IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (EUBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И все пак, тези пари... колкото и да са дълги, колкото и да са чужди... трябва да бъдат мотивирани по някакъв начин...

Коментар

• Не мога да разбера какви са тия данъци.
      А няма допирни точки между поведението на Чичото и това което се случва тук, както и по други дребни позиции попадащи в общо окръжение и напоследък издаващи варанти.
      Както споменах и вчера, случващото се по тая позиция в годините назад предполага, че варантите отиват при ония с "дългите" чужди пари.
      Тук се използва всяка възможност да се докопат чуждите пари. Огромна част от мажоритарния пакет е репосан.
      Парите за варантите вероятно и те са на заем и вече се възстановяват с продажбите им.
      Иначе заминаха за увеличение на капитала на Евроинс и Иншуранс груп.

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
        Старком е записал около 99.98% от емисията варанти. Като няма къси е много добре за мажовците при малко свободни акции/варанти...

Сега... какво ли ще следва?

Най-логично ми изглежда - обратно изкупуване на акции + последващи разпродажби по-късно на по-високи цени?

Батя позна, че ще са високодоходни тез' варанти. Само дето не можа да предположи колко много
        Умишлено сложиха цена 0.5 на варант да ни откажат.Така ще си направят увеличение на капитала без Нас.
        Избягващи данъци.

Коментар

• Старком е записал около 99.98% от емисията варанти. Като няма къси е много добре за мажовците при малко свободни акции/варанти...

Сега... какво ли ще следва?

Най-логично ми изглежда - обратно изкупуване на акции + последващи разпродажби по-късно на по-високи цени?

Батя позна, че ще са високодоходни тез' варанти. Само дето не можа да предположи колко много

Коментар

• Първоначално изпратено от THE_TRADER Разгледай мнение

+ 1111111
            Очаквам сега този, който има такова яко доверие в бъдещето на дружеството, да изкупи и останалите "яко подценени" акции до подобаващата на това доверие цена...
            Иначе и аз не знам точно какво се случва тук...
            Аз предполагам,че това е изпълнение на Мажо
            От единия джоб,в другия.
            С Чичо Оги са завършили едно училище.
            Това не пречи цената и на акцията да иде над 2
            Интересен ми е този от ПФБК ,който се натиска да си даде хартийките под 1.7

Коментар

• Все още не е късно, ако и досега не им е светнала лампичката не говори добре за тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от wolf66 Разгледай мнение
                Асиметрична информация, трима взеха Нобел за тази теория, единия от тях добре познат и в България.
                Добре е, че не всички знаят какво се случва , ще научат по-късно, както винаги.
                Бих добавил само едно или по-скоро бих перефразирал - ще научат, но, както винаги, ще е късно...

Коментар

• Асиметрична информация, трима взеха Нобел за тази теория, единия от тях добре познат и в България.
                  Добре е, че не всички знаят какво се случва , ще научат по-късно, както винаги.

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
                    "Шах с пешката" е при вариантите!
                    Интересно, много интересно ;-)
                    + 1111111
                    Очаквам сега този, който има такова яко доверие в бъдещето на дружеството, да изкупи и останалите "яко подценени" акции до подобаващата на това доверие цена...
                    Иначе и аз не знам точно какво се случва тук...

Коментар

• "Шах с пешката" е при вариантите!
                      Интересно, много интересно ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Fil67 Разгледай мнение

Тия милиони от варантите, могат да се ползват да качат цената до 2 лв.
                        И избягват данък печалба за годината.
                        Да.

Коментар

• Първоначално изпратено от wolf66 Разгледай мнение

Няма ли да включим и цената на платената премия?
                          Тия милиони от варантите, могат да се ползват да качат цената до 2 лв.
                          И избягват данък печалба за годината.

Коментар

• Първоначално изпратено от Fil67 Разгледай мнение

Мисля,че до края на годината ще удари 2лв.
                            Трудно някой може да спре Дядо Асен.
                            Няма ли да включим и цената на платената премия?

Коментар

• Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение
                              Повишаването на цената с варантите ли е свързано?
                              Мисля,че до края на годината ще удари 2лв.
                              Трудно някой може да спре Дядо Асен.

Коментар

• Задачка за ‘инвеститори’ на БФБ.
                                Ако варанта струва 0,50 лв и дава право на закупуване на акция на цена 2.00 лв, колко трябва да е пазарната цена на акцията за да бъде изгодно упражняването на варанта?
                                Разглеждаме варанта като call option за която е платена премия от 0.50 лв.
                                Записани и платени са 260 481631 варанта за над 130 000 000 лв.

Коментар

Working...
                                X