И все пак, тези пари... колкото и да са дълги, колкото и да са чужди... трябва да бъдат мотивирани по някакъв начин...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Еврохолд България АД (EUBG)
Collapse
X
-
Не мога да разбера какви са тия данъци.
А няма допирни точки между поведението на Чичото и това което се случва тук, както и по други дребни позиции попадащи в общо окръжение и напоследък издаващи варанти.
Както споменах и вчера, случващото се по тая позиция в годините назад предполага, че варантите отиват при ония с "дългите" чужди пари.
Тук се използва всяка възможност да се докопат чуждите пари. Огромна част от мажоритарния пакет е репосан.
Парите за варантите вероятно и те са на заем и вече се възстановяват с продажбите им.
Иначе заминаха за увеличение на капитала на Евроинс и Иншуранс груп.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнениеСтарком е записал около 99.98% от емисията варанти. Като няма къси е много добре за мажовците при малко свободни акции/варанти...
Сега... какво ли ще следва?
Най-логично ми изглежда - обратно изкупуване на акции + последващи разпродажби по-късно на по-високи цени?
Батя позна, че ще са високодоходни тез' варанти. Само дето не можа да предположи колко много
Избягващи данъци.
Коментар
-
Старком е записал около 99.98% от емисията варанти. Като няма къси е много добре за мажовците при малко свободни акции/варанти...
Сега... какво ли ще следва?
Най-логично ми изглежда - обратно изкупуване на акции + последващи разпродажби по-късно на по-високи цени?
Батя позна, че ще са високодоходни тез' варанти. Само дето не можа да предположи колко много
Коментар
-
Първоначално изпратено от THE_TRADER Разгледай мнение
+ 1111111
Очаквам сега този, който има такова яко доверие в бъдещето на дружеството, да изкупи и останалите "яко подценени" акции до подобаващата на това доверие цена...
Иначе и аз не знам точно какво се случва тук...
От единия джоб,в другия.
С Чичо Оги са завършили едно училище.
Това не пречи цената и на акцията да иде над 2
Интересен ми е този от ПФБК ,който се натиска да си даде хартийките под 1.7
Коментар
-
Първоначално изпратено от wolf66 Разгледай мнениеАсиметрична информация, трима взеха Нобел за тази теория, единия от тях добре познат и в България.
Добре е, че не всички знаят какво се случва , ще научат по-късно, както винаги.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение"Шах с пешката" е при вариантите!
Интересно, много интересно ;-)
Очаквам сега този, който има такова яко доверие в бъдещето на дружеството, да изкупи и останалите "яко подценени" акции до подобаващата на това доверие цена...
Иначе и аз не знам точно какво се случва тук...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fil67 Разгледай мнение
Тия милиони от варантите, могат да се ползват да качат цената до 2 лв.
И избягват данък печалба за годината.
Коментар
-
Първоначално изпратено от wolf66 Разгледай мнение
Няма ли да включим и цената на платената премия?
И избягват данък печалба за годината.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fil67 Разгледай мнение
Мисля,че до края на годината ще удари 2лв.
Трудно някой може да спре Дядо Асен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнениеПовишаването на цената с варантите ли е свързано?
Трудно някой може да спре Дядо Асен.
Коментар
-
Задачка за ‘инвеститори’ на БФБ.
Ако варанта струва 0,50 лв и дава право на закупуване на акция на цена 2.00 лв, колко трябва да е пазарната цена на акцията за да бъде изгодно упражняването на варанта?
Разглеждаме варанта като call option за която е платена премия от 0.50 лв.
Записани и платени са 260 481631 варанта за над 130 000 000 лв.
Коментар
Коментар