If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Приятелю,не сравнявай Петрол с табаците,по вероятно да го сравниш с ОЦК, Креми-
ковци и ХД Пътища.Тъй като тези дружества са структороопределящи и не могат
да фалират се назначава банка, която ги прибира,оздравява и продава с печаба.
Разбира се този,който го отнася най-много са миноритарите,от това зависи крайния
резултат на банката.
Все още не съм продал Петрол Ад и си сърбам попарата, че имах глупостта да си мисля, че законите в държавата ни ще се спазват от управата на Петрол Ад която ясно показа колко зачита законите и си прави каквото си иска в ущърб на миноритарните акционери. Имам достатъчно неща първо за решаване но и тези ще ги запомня и няма да им се размине без дело а може да са и няколко за различни неща. Може да не съм с много пари в Петрол Ад след като от Холдинг Пътища Ад ми изпиха кръвта но нещата са принципни.
Управата на Петрол Ад е опозорена това са фактите и те няма никога да се променят. Комисията за финансов надзор надали в скоро време ще разреши търгово в Петрол Ад изобщо след случилото се да не се обезсилят 41.85% а хитро да бъдат препродадени в ущърб на миноритарните акционери от което те губят 72% нагоре спрямо дънната цена от 2 лева което е 3.44лв а може да е още по-висока щото първо КТБ купи 7.93% на 3.25лв което определено повишава дънната цена от 2лв спрямо която се смятат 72% нагоре.
По отношение на цената на Петрол към настоящия момент я виждам в диапазона от 3 лева до 3.60лв и това може да остане така много много много много време. По тесен спред от 3.20лв до 3.40лв и толкоз. Просто настроението за търговия беше прецакано с неотписването на 41.85% и толкоз.
За тези които помнят при Благоевград БТ АД и София БТ Ад търговите бяха на 70%-80% от собствения капитал без да се взимат изобщо предвид други показатели което е пълния минимум това им предложи великия мажоритар там. После вече нямаше как да предложи търгово при Булгартабак Холдинг Ад при условие, че цената беше над собствения капитал и едно предлагане на търгово само щеше да покаже, че са били ощетени миноритатирите в София БТ и Благоевград БТ. На всички им е известно, че докато Булгартабак Холдинг Ад беше държавно е имало фирми на изхода които са препродавали и печалбата е отивала извън Булгартабак Холдинг Ад. Целта на мажоритаря там е препродажба на дружеството и за това показва каква е реалната печалба от което дружеството се качи значително като цена. Дивидентите се дават щото това е легалния начин за източване без да се рефлектира върху годишната печалба. Ако остави парите в дружеството и го продаде с тях те ще са по сметка в банката и новия собственик може да реши, че иска да ги премести в друга банка винаги. Извода е, че до препродажбата ще има дивиденти и то вероятно добри но това не се прави за миноритарите а се прави защото на мажоритаря това му е най-угодното.
При Холдинг пътища Ад нещата не са се променили цената я виждам от 4ст до 15ст и за момента излизане от дружеството може да е крайно неразумно засега.
Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар