена по мащаби и бизнес с тях е само ПИБ, това ясно ги дразни. Но може да дойде момент, когато те ще бъдат национализирани, крайно време и да влезе парламентарна комисия и да ги разнищи!
    2. има политически лобита без банка. да не задълбавам, но не всеки олигархичен кръг можа да си направи и съхрани банка, това, очевидно някои ги дразни, някои си направиха чак в Молдова, явно толкова много им се е искало да имат банка.
    3. вродената глупост на инвеститорите в Б-я. То си личи, щом нещо като Сини Коли може да е събитие, или Птичи Грип, или Лещерко "локомотиви на БФБ", означава, че на БФБ търгуват хора с проблемно интелектуално или може да е по скоро с престъпно съзнание.

Коментар

• Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение
      Днес не виждам Хари да ни поговори за ЕРМ 2 и как всичко ще бъде е по мед и масло.
      И как въпреки Омертата завладяла държавата ни и липсата на съдебна система, всичко ще цъфти и връзва в банката и икономиката ни.
      Това, че нямало съдебна система, не значи, че е проблем за банковата система, която в момента е под надзор на ЕЦБ. Забравите ли?
      Нали това беше най-важното, че събития от 2014 вече не могат да се повторят...Единствено банковата ни система в момента е в Европа, нищо друго. Само тя е адекватно надзиравана и само на нея може да се вярва в момента. На кого друг да вярваш?
      Защо беше тази борба за имане на банки? Защото банките са единственото печелившо в Б-я независимо дали е криза или не.
      Щом реийтинга на банката е останал потвърден и един и същ през най-тежката криза, за какво говорим. А тя вече здравната изчезна, под 2% положителни проби, а тепърва идват пари нечувани като размер за възстановяване, което значи, че кредите ще се платят.
      Забравихте ли, че банкта беше единствената подкрепена от държавата и ЕЦБ, което е свръх гаранция.
      Отново повтарям, продаващите под два лева исторически са най-губещите по тази позиция.
      Отдавна КФН и Парламента трябше да бъдат сезирани за продаващите пенсионни, които бутнаха цената.
      И нима има по-голяма печалба друго дружество? Че не се сещам

Коментар

• Първоначално изпратено от rozova pantera Разгледай мнение

Е в листата на ЕЦБ ли са или не са ?? ха ха
        Ха-ха
        ЕЦБ не се е ОТКАЗАЛА, да наблюдава ПИБ. Има си критерии, по които се избират кои банки ще се наблюдават.
        А, колкото до АНГАЖИМЕНТА, това е толкова нелепо, че нямам думи...

Коментар

• В интерес на истината отчета на ПИБ не е лош. Приходите от лихви се запазват, но разходите за лихви намалят, т.е нетния лихвен доход е по-висок. Нетния доход от такси и комисионни е по-висок, общите приходи от банкови операции също 95 200 vs 92 200. Административните разходи намалят, обезценките са по-високи, други разходи намалят, печалбата след данъчно облагане е 15 800 vs 11 700, т.е ръст от 35% vs 25% при ЦКБ

http://www.x3news.com/?page=news&current=1
          Last edited by Innocent; 31.05.2021, 14:41.

Коментар

• Днес не виждам Хари да ни поговори за ЕРМ 2 и как всичко ще бъде е по мед и масло.
            И как въпреки Омертата завладяла държавата ни и липсата на съдебна система, всичко ще цъфти и връзва в банката и икономиката ни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение

Това са на Григор Лилов тъпизмите, които сам си е измислил.
              Е в листата на ЕЦБ ли са или не са ?? ха ха

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение

Лилов какво, дадох линк, четеш -превеждаш, ако не има Гугъл преводач, и гледаш СТАРАТЕЛНО данните на Фич.
                ЕЦБ не е толкова глупава по принцип, контролира си пазара, имаше една Danske bank във Естония, ами отсвири я, имаше над 200 млрд съмнителни транзакции.
                Да ..а и тролове тука, навсякъде сте вре.
                Last edited by hazard; 31.05.2021, 03:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
                  ...
                  Заради проблемите с ПИБ Европейската централна банка отказа да я включи в листата си на наблюдавани от нея банки, съответно и на ангажимент за тяхното поддръжка и спасяване при непредвидени обстоятелства.
                  ...

Коментар

• Това е момента е перлата на БФБ, най-голямата компания, най-растежната и най-перспективната, най-печелившата, за какъвто и период да го погледнеш.

Let that sink for a moment.

Amen.

Коментар

• https://www.fitchratings.com/researc...ive-25-05-2021
                      излезнал е последният рейтинг на Фич за банката, В- негативен

Световната кредитна агенция Фич даде негативна перспектива на рейтинга на основна българска банка.
                      Става дума за Фибанк (ПИБ-Първа инвестиционна), чийто сегашен рейтинг е е пет равнища под инвестиционните и седем равнища под този на държавата България.
                      Заради проблемите с ПИБ Европейската централна банка отказа да я включи в листата си на наблюдавани от нея банки, съответно и на ангажимент за тяхното поддръжка и спасяване при непредвидени обстоятелства.

Според оценката лошите кредити са 22% от сумата на всички отпуснати, закъсващите кредити – още около 15% (общо 37%) Провизиите по тези изгорели пари са два пъти по-ниски като % от средните за банковата система у нас. „Фич” отбелязва, че банката се е набълбучила с трудно продаваеми недвижими имоти за милиарди.
                      "В края на 2020 г. необезпечените заеми на банката представляват високи 82% от основния капитал от първи ред (CET1).
                      Световната финансова агенция констатира, че на нова държавна помощ трудно ще се разчита заради новото законодателство в Еврозоната. То задължава по-едрите вложители при проблем да покрият от влоговете си загубите, а чак после да се мисли и прилагат други решения.

"две банки имат право да правят кюлчета в БГ - Райфайзен и ПИБ, да, това е тема за друг разговор"

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
                        Това просто е поредната политическа атака срещу банката от страна на Зелените и Капитал през Владо Панев. Самият Владо започва кариерата си, като финансов журналист от Капитал, който впоследствие започва да си мисли, че е финансист.

По тази линия човекът си има многогодишна ясна и целенасочена политическа адженда срещу банката, така че тук реално новина няма. Новият изпълнителен директор на ББР също ще бъде бивш служител на Иво Прокопиев, така че това за което говори Владо Панев реално ще си се случи, защото се координира от един властови център. Киро и Асен Харвърдови са си директен трансфер на Галя Прокопиева през Деси Радева. Сами виждате всички тези хора си действат заедно в абсолютно перфектен синхрон, за да постигнат своите политически цели Кое не е ясно?

За мен, обаче далеч по-плашещо е мълчанието на регулатора. Не знам, дали някъде в Европа има такъв абсурд кариерен политик да говори открито срещу частна банка. Това е абсурдно и опасно на толкова много нива.
                        В. Панев миналата година беше против Еврозоната, след като беше против увеличението на ПИБ. Но си каза, че не иска да го спира - беше пуснал жалба или нещо подобно. Тогава не беше прав, но сега като казва ,че държавата не бива да захвърля в калта инвестицията си в ПИБ е прав. Държавта трябва да има член в борда на банката, да участва активно в управлението на банката, да се интересува от инвестицията си и да иска банката да расте, да се продаде, да дава дивиденти и всичко свързано с усшешна реализация. Това мисля, че казва В. Панев е момента. Дано надделее и ако иска той да стане член, поне е ясно, че ще следи със зорко око, аз мисля, че и от банката нямат нищо против Държавата да е с тях и всичко да е прозрачно. Това е момента е перлата на БФБ, най-голямата компания, най-растежната и най-перспективната, най-печелившата, за какъвто и период да го погледнеш. Да не говорим, че в момента банките са като телекоми, ако помните такса електромер, която не се въведе, вече всички банки имат такса сметка независимо, дали я ползваш, не приемата депозити, а само растат и са винаги на печалба. Ако някой е против ПИБ, според мен е защото си няма банка, и знае, че няма да може и да има вече, защото лицензигте се дават само от ЕЦБ вече. Затова си направиха Молдован - хак да им е, да и се радват и да не забравят, че там е Жан Виденово време - 1996 г....а тук сме на прага на Еврозоната!

Коментар

• Първоначално изпратено от raydalio Разгледай мнение
                          хайде да се преброим - който си е изтеглил парите от там да ми хареса коментара, а който още ги държи да коментира. малко статистика да видим
                          Аз имам само кредитна карта там от 15 години. Но се ползва като дебитна, демек не съм платил и една стинка лихва. Банките мразят подобни клиенти.

Коментар

• Първоначално изпратено от raydalio Разгледай мнение
                            хайде да се преброим - който си е изтеглил парите от там да ми хареса коментара, а който още ги държи да коментира. малко статистика да видим
                            Не виждам причина да си ги тегля. Имам фирмени сметки в ПИБ от много години, защото съм доволен от обслужването и от онлайн банкирането. Работя и с други банки, но с ПИБ никога не съм имал проблеми, за разлика от други с повече претенции. А и не считам, че има каквито и да било причини да се опасявам за стабилността й. Имам и акции.

Коментар

• Защо трябва да си теглим парите? Защото една политическа партия се опитва да си прави ПР на гърба на банката ли?

Първоначално изпратено от raydalio Разгледай мнение
                              The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• хайде да се преброим - който си е изтеглил парите от там да ми хареса коментара, а който още ги държи да коментира. малко статистика да видим

Коментар

Working...
                                X