Ебати цирка, 11.57 - OCALL...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеподробностите може би не са много, но пък е доста лесно да се види как всъщност се заражда държавността буквално от хаоса. Всичките варварски племена, за изключително кратко време стигат до концепцията за държава. Просто е трябвало хуните да ги подпрат от едната страна и остатъците от рим от другата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеЗабравяш, че некои хора тук (най-вече обичащи кисело млЕко) добре познават ЧСИ ....Я всегда буду твоим поводом напиться.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнениеПак се размечтахте анархия, падане на борда и тн.т.Лягайте да спите, че утре трябва да ставате рано да работите
да няма после теми "Що е ЧСИ и има ли той почва у нас"
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеКараш ме да чета тази част от историята, която най не е вярна. Интересно как след толкова векове изминали от това време на "историците" изведнъж почва да им просветва, че тъмните векове май не са били тъмни, а изгубените столетия всъщност не са изгубени
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВярвай си. Организираната престъпност оставена сама на себе - без държава се превръща във феодализъм. това е естественото развитие. Всяко увеличаване на силата води след като обратна връзка ново увеличаване на силата.
Прочети малко история на ранна средновековна европа. Особено за времето точно след разпада на римската империя. Да видиш как някакви селски вождове от германия с насилие, ограбване и потискане, успяват в края на краищата да станат крале на Франция.
Забрави тази работа че при анархия всеки ще е сам за себе си. никой не е толкова луд. Ако настане анархия първото нещо което ще направи човек е да влезе в група, която ще му дава сигурност. От всичките тези групи които ще се получат, само най-неприятните ще оцелеят в първия етап. Като на практика ще са пълни господари в дадена територия, която могат да защитават. В по-голяма част от териториите ще властва почти пълен произвол. Най-близко до което ще е точно западна европа през ранното средновековието.
По някое време нещата пак ще тръгнат по стария ред. първо авторитарни държави, след това демокрации, след това обединение на демокрации. Това е естествения ред на развитие на човека в група. И в края на краищата ще се върне в началната точка но след загубени столетия.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеНе може да съществува организирана престъпност без държава, която да я организира и полиция, която да я пази.
Че аз като знам, че мога да извадя пищака и безнаказано да пръсна мозъка на дон Корлеоне ще го направя. Няма да се оставя да ме мачка, защото ще съм сигурен, че не си пие ракията с полицаите и съдията, тъй като такива не съществуват.
Прочети малко история на ранна средновековна европа. Особено за времето точно след разпада на римската империя. Да видиш как някакви селски вождове от германия с насилие, ограбване и потискане, успяват в края на краищата да станат крале на Франция.
Забрави тази работа че при анархия всеки ще е сам за себе си. никой не е толкова луд. Ако настане анархия първото нещо което ще направи човек е да влезе в група, която ще му дава сигурност. От всичките тези групи които ще се получат, само най-неприятните ще оцелеят в първия етап. Като на практика ще са пълни господари в дадена територия, която могат да защитават. В по-голяма част от териториите ще властва почти пълен произвол. Най-близко до което ще е точно западна европа през ранното средновековието.
По някое време нещата пак ще тръгнат по стария ред. първо авторитарни държави, след това демокрации, след това обединение на демокрации. Това е естествения ред на развитие на човека в група. И в края на краищата ще се върне в началната точка но след загубени столетия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеХората не могат да съществуват без ред. Това е заложено в ДНК то ни. Една от основните нужди на човека е от сигурност, предвидимост и да има илюзия за контрол. Все неща които намират решението си в реда.
Така че анархията е много неустойчива форма, да не кажа невъзможна. Просто един ред ще се замести с друг. И ако се вярва на човешката история от Рим до СССР. След разпадане на държавността идва реда на организираната престъпност. Все едно дали под формата на самовластни феодали или на безнаказани донове.
Че аз като знам, че мога да извадя пищака и безнаказано да пръсна мозъка на дон Корлеоне ще го направя. Няма да се оставя да ме мачка, защото ще съм сигурен, че не си пие ракията с полицаите и съдията, тъй като такива не съществуват.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТака че анархията е много неустойчива форма, да не кажа невъзможна.
Нашата държава няма пари, за да осигури реда и държавността...
От което следва - АНАРХИЯТА ИДВА...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеХората не могат да съществуват без ред. Това е заложено в ДНК то ни. Една от основните нужди на човека е от сигурност, предвидимост и да има илюзия за контрол. Все неща които намират решението си в реда.
Така че анархията е много неустойчива форма, да не кажа невъзможна. Просто един ред ще се замести с друг. И ако се вярва на човешката история от Рим до СССР. След разпадане на държавността идва реда на организираната престъпност. Все едно дали под формата на самовластни феодали или на безнаказани донове.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеСъгласен съм. Гласувам с две ръце за "Анархия мать порядка"
Обаче колегите обсъждаха действията на Меркел, за която държавността е светая светих
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеЧе няма нищо лошо да се разпадне държавността. Някои тук дори бихме се радвали много.Държавата е инфантилизмът на човечеството.
Обаче колегите обсъждаха действията на Меркел, за която държавността е светая светихБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от nikolov Разгледай мнениебреееее, като се зачетох във постингите ви ... зачудих се ... във форум на инвеститори ли съм попаднал или на философи
Коментар
Коментар