IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Малииииии, гледате ли какво става с DAX на -5% и Дау на -2,5% и срива ....
    То по света било много зле положението, добре че ние сме си тук в България и нашия пазар си е башка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
      Ох момчета, като гледам в чужбина Дано да сме останали само сериозни играчи, аз например на блъфове няма да фолдна за сега. Не е препоръка.
      Няма Ох,целият.....
      Ами на запад са се качили през последните 3 години с по над 50%-70% от спада.
      А тука няма такива работи,даже ако може да се продава,за да стане пени сток.
      Тъпо и то доста.Явно много е трудно на държавна борса с мажоритари крадци,които вместо да генерират капитал и да има и за дребните,те са консуматори на капитал.
      Обречена е тяхната,да става частна борсата и да ги видим тогава.

Коментар

• Ох момчета, като гледам в чужбина Дано да сме останали само сериозни играчи, аз например на блъфове няма да фолдна за сега. Не е препоръка.
        Custodite sortem vestram

Коментар

• Позволявам свободни съчинения по темата, най-вече очервеното.

Чешката крона е ”новият франк”
          News.dir.bg - 18 Август 2011, 13:03

Британската компания Record Plc, която управлява 31 млрд. долара, твърди, че чешката крона е следващото убежище за засегнатите от европейската дългова криза, след швейцарския франк.
          Според Боб Нойен, главен инвестиционен директор, пазарът търси алтернативи и чешката крона, както и другите стабилни източноевропейски валути имат потенциала да спечелят от кризата. Той посочва като други валути-убежище още шведската крона и норвежката крона.
          Компанията също препоръчва да се използват лихвени инструменти, за да се спечели от спекулациите, че ЕЦБ ще бъде принудена да прибегне до т. нар. количествени улеснения (quantitative easing).
          Банката успя да понижи доходността по италианския и испанския дълг в началото на месеца, докато в същото време швейцарският франк почти достигна паритет спрямо еврото.
          "Когато нещата са спокойни, ние купуваме евтини застраховки за времето, когато страхът се завърне.", коментира изпълнителният директор Джеймс Ууд-Колинс. "Източниците на непрежение ще останат за още една или две години."
          Чешката крона поскъпна с 2.4% срещу еврото тази година, като в страната се дискутираше възможността за увеличаване на лихвите. "Мудис" потвърди рейтинг А1 на страната на 4 август.
          На 2 август УниКредит също препоръча да се инвестира в чешки ДЦК, припомня Блумбърг.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
            Ми май така стана Няма да забравя как се стреснах преди няколко месеца, когато си видях името в един много кратък списък на акционери, наред с разни фондове ..... Това ми навява и спомени за преди 5-6 години, когато бях станал нещо като маркетмейкър на едно-две неликвидни дървета.
            Нека да залесим, било то и дървета, за да можем един ден и да сечем )))
            търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

Коментар

• Добър анализ, нека да се радваме че живеем в България и тук нещата не са като в развития свят

БФБ разкри предимствата от това да се движи от свои собствени закони
              18.08.2011 14:22

Днес се разкри едно от предимствата от това фондовата борса на една страна да не се подчинява на всеобщите фундаментални и обективни пазарни закони /доколкото такива има/. В ден, когато индексите на борсите в цяла Европа почервеняха като рак, Българската фондова борса отчете един ако не съвсем позитивен, то поне не негативен ден.
              С 0.11% се понижи индексът на 15-те най-ликвидни български компании Sofix, до 375.77 пункта. За сметка на това широкият индекс BG40, в който са представени по-широки сектори от икономиката ни, подскочи с 1.45% до 120.67 пункта, рязко контрастирайки на срива с 3.6% в германския DAX или с 3.5% в италианския MIB, например. BGTR30 се покачи с 0.32% до 311.38 пункта, а BGREIT се смъкна с 0.04% до 47.48 пункта.
              Разбира се, европейските сравнения са само в кръга на шегата, тъй като оборотът на БФБ за деня се ограничи в рамките на скромните 661 хиляди лева, в това число 590 хиляди лева от сделки с акции – докато само една от компаниите в DAX, и то тази с най-малък оборот засега, а именно Merck, до този сравнително ранен час е отчела сделки със свои книжа, съответстващи на 2.8 млн. лв. А най-активната дотук компания във Франкфурт, Siemens, отчита оборот за деня от 303 млн. лв.
              Но както казахме, има и полза от това да си малък и да си встрани. Докато Siemens се смъква с 2.7%, а Merck с 1.07%, редица от родните лидери сред публичните компании днес поскъпват.

Коментар

• Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнение
                Трябва да дадем заслуженото на FM.Засега води в резултата.Лично аз сериозно се разминах с прогнозите си.Колкото до продавачите,да са живи и здрави.Ние сме като две страни на една монета.Но ако тренда спре низходящата си посока,което не е невероятно,продалият на сегашни нива може да има затруднения при попълване на портфейла си.Все тая.Докато не се намерят свежи пари,борсата може да зацикля и в следващите няколко години.А ако ти,stani,успяваш да постигаш двуцифрена доходност,то тогава приеми поздравленията ми.
                Хммм, то нещата тук могат да се променят до края на годината, но вероятността да навиша доходността си от лихви изглежда много малка.
                Иначе и аз понапълних тези дни.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                  То май ние станахме големите
                  Ми май така стана Няма да забравя как се стреснах преди няколко месеца, когато си видях името в един много кратък списък на акционери, наред с разни фондове ..... Това ми навява и спомени за преди 5-6 години, когато бях станал нещо като маркетмейкър на едно-две неликвидни дървета.
                  He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                    Ако някои от големите при нас го хване шубето и почне да изсипва-гледай само какво ще стане с кобосчетата....
                    Ще има стръмно гмуркане в дълбокото.

Или то на БФБ големи не останаха...
                    Абе има големи, не са си заминали.
                    Аз по-скоро се надявам че скоро няма да им трябват пари в кеш на големите и ще могат да изчакат да мине кризата. Или поне да се появи някой който да поема обемите от акции ако започне кеширане ...

Коментар

Ако някои от големите при нас го хване шубето и почне да изсипва-гледай само какво ще стане с кобосчетата....

То май ние станахме големите

Коментар

• Първоначално изпратено от Repoman Разгледай мнение
                        Голямо пълнене пада на запад, на гащите де, къде -3%, къде -4%
                        Добре, че ние тук засега удържаме фронта при минимален оборот.

Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• табаците ако мине сделката, ще влее свеж кеш на борсата

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                            Гледам на запад пак пълнят гащите.
                            За какво ли намериха пак да се страхуват
                            Голямо пълнене пада на запад, на гащите де, къде -3%, къде -4%
                            Добре, че ние тук засега удържаме фронта при минимален оборот.

Коментар

• Гледам на запад пак пълнят гащите.
                              За какво ли намериха пак да се страхуват

Коментар

Нещо облачно ми се види...

Mnogo dobre - SOFIX padna s 0,20%

Ama temata sjaka6 e optimizam na BSE ...
                                не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!

Коментар

Working...
                                X