IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ебати цирка, 11.57 - OCALL...

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      подробностите може би не са много, но пък е доста лесно да се види как всъщност се заражда държавността буквално от хаоса. Всичките варварски племена, за изключително кратко време стигат до концепцията за държава. Просто е трябвало хуните да ги подпрат от едната страна и остатъците от рим от другата.
      Абе ще дойдете вие на моето, че трябва народа да е въоръжен и организиран(достигнал до идеята за общност за защита на жизнени интереси), пък тогава да видим мангали ли ще му се качват на главата, бандюги ли, мутри ли, управляващи ли или еничарчетата им!?

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
        Забравяш, че некои хора тук (най-вече обичащи кисело млЕко) добре познават ЧСИ ....
        Дали вече и Спаска не му е била шута...?!
        Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
          Пак се размечтахте анархия, падане на борда и тн.т. Лягайте да спите, че утре трябва да ставате рано да работите да няма после теми "Що е ЧСИ и има ли той почва у нас"
          Забравяш, че некои хора тук (най-вече обичащи кисело млЕко) добре познават ЧСИ ....
          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
            Караш ме да чета тази част от историята, която най не е вярна. Интересно как след толкова векове изминали от това време на "историците" изведнъж почва да им просветва, че тъмните векове май не са били тъмни, а изгубените столетия всъщност не са изгубени
            подробностите може би не са много, но пък е доста лесно да се види как всъщност се заражда държавността буквално от хаоса. Всичките варварски племена, за изключително кратко време стигат до концепцията за държава. Просто е трябвало хуните да ги подпрат от едната страна и остатъците от рим от другата.

Коментар

Вярвай си. Организираната престъпност оставена сама на себе - без държава се превръща във феодализъм. това е естественото развитие. Всяко увеличаване на силата води след като обратна връзка ново увеличаване на силата.

Прочети малко история на ранна средновековна европа. Особено за времето точно след разпада на римската империя. Да видиш как някакви селски вождове от германия с насилие, ограбване и потискане, успяват в края на краищата да станат крале на Франция.

Забрави тази работа че при анархия всеки ще е сам за себе си. никой не е толкова луд. Ако настане анархия първото нещо което ще направи човек е да влезе в група, която ще му дава сигурност. От всичките тези групи които ще се получат, само най-неприятните ще оцелеят в първия етап. Като на практика ще са пълни господари в дадена територия, която могат да защитават. В по-голяма част от териториите ще властва почти пълен произвол. Най-близко до което ще е точно западна европа през ранното средновековието.

По някое време нещата пак ще тръгнат по стария ред. първо авторитарни държави, след това демокрации, след това обединение на демокрации. Това е естествения ред на развитие на човека в група. И в края на краищата ще се върне в началната точка но след загубени столетия.
              Караш ме да чета тази част от историята, която най не е вярна. Интересно как след толкова векове изминали от това време на "историците" изведнъж почва да им просветва, че тъмните векове май не са били тъмни, а изгубените столетия всъщност не са изгубени
              Баба ме научи на много неща.
              tnm

Коментар

• Пак се размечтахте анархия, падане на борда и тн.т. Лягайте да спите, че утре трябва да ставате рано да работите да няма после теми "Що е ЧСИ и има ли той почва у нас"

Коментар

Не може да съществува организирана престъпност без държава, която да я организира и полиция, която да я пази.
                  Че аз като знам, че мога да извадя пищака и безнаказано да пръсна мозъка на дон Корлеоне ще го направя. Няма да се оставя да ме мачка, защото ще съм сигурен, че не си пие ракията с полицаите и съдията, тъй като такива не съществуват.
                  Вярвай си. Организираната престъпност оставена сама на себе - без държава се превръща във феодализъм. това е естественото развитие. Всяко увеличаване на силата води след като обратна връзка ново увеличаване на силата.

Прочети малко история на ранна средновековна европа. Особено за времето точно след разпада на римската империя. Да видиш как някакви селски вождове от германия с насилие, ограбване и потискане, успяват в края на краищата да станат крале на Франция.

Забрави тази работа че при анархия всеки ще е сам за себе си. никой не е толкова луд. Ако настане анархия първото нещо което ще направи човек е да влезе в група, която ще му дава сигурност. От всичките тези групи които ще се получат, само най-неприятните ще оцелеят в първия етап. Като на практика ще са пълни господари в дадена територия, която могат да защитават. В по-голяма част от териториите ще властва почти пълен произвол. Най-близко до което ще е точно западна европа през ранното средновековието.

По някое време нещата пак ще тръгнат по стария ред. първо авторитарни държави, след това демокрации, след това обединение на демокрации. Това е естествения ред на развитие на човека в група. И в края на краищата ще се върне в началната точка но след загубени столетия.

Коментар

• http://www.investor.bg/news/article/125862/334.html

Коментар

Хората не могат да съществуват без ред. Това е заложено в ДНК то ни. Една от основните нужди на човека е от сигурност, предвидимост и да има илюзия за контрол. Все неща които намират решението си в реда.

Така че анархията е много неустойчива форма, да не кажа невъзможна. Просто един ред ще се замести с друг. И ако се вярва на човешката история от Рим до СССР. След разпадане на държавността идва реда на организираната престъпност. Все едно дали под формата на самовластни феодали или на безнаказани донове.
                      Не може да съществува организирана престъпност без държава, която да я организира и полиция, която да я пази.
                      Че аз като знам, че мога да извадя пищака и безнаказано да пръсна мозъка на дон Корлеоне ще го направя. Няма да се оставя да ме мачка, защото ще съм сигурен, че не си пие ракията с полицаите и съдията, тъй като такива не съществуват.
                      tnm

Коментар

Така че анархията е много неустойчива форма, да не кажа невъзможна.
                        Неустойчивата система се поддържа с много малко енергия.
                        Нашата държава няма пари, за да осигури реда и държавността...
                        От което следва - АНАРХИЯТА ИДВА...

Коментар

Хората не могат да съществуват без ред. Това е заложено в ДНК то ни. Една от основните нужди на човека е от сигурност, предвидимост и да има илюзия за контрол. Все неща които намират решението си в реда.

Така че анархията е много неустойчива форма, да не кажа невъзможна. Просто един ред ще се замести с друг. И ако се вярва на човешката история от Рим до СССР. След разпадане на държавността идва реда на организираната престъпност. Все едно дали под формата на самовластни феодали или на безнаказани донове.
                          Даа,какво ли ни е приготвил още оня отгоре!!!

Коментар

Съгласен съм. Гласувам с две ръце за "Анархия мать порядка"

Обаче колегите обсъждаха действията на Меркел, за която държавността е светая светих

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                              Че няма нищо лошо да се разпадне държавността. Някои тук дори бихме се радвали много. Държавата е инфантилизмът на човечеството.
                              Съгласен съм. Гласувам с две ръце за "Анархия мать порядка"

Обаче колегите обсъждаха действията на Меркел, за която държавността е светая светих
                              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от nikolov Разгледай мнение
                                бреееее, като се зачетох във постингите ви ... зачудих се ... във форум на инвеститори ли съм попаднал или на философи
                                Те икономиката и философията са доста близки науки. Колкото и да не се вярва на тези които възприемат икономиката като счетоводство.

Коментар

Working...
                                X