If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Калин Христов традиционно използва форума не просто да направи обзор на макросредата и сектора досега, но и да даде насоки за мерките на БНБ занапред. Едната линия, по която той загатна промяна в политиката на регулатора, е забраната за банките да разпределят дивиденти, която беше въведена в началото на пандемията. През 2022 г. тя вероятно ще бъде разхлабена леко, но по отношение на бъдещи печалби, което е сигнал, че и реализираният резултат за 2021 г. (до октомври той вече е близо 1.2 млрд. лв.) ще трябва да бъде изцяло капитализиран.
Стъпка в правилната посока. Замяна на едни скъпи инструменти с едни най-вероятно доста по-евтини. Ако успеят това ще намали годишните лихвени разходи с 5-10 млн.лв
Казваш в прав текст, че ще се откажат от 12% ния си доход ,- ХА дано, амааа...
Стъпка в правилната посока. Замяна на едни скъпи инструменти с едни най-вероятно доста по-евтини. Ако успеят това ще намали годишните лихвени разходи с 5-10 млн.лв
Какво би променил един дивидент по позицията:
- държавата ще се похвали с прилична доходност;
- инвеститорите ще са доволни;
- цената едва ли ще остане на текущите нива;
Абе, всички доволни, ама дали така мисли и мажо?
Реално при 150 млн. книжа дори 10 ст. дивидент са нищо в сравнение с декларираната печалба, а би било яка подкрепа на акцията, но не ми се вярва.
Мнението ми не е препоръка към никого и за нищо. За повече - чл. 37 от конституцията
Какво би променил един дивидент по позицията:
- държавата ще се похвали с прилична доходност;
- инвеститорите ще са доволни;
- цената едва ли ще остане на текущите нива;
Четох статия наскоро в конкурентна медия - КАНДИДАТ ЕДНОРОЗИ - КЛУБ МИЛИАРД? Там бяха Лещерко ТСБ, Софарма, но нямаше единствените компании на БФБ със собствен капитал от Милиард. На това се казва поръчкова платена жирналистика с таргет аудитория глупави и наивни шарани.
Епъл се търгува на тея ултипъли, защото е натрупал капитализация трилион и е станал балон, няма накъде да трупа вече, а Алтерко няма и милиард и отскоро започва да расте
всеки си знае нали груйка, а за банка молдован нали знаеш числото, щом знаеш няма проблем
Как не ви е срам бе?
Лещерко нямало и Милиард?!? Отчета на Лещерко погледна ли го? Има ли нещо общо с Милиард?
Ако става на въпрос ФИБ, че и ХИМ имат милиард по отчетите си.
Всеки си знае, за мен чичанбанк е риск на макс, утре може пак да я затворят, а се търгува на мултипъли на големи и уредени банки. Същото и с чистата акция, която се търгува на мултипълите на епъл. Както казах, всеки си знае, лека от мен
Епъл се търгува на тея ултипъли, защото е натрупал капитализация трилион и е станал балон, няма накъде да трупа вече, а Алтерко няма и милиард и отскоро започва да расте
всеки си знае нали груйка, а за банка молдован нали знаеш числото, щом знаеш няма проблем
Всеки си знае, за мен чичанбанк е риск на макс, утре може пак да я затворят, а се търгува на мултипъли на големи и уредени банки. Същото и с чистата акция, която се търгува на мултипълите на епъл. Както казах, всеки си знае, лека от мен
Грую, обещавам ти, че ако/ когато ПИБ вземат решение да изплатят 20 милки дивидент ще си закупя техни акции за 5% от борсовите ми активи . Даже ще им повярвам още при гласуването му, че реално ще го изплатят! Ще си затворя очите за трите спасявания от България и Пеевски . Нооооо, до тогава парите трябва да работят, а не да хранят Пеевски, бащицата, гръцки клошари и т.н.
и да е заметен, може да се отгърне килимчето и да види което е отдолу
Друг е въпросът, че не съм убеден във версията да "източваш" банката, която е на 85% твоя, твърде глупаво е да рискуваш да влизаш в престъпни схеми за такава част. Или пък единият мажо го прави без знанието на другия?
Коментар