IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Понастоящем БФБ е в ситуацията на ТОТАЛНА КАПИТУЛАЦИЯ!
    За съжаление, пазар на ценни книжа РЕАЛНО няма!
    Случващто се е просто ликвидация на отделни портфейли!
    Продавачите са толкова измъчени от многогодишната депресия, че са склонни да излизат на всякаква цена, без оглед на загубите си - вариращи в някои случай до стотици пъти (не проценти) от инвестирания капитал!
    Купувачите също са безпределно уморени и обезверени и не смеят да вкарат и 1 лев в струващите стотинки акции.... Фондовете и "отговорните фактори' също са реално са абдикирали от пазара... и вече дори и чудо не очакват, което да "спаси деня"...

Всичко това индикира че фондовият пазар е пропаднал до абсолютните си дъна! Очевидно песимизмът и отчаянието на "играчите" (определението понастоящем наитина звучи комично) е безпределно!

В такъв момент идва последната фаза на мечия пазар - тежки разпродажби от капитулиралите инвеститори, последвани от рязко поскъпване на активите... За съжаление този, класически момент не може да случи на БФБ - поради абсолютно ниската ликвидност! Казвам за съжаление, защото тази фаза е лесно разпознаваемна за професионалните инвеститори, които винаги я използват за агресивни покупки!

Това което предстои да се случва на БФБ в следващите седмици и месеци е постепенното мобилизиране на купувачите... Цените на акциите по някакъв "невероятен" и "необясним" за масата начин ще започнат да пъллят нагоре... Страхът и отчаяните бавно ще напускат сърцата на инвеститорите... буквално енин по един...

Това е процес, който е неизбежен!

Успех на хората с визия и търпение!

Коментар

• дали бъркам но в доста позиции стигнахме абсолютният минимум и почнаха да излизат портфейли/репа / на всяка цена...Ако нещо утре или тези дни стане с Италия ще видим доста "сини" чипове под леФче.... Не очаквах Петролхолдинг на 70 ст та той след масовата струваше 80 , 90 стинки.....Колко ли интересни цени ще се видят тези дни.... ХИМ ,ЗХБГ ,ССВ ,ФИБ ,ИХБГ , са пред разпродажби...
      Стара планина и Фармата ги крепят , но докога....
      Лошото че на ДАХ банките са двойно и тройно под счетоводната...и евтини акции на немската са много ценни от милиони от ССВ примерно ...ако това беше на ДАХ Акерман и Блесинг всеки ден ще прави интервюта какъв дивидент и печалби ще постигнат за 2012 г а тук никой не го еня даже и да каже аджеба това увеличение каква гаранция дава за банката на ТИМ да преодолее кризата ,все едно сме говеда....
      Не е препоръка.....

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
        Затова си харесвам единствената публична банка, която няма вземане-даване с държавата. Както се казва "не им ща ни меда, ни жилото". Ако бизнесът ти зависи твърде много от държавата или от общината, рано или късно го духаш. И това важи и за големия бизнес (банки и т.н.) и за малкия бизнес (магазинчета, сергии, работилници и т.н.). Преди години жена ми като си търсеше помещение под наем за една от книжарниците си, аз я посъветвах да прави каквото ще, но да не наема помещение от общината, а да търси частен наемодател. Книжарницата си е на едно също място повече от 10 години и наемът НАМАЛЯ с годините, което със сигурност нямаше да е така, ако беше наела общинско помещение.
        Много правилно!!!Едно време и при мене стана така!!!Като ме налазиха рекетьорите чиновници и кметове,набързо си смених контрагентите!!!Да го духат Бате Гойко-каза циганинът!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Затова си харесвам единствената публична банка, която няма вземане-даване с държавата. Както се казва "не им ща ни меда, ни жилото". Ако бизнесът ти зависи твърде много от държавата или от общината, рано или късно го духаш. И това важи и за големия бизнес (банки и т.н.) и за малкия бизнес (магазинчета, сергии, работилници и т.н.). Преди години жена ми като си търсеше помещение под наем за една от книжарниците си, аз я посъветвах да прави каквото ще, но да не наема помещение от общината, а да търси частен наемодател. Книжарницата си е на едно също място повече от 10 години и наемът НАМАЛЯ с годините, което със сигурност нямаше да е така, ако беше наела общинско помещение.
          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• http://www.dnevnik.bg/pazari/2011/11...vnite/?ref=rss

Коментар

• Първоначално изпратено от Itrade Разгледай мнение
              Тая стауя пред Миланската борса е точно за пред БФБ-то
              Брях, позачетох се за статуята. Интересно хрумване наистина

Коментар

• Тая стауя пред Миланската борса е точно за пред БФБ-то

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
                  Кажете нещо положително ! Основно негативизми виреят в темата. Ако дойде императора ще ви даде, да разберете.
                  Разбира се, aко не подхване темата за хъхряците
                  Хъмммм, ако беше нормална борсичка - тва си е як сигнал за покупки. Така де щом всички рИвЪт, значи трябва да се купува. Ама не знам как стоят нещата при Слатинската борса

Коментар

• Кажете нещо положително ! Основно негативизми виреят в темата. Ако дойде императора ще ви даде, да разберете.
                    Разбира се, aко не подхване темата за хъхряците
                    Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Първоначално изпратено от marinbg Разгледай мнение
                      Събрали се кожодерите - дистибуторчета, начело с метрото и тн., дето съсипват бг производителите както поискат и ривът. За съжаление оставиха държавата на кожодери. Само няколко цифри за размисъл - производителност - около 40% от средната за Европа и цени на труда - около 10 ПЪТИ под средните за Европа!!! Тия цифри заслужават анализ!!!
                      Намали си с 10% маржа на дистрибуцията, бих казал аз!
                      Така е, прав си. А те участват в инициативата като били намалили цената на рекламата в списанието с 10%

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                        Виждал съм слаба търговия ама такава умряла работа скоро не бях гледал. Абе що да са ядосвам ами не си капна една ракийка
                        кайсиева

Коментар

Виждал съм слаба търговия ама такава умряла работа скоро не бях гледал. Абе що да са ядосвам ами не си капна една ракийка
                          Перфектна идея, лошото е, че е твърде рано. Поне да работят от 19 ч. до 22 примерно. Така ще е доста по-интересно, а и оборота би се вдигнал

Коментар

а така , наздраве!

Коментар

• Виждал съм слаба търговия ама такава умряла работа скоро не бях гледал. Абе що да са ядосвам ами не си капна една ракийка

Коментар

• За мен оптимизмът се отлага поне с няколко месеца -Европа изпада в рецесия не е ясно какво ще стане със САЩ ,но при всички положения ще видим и по-евтини котировки от настоящите акции.

Коментар

Working...
                                X