Първоначално изпратено от Krasimir Nikolov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Еврохолд България АД (EUBG)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Krasimir Nikolov Разгледай мнениеПо тази позиция упорито продава някой левак-инвеститор, защото имаме много добър отчет и индикация за развитие на позицията, а все още някой не осъзнал се левачко си придава по 10-15к от смотаните си акции...жалка работа е това, когато има индикация за покачване на цената на акцията ти да продаваш, дори е смешно))) Успех на т.н. продавачи-смешници)))
Не е препоръка!Не е препоръка!
Коментар
-
По тази позиция упорито продава някой левак-инвеститор, защото имаме много добър отчет и индикация за развитие на позицията, а все още някой не осъзнал се левачко си придава по 10-15к от смотаните си акции...жалка работа е това, когато има индикация за покачване на цената на акцията ти да продаваш, дори е смешно))) Успех на т.н. продавачи-смешници)))
Не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеКимру, писайки предния пост, говорех по памет. Тъй като си човек, към който изпитвам сериозен респект относно информация, не си позволих да те контрирам веднага без факти. Сега обаче /в 04,30ч./ ще си позволя да не се съглася с теб. Цитирам договор за заем на Фармите от Q3 2013:
"Получените заеми в евро са договорени при лихвен процент определен на база три
месечен EURIBOR плюс надбавка до 2.8 пункта "
Поздрави и дано вие сте прави и акцията расте............
Това май означава близо 70% горница
Пусни сърч по "euribor" - после да дискутираме.
Даже съм объркал, цитирал съм % за краткосрочните заеми, а заемът при евролийз не е такъв.Ако видиш дългосрочните (т.27 на там дори се говори за еурибор +5%. Е, сигурно има някой заем отписнат при +2,8 - но кой знае, с какво е обезпечен и в какъв размер е, а едва ли всичките заеми са при такива условия.Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнениеСофарма е euribor+4
"Получените заеми в евро са договорени при лихвен процент определен на база три
месечен EURIBOR плюс надбавка до 2.8 пункта "
Поздрави и дано вие сте прави и акцията расте............
Това май означава близо 70% горницаLast edited by 15%; 09.03.2014, 05:35.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнениеАми как да ви кажа, тези пичове откакто са на борсата все пари събират. Увеличения, заеми, продажби на активи, а пък не са показали кой знае какви резултати. Държат се над водата, ама нищо повече. Така ги виждам аз нещата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнениеАми как да ви кажа, тези пичове откакто са на борсата все пари събират. Увеличения, заеми, продажби на активи, а пък не са показали кой знае какви резултати. Държат се над водата, ама нищо повече. Така ги виждам аз нещата.
2007 г. - 258 млн.
2013 г. - 558 млн.
За дружество опериращо в условията на криза бих казал, че това не е никак лош резултат. Факт е че няма печалби, но това на този етап не е първоцел явно. А за растеж си трябват средства постоянно. Преди години и аз се чудех как ще връщат всички тези пари по облигациите които пуснаха тогава, но се справят.
Само цената на акцията дето беше по-различна тогава Но и тези дни ще се върнат!
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеКолегата над теб ти е дал една примерна опция - хипотетична. Аз ще отговоря по-общо. Винаги има да се намери къде да се инвестират. За да изтеглят толкова пари, освен това трябва да има изготвена стратегия и тя трябва да е наистина много добра, за да бъде отпусната тази сума. А това е невероятно увеличение на оборотните средства (специално за тази фирма), което няма как да не се отрази на рентабилността. Евтин привлечен ресурс - финансов ливъридж, времето за инвестиция не може да бъде по-подходящо, което предвещава отлични резултати, лично според мен! Фирмата иска да расте (и то много) и това е един от начините да го направи!
Коментар
-
Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнениеХахаха! Много си потаен, никой не те разбра.Custodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеАз имам акции тук и ми се иска да расте, но не съм много сигурен, че условията по кредита са толкова добри. Мернах, че е 4,75+ Euribor, което не е от най-изгодните, дори и за БГ стандартите.
А иначе е добре да оперираш с повече пари, особено във времена на подем за автопродажбите, какъвто очаквам.Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнениенадявам се да не го приемеш като заяждане, но искам да попитам: КАК ще се отплати? би ли подкрепил оскъдните си доводи с повече хипотетична информация?The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Аз имам акции тук и ми се иска да расте, но не съм много сигурен, че условията по кредита са толкова добри. Мернах, че е 4,75+ Euribor, което не е от най-изгодните, дори и за БГ стандартите.
А иначе е добре да оперираш с повече пари, особено във времена на подем за автопродажбите, какъвто очаквам.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнениеТи как точно го виждаш това нарастване на портфейла с 62%?
Нали се сещаш, че това вече ще се промени.
А и какво са 30 мил. - 1000 автомобила - ще ги усвоят до края на годинатаНе-заслужил инвеститор
Коментар
Коментар