IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ХД Пътища АД (6H2 / HDPAT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Затова сигурно цената се държи на 5 ст.Ликвидноста е забележителна.

Коментар

• Това, че делото е отложено нищо не значи за мен и мнението ми остава непроменето за това какво ще решат накрая по него.

Както вече казах всеки се оправя кой както може тук аз съм си измил ръцете вече.

Когато видя нещо сериозно от което може да се спечели ще пиша а дотогава внимавайте да не ви изшментят на борсата щото мога да ви гарантирам, че не аз съм проблема като влезна в някоя позиция а измамните мажоритари са.
      Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• До акционерите на Холдинг Пътища Ад

Делото за несъстоятелност е отложено за 08.04.2014г.

Коментар

• Изватка от статия!
          ---------------------------
          Из американската грама от 2009 г. след идването на ГЕРБ на власт

“Най-печално известният гангстер на България е Васил Крумов Божков с прякор Черепа”. Това пише през 2009 година временно изпълняващият длъжността посланик в България Джон Ордуик в дипломатическа грама, озаглавена: “Най-търсените престъпници в България – Черепа, Баретата, Пилето и Пръча”.

Американците смятат, че в момента Божков бавно напуска бизнеса с организираната престъпност и основно притежава казина, хотели и медии. “Но, както се твърди, все още е активен и в прането на пари, в приватизационните измами, в заплахите, в изнудването, в рекета, и в незаконната търговия с антики.
          ---------------------------

Цялата статия можете д я потърсите в Гооглето!

Оф и аз се бях наврял при мафиот номер 1 в държавата според Джон Ордуик

----------------------------

Но разбира се тези заключения са правени през 2009-та щото ако бяха сега на първо място нямаше да е Черепа а Буда

Коментар

• И още един много голям проблем от който са заплашени абсолютно всички търгувани дружества на БФБ!

Към настоящия момент може да бъде отписано от публичния регистър всяко едно дружество на БФБ ако се обяви, че ще се проведе общо събрание и акционерите гласуват за отписване! Това вече се случи в БТК.

Начи в БТК излезна подобно съобщение няма нито търгово нито нищо и го гласуваха и го отписаха!

Нужна е поправка да не може да се вземе такова решение ако 90% или 95%-та не са съгласти с отписването!!!

Щото така всеки с 51% ще си прави каквото си иска с останалите!!!!!

Извода е: Засега законите ни много куцат а акционерите са оставени на 100%-та на милиостта на мажоритаря който по всяко време може да си хване шапката да отиде в чужбина като Божков и да не се върне никога в България повече!

Или пък като Цветелина Бориславова която също си хвана шапката и забегна в чужбина и това стана точно когато отписа вземане за 10 милиона при Деспред и скапа собствения капитал с повече от 50%-та. Добре, че я спряха от КФН да и мине търговото при Пампорово Ад на 40% от собствения консолидиран капитал на цена от 4.71лв. Но поне Бориславова не фалира дружествата си като Деспред, Пампорово, Катекс а само ги поусмуква.

Коментар

• Първоначално изпратено от frei1974 Разгледай мнение
              КФН готви "Поправка Холдинг Пътища" в ЗППЦК
              Предлага се при увеличение на капитала на дъщерно дружество акционерите да знаят дали компанията майка ще участва
              Браво!

Сега остава да се решат още един куп проблеми!

Защо се дават заеми от публични дружества на фирми които не са дъщерни дружества???? Що за безобразие е това.

Защо стават гаранти публични дружества на фирми които не са дъщерни дружества????

Защо се разрешава без търгове да се продават активите на публичните дружества както им скимне!!!

Защо се разрешава отписването на вземания когато им скимне на управата!!!!

Всичко по горе беше извършено от Хаджиянков и Нове Холдинг като това им е разрешено по-закон но си остават чисти престъпници щото и двамата укриха доста важни неща от акционерите и мястото им е в затвора за години наред щото престъпленията им са публични и те добре си го знаят. Сегашната управа също може да бъде подведена под наказателна отговорност и те се включи в укриването на информация.

Трябва да им се потърси съдебна отговорност на гореспоменатите но всичко с времето си.

Коментар

• КФН да готви още една поправка със същото име (може да сложи "-2" зад него). Как се спира от търговия и се изключва от участието в индеск на БФБ дружество, което не си плаща таксата за търговия на борсата!!!

Коментар

• КФН готви "Поправка Холдинг Пътища" в ЗППЦК
                  Предлага се при увеличение на капитала на дъщерно дружество акционерите да знаят дали компанията майка ще участва
                  0Препоръчай (0) (6H2 / HDPAT)
                  През септември 2010 г. Холдинг Пътища АД обяви, че делът му в три дъщерни дружества намалява от 100% на 32%, тъй като не е участвал в увеличението на капитала (чрез свой подхолдинг). Това се оказаха печелившите дружества в структурата на Холдинг Пътища АД, докато останалите трупаха загуби.

През 2013 г. собственият капитал на Холдинг Пътища АД достигна минус 2,7 млн. лв., а пазарната му капитализация към днешна дата е 1,6 млн. лв. при спад с над 99% спрямо върховите нива от 2007 г. На 26 ноември 2013 г. от холдинга съобщиха, че Съветът на директорите на Холдинг Пътища АД е поискал откриване на производство по несъстоятелност.

За да се избегне възможността за „изгубване“ на активи от дъщерните дружества чрез неучастие в увеличение на капитала, Комисията за финансов надзор предприема мерки с промени в Закона за публично предлагане на ценни книжа (ЗППЦК). Досега в законите бяха затворени възможностите за източване на активите на публичните дружества чрез нуждата от гласуване от акционерите, но вратичката за неучастие в увеличение на капитала се оказа отворена.

С цел избягване на разводняване на участието на публично дружество в други дружества и осигуряване на информираност на инвеститорите се предлага изменение на чл. 116б ал. 3 от ЗППЦК и допълнението му с предложени нови алинеи. Конкретизират се задължените лица, адресати на съответните норми, с оглед определяне на административнонаказателната им отговорност, в случай на нарушение.

Въвежда се задължение управителният орган на публичното дружество да вземе мотивирано решение относно участието или въздържането от участие в увеличението на капитала на дружество, в което публичното дружество, съответно неговото дъщерно дружество, има право да участва.

Също така публичното дружество се задължава да оповести до инвеститорите и Комисията за финансов надзор решението за участие или неучастие в увеличението и мотивите за това, когато е взето решение за въздържане от участие в увеличаване на капитала.

Предлаганата промяна основателно може да се нарече "Поправката Холдинг Пътища".

КФН е изпратила до заинтересованите лица проектопромените в ЗППЦК, които ще са част от законопроект за изменение на Закона за пазарите на финансови инструменти

Коментар

• Живота учи, едни по-бързо, други по-бавно. Най-добре е ако можем от другите

Коментар

• Ех Симич , Сичмич ...уникален си братче.

Няма друг като теб на тоя растящ пазар да успее да губи.....трябват си доста усилия и уникални умения.
                      И накрая да си вярваш и да твърдиш че си прав и правилно прогнозираш движенията......РЕСПЕКТ

Друго нема кво да кажа
                      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                        Ааа Симов , само да ти припомня , как ме съветваше като разпродадох Газта ПДНГ на 4,15 средно по твой съвет да не влизам над 1,70 ; и за БРП че щяло да ходи на 0,25 моля ти си ! не си помисляй да съветваш !!! - траех си но прекаляваш , та за това
                        В общи линии като изключим БРП което не е мръднало особоно от лева при Газта това покачване от над 5 лева изобщо не го очаквах но човек не може да хване върховете на продажба при условие, че е почнало да се качва от около 1 лев. Тъй, че тея дребни сметки дето си ги правят хората ма ето аз продадох на 4-5 лева а то се качи на 8-9лв ами то и тогава няма да продадат ще чакат 10-11лева. после като падне на 6-7 лева ще чакат да се върне на 8-9лева стискайки хартията. А като падне на 4-5лева щом веднъж не са продали няма да го направят и тогава а като отиде под 2 лева ще са изпуснали да продадат двойно!

И още нещо аз съм казал, че очаквам да падне под два лева но и тогава няма да посъветвам някой да си купи от там на 2 лева щото може и по-ниско ама не казвам докъде и заставам зад думите си изцяло и това е моето мнение за там.

И за завършек ще кажа, че тук във форума лица не съм съветвал да купуват Холдинг пътища ад нито веднъж. писал съм, че очаквам покачване и най-вече търгово на поне 1 лев и, че има шанс нещата да се оправят но винаги съм писал що за стока са управата и, че не е напълно сигурно. За съжаление очакванията ми за Холдинг пътища Ад не се оправдаха щото онзи си показа, че е най-обикновен измамник!

Моя провал е Холдинг Пътища Ад но ще дам заместител и ще видим дали ще си оправя загубата!

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                          Ааа Симов , само да ти припомня , как ме съветваше като разпродадох Газта ПДНГ на 4,15 средно по твой съвет да не влизам над 1,70 ; и за БРП че щяло да ходи на 0,25 моля ти си ! не си помисляй да съветваш !!! - траех си но прекаляваш , та за това
                          Това което пишеш не е точно така както го пишеш! Точно така е Газта изобщо не очаквах да се качи повече от максимум 5лева и за мен беше добро ниво за продажба там на 4 до 5 лева и, че ще падне под 2 лева това ти написах и до момента изобщо не съм си променил мнението, че ще падне под 2 лева. Това, че се качи на 6-9 лева ми се вижда само достта временно към момента. И абсолютно си смятам и за БРП, че ще падне под 30ст и до момента като то поне от тоя лев не е мръднало като цяло за разлика от газта която се увеличи в пъти.

Тъй, че спомни си пак за думите ми когато това стане, защото аз от думите ми не се отмятам просто нещата се забавиха.

И да знаеш,че ще припомня и тази прогноза щом се изпълни само се е забавила!

С две думи аз се предоверих тук на този а вие пък си мислите, че като се предоверявате на ТИМ ще ми кажете нещо ами съмнявам се и времето ще покаже кой крив кой прав.

Коментар

• Ааа Симов , само да ти припомня , как ме съветваше като разпродадох Газта ПДНГ на 4,15 средно по твой съвет да не влизам над 1,70 ; и за БРП че щяло да ходи на 0,25 моля ти си ! не си помисляй да съветваш !!! - траех си но прекаляваш , та за това

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                              Без да се обиждаш ако някои е решил да си залага паричките разчитаики на съвети от теб , мен или форума е направил голяма грешка ....
                              Така е с едно голямо уточнение! Аз дадох съвет да се взима в Еларг и, че може да се спечели 20% от 1.25лв до 1.50лв изпълнено. Аз дадох съвет да се взима във електроразпределителните дружества първите австрийските когато беше начало търга за дяловете от държавата и отново 20% печалба. Недадох съвет да се взима в Чешките при търговете за дяловете от държавата щото ми се стуваха мизерници Чехите и не им вярвам. Аз дадох съвет да се взима Меком на 3ст когато беше началото с разпродаването до 2ст и отново се взеха печалби там до 5ст и да се напусне дружеството да не се влиза повече там.

Не се възползвах от всичко по-горе щото бях убеден, че ще спелечя от Холдинг пътища и не помръдвах от него както и инвестирах само в него правейки само загуби.

Всичките ми прогнози с този ник до една са се изпълнили но с едно голямо уточнение!! При прогнозите аз не бях в съответните позиции

Когато съм в съответната позиция и давам мнения за нея тя вместо да се качва се срива Петрол беше добра възможност но кой да ти предположи, че ще бъда излъган толкова публично там.

Ще видим как ще е в следващото в което вляза.

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                                Аз си измивам ръцете и слагам край поне за мен си. За да няма после тоя ни даваше надежда и ние не продавахме заради това.

С две думи спасявайте се както можете искам да кажа решавайте си както искате.
                                Перифразирайки една стара мъдрост бих казал:
                                Да беше бай си Факи слушало, не би патка смукало...

Коментар

Working...
                                X