Първоначално изпратено от BB50
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеняма смисъл от дивидент, а е и обратно на увеличението на капитал, БНБ може да е против. Но от обратно изкупуване има смисъл. Вместо да се купуват ценни книжа с нулева доходност, обратното изкупуване е купуване на ценни книжа с по-голяма от 100% доходност. Ами ако само 10млн. се изкупуват обратно и държавата и мажоритарите на продават къде ще отиде цената? Като се събере голям пакет може да се потърси голям, стратегически инвеститор, например банка. Тогава и държавата ще може да се продаде пакета на печалба. Не е сложно, но или не не са умни или умишлено натискат надолу ... мазохисти ли са?
Коментар
-
няма смисъл от дивидент, а е и обратно на увеличението на капитал, БНБ може да е против. Но от обратно изкупуване има смисъл. Вместо да се купуват ценни книжа с нулева доходност, обратното изкупуване е купуване на ценни книжа с по-голяма от 100% доходност. Ами ако само 10млн. се изкупуват обратно и държавата и мажоритарите на продават къде ще отиде цената? Като се събере голям пакет може да се потърси голям, стратегически инвеститор, например банка. Тогава и държавата ще може да се продаде пакета на печалба. Не е сложно, но или не не са умни или умишлено натискат надолу ... мазохисти ли са?
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Където си налазил, все крашва в последствие
Да не си се отървал от Балонерко ?Last edited by Dio; 02.02.2022, 12:24.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
Цената е много ниска, но хората се вторачиха в технологии, бийм пазар, крипто, а не забелязват питомното, докато гонят дивото.
И аз си купувам мазно и славно.
В крайна сметка реотаните ще загреят, колкото и да са бавни.
И какво се оказа, най-голямата печалба на БФБ е на ПИБ?
Най-ратежните компании са двете двете банки от милион и нещо до 11 и 8 милиарда ли са вече?
Най-иновативните и тех компании на БФБ са отновото двете банки - какво ако не друго са постоянните новини за нови карти, платежни технологии и т.н.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнениеИ аз си купувам мазно и славно.
Да не си се отървал от Балонерко ?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
Успях да купя само 3т под 1.70. Искам да взема още и ме устройва да не се качва. Обективно трябва да е вече над 2 лв, но нямам никаква идея защо не е..... може би има още пакети за продажба и се чака да минат..... мен ме устройва засега
И аз си купувам мазно и славно.
В крайна сметка реотаните ще загреят, колкото и да са бавни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнениеПри такива резултати тая артия трябва да е 2 пъти по-скъпа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Крайно време е държавата като голям миноритар, да вкара свой ангажиран представител който да държи мениджмънта за топките, къде какво дават и раздават. Никои собственици на банка не са по-могъщи от държавата с нейните институции. И след като вече Боко /който явно не искаше да притиска мажовците по някаква причина/ не е на власт, мисля че и отношенията държава - ПИБ, трябва да имат някаква съществена промяна!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение
При това продължавайки ударно да чисти портфейла - отписва 122 мио. вземания - значително повече от миналата година. Структурата на портфейла също върви постепенно в правилната посока - намаление на кредитирането на големи фирми, където лихвите са по-ниски и събираемостта явно е по-лоша / едва ли са им читави повечето големи кредитополучатели /, за сметка на увеличение кредитирането на малки и микропредприятия и домакинства. Считам, че най-после мениджмънта започна да прави правилните неща. Дано само скиорите не решат, че е време нови техни начинания да бъдат финансирани от банката. Поздравления за мениджмънта!
- 9 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от superexpert Разгледай мнениеПечалбата на ПИБ с ръст от 258% през 2021 година
, банката съумява да реализира нетна печалба от 100.24 милиона лева
01 Февруари 2022 11:00
- 1 like
Коментар
Коментар