IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
    Кашпировски, поздрави и от мен ! Защо си смени ника бе, човек. Много яко беше! И снимката ти беше яка.
    Предлагам ти нов ник - ултрамодерен, пише се "Кашпировски" Побързай, докато някой не се е сетил да те изпревари. На късмет е! Щом го регистрираш борсата може да тръгне нагоре
    Пише се К@шПиРоВсКи

Коментар

• Първоначално изпратено от @uDaCiOuS D@r7nG Разгледай мнение
      ...

А при такива нива на злоба, едва нещо ще ти се види.
      Като цяло психологически проблем, явно Кашпировски е идол тук.Наистина.

Кашпировски, поздрави и от мен ! Защо си смени ника бе, човек. Много яко беше! И снимката ти беше яка.
      Предлагам ти нов ник - ултрамодерен, пише се "Кашпировски" Побързай, докато някой не се е сетил да те изпревари. На късмет е! Щом го регистрираш борсата може да тръгне нагоре
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie
        ...... Всичките са еднакво неграмотни, големи, малки, институционални, спекуланти всичките си нямат идея какво правят............

Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
        А бе Равновесие,ти в общия кюп на всичките ли си или си някакво Вселенско изключение
        Не зная защо четете всичко буквално, според мен "неграмотни" е синоним на "реално незнаещите какво ще последва на световните пазари", които ние сляпо следваме...

... а не бива да забравяме, че големите пари притежават именно характеристиката на хората: ПАРИТЕ СА СТРАХЛИВИ! Как иначе? Кой човек с много пари би си позволил да ги постави в нещо рисково, ако вече не е "в играта"?(например сега в борсови спекулации..., че те дори хората с малко пари ще имат доста време, за да се убедят, че пазарите тръгват, за да почнат да влизат..., с големи резерви...), ..., кой - с големите пари би излязал от губеща позиция (ако не беше дори най-малката надежда нещо да се случи...)?... и т.н...., уж нямаше да говоря за пазари, но нали вече хапнах...
        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
          А бе Равновесие,ти в общия кюп на всичките ли си или си някакво Вселенско изключение
          Естествено че съм при всичките. И аз не мога да познавам бъдещето.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
            Виждам ....Но да те питам все пак - тая глупава кличка сам ли я измисли или някой ти помогна
            EEE, МОЖЕ - може да се каже дори , че по пЕрната от нея няма

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

...... Всичките са еднакво неграмотни, големи, малки, институционални, спекуланти всичките си нямат идея какво правят............

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                Генерале, тези задълбочени драми из форума, за какво са индикатор?
                Без да съм генерал(а) ще отговоря, че никъде не виждам драми, още повече пък "задълбочени".

Все пак - за какво подобна "тематика" е индикатор? Според мен - именно затова, че сме хора, които отмарят по избран от тях начин, а не всичко в диалозите ни е подчинено на криза и пазари...

Освен това сме обвързани с възможности за комуникация с хора от други континенти, което налага да се съобразяваме, най-малко с часови разлики, така че - можем да се посмеем тук с нечии несвързани реплики (но, ако същите са от навършил пълнолетие човек - това е много обезпокоително...)
                "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Ами ще разбере, може и навреме.
                  Просто такъв е начина на мислене.И нивото на форума.
                  За начина на мислене си прав, но не смятам нивото на форума за достатъчно висока за да тръгнем да разискваме предимствата и недостатъците на каузалния подход пред феноменологичния такъв

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                    Бая глупости си написал. Забелязвам, че с увеличаване волатилността на пазарите се увеличават глупостите и техните обеми във форума.

Гледай какво си написал:
                    Очакванията си ги правя според това което се случва в момента. Не ме интересува какво е било преди година две или три. не ме интересува колко е била някаква цена, не ме интересуват особено и прогнози колко може да струва нещо. Интересува ме как се движи, има ли основателни лично за мен причини да се движи така както се движи и какво ако се случи това движение ще спре.

Значи, правиш ОЧАКВАНИЯ!!! (Ех, че СЛАДЪК ИЗРАЗ!!!!) Това да не би да са ПРОГНОЗИ?! (виж и ти Тълковния речник)
                    После пък казваш, че не те интересували ПРОГНОЗИ!!!! Все пак - вкарал си степен - не те интересуват ОСОБЕНО. Значи, НЕОСОБЕНО те интересуват.

По дяволите - какво точно правиш???!!!
                    А теб какво толкова те интересува какво правя аз. Каквото мисля това съм написал. Дали ме разбираш или не ми е през оная работа. Смятам че добре се оправям с това което правя, все едно какво точно правя.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                      Бая глупости си написал. Забелязвам, че с увеличаване волатилността на пазарите се увеличават глупостите и техните обеми във форума.

Гледай какво си написал:
                      Очакванията си ги правя според това което се случва в момента. Не ме интересува какво е било преди година две или три. не ме интересува колко е била някаква цена, не ме интересуват особено и прогнози колко може да струва нещо. Интересува ме как се движи, има ли основателни лично за мен причини да се движи така както се движи и какво ако се случи това движение ще спре.

Значи, правиш ОЧАКВАНИЯ!!! (Ех, че СЛАДЪК ИЗРАЗ!!!!) Това да не би да са ПРОГНОЗИ?! (виж и ти Тълковния речник)
                      После пък казваш, че не те интересували ПРОГНОЗИ!!!! Все пак - вкарал си степен - не те интересуват ОСОБЕНО. Значи, НЕОСОБЕНО те интересуват.

Ами ще разбере, може и навреме.
                      Просто такъв е начина на мислене.И нивото на форума.

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
                        Алъне, за БФБто ти знаеме мнението, коментирай моля те случилото се днес на международните пазари. Имам предвид металите и индексите. Питам те сериозно, как ги виждаш ти нещата там?
                        Така.Изгледах си филма, пих 2 ракии, после изгледах и новините и сега да ти отговоря както ти бях обещал.

Значи при всяка криза се търси спасение в $, йени и швейкове(суиси). В момента ситуацията е подобна на тази от октомври-ноември 2008г. Но ...... !!!!
                        Този път има едно голямо НО !
                        Сега се търси убежище в киви и ози въпреки, че на пръв поглед се обезценяват спрямо $. Но виж графиките от 2008 и сега и съм сигурен ще видиш разликите в % на обезценката. Същото е положението и при златото и среброто. И това е така защото се търсят $ но не като активи и сигурност, а защото с тях се купуват щатски бондове. Просто такава е "играта" все още. След 10-15г. играта ще е по-различна защото ще се търси евро, но на кой му пука за след 10-15г.?
                        Волатилността и високата ликвидност са нещата които правят един пазар функциониращ, а БФБ и след 10-15г. няма да е такъв защото модераторите на БФБ нямат хал-хабер за това за което ти пиша в момента.
                        (П.П. - полагам усилия да се аргументирам пък било само и за 1 човек, с риск след 3мин. някой МОДЕРАСТ на форума да ми изтрие труда и да се окаже, ча за пореден път съм си загубил времето).
                        Та златото и среброто не ги мисли - просто гледай гарфиките и като "надушиш", че спада е завършил, купувай и трайкай и чакай профити. Тук е мястото да спомена Гаки (Генерала), Спарт, Форекс Мастъра(макар и с резерви по отношение на някой негови крайно леви и доста ексцентрични хрумки), СПЕКО (знам че за някой е еретично), Анон и има още 5-6 човека но наистина немога да се сетя никовете им към момента за което моля да ме извинят(обещавам да ги добавя ако МОДЕРАСТА не ми е изтрил поста). От тези хора можеш да научиш много неща стига да можеш да вникнеш в това което се опитват да ти кажат ( всеки от тях има своята строга индивидуалност на изказ и отстояване на позиция). Далече съм от мисълта, че са непогрешими но очевидно имат натрупан житейски опит и знаят за какво говорят.
                        Но да спра до тук и да се върна на същинският ти въпрос
                        Лихви - една от най-важните макроикономически фигури. И съвсем резонно и очаквано е да наблюдаваме спад на еврото спрямо $ и керитата след като преди 5 дни ЕЦБ понижи за 2ри път тази година основната лихва в ЕЗ. Ако си представиш скачени съдове, лихвата е именно тялото което ги съединява и води до промени в налягането на системите.
                        Политика - в момента света е подвластен преди всичко на политически решения. А те обуславят икономическите индикатори и показатели с лаг 3-6-9 месеца във времето.
                        Търговия-настоящето в което живеем е следствие търговията и стокообмена. Основните икономики експортно ориентирани водят жестока борба за всеки клиент и пазар. Защото в консуматорското общество в което живеем своят живот, всичко се свежда до това да ни внушат колко голяма нужда имаме от дамски превръзки с крилца, шампоан против пърхот (въпреки че нямаме пърхот), тиган тефал (като че ли бабите ни са готвили само с такъв), светещи връзки за обувки или таблети (тук вкарвам малко самоирония, но все пак съм търговец и това ми е бизнеса ).
                        В крайна сметка който произвежда евтино и с прилично качество, той ще се облагодетелства най-много. А за момента това са Китай, Индия и Турция. За сметка на произвеждащите качествено но много скъпо Германия, Франция (Европа като цяло) , САЩ и Канада (в определени отрсли). Да не забравяме обаче, "суровинните" държави като Русия,Австралия,Китай, Бразилия и Аржентина, както и тези от ОПЕК(познай защо) които диктуват темповете на развитие и прогрес на човечеството, благодарение на цените на суровините които произвеждат и изнасят.

Ох...........това започна да прилича на лекция и въпросите да се преплитат в отговорите, като струва ми се започвам все повече да се задълбочавам, а не виждам смисъл, предвид МОДЕРАСТА да ми изтрие поста, за това спирам до тук!

Коментар

Не виждам нищо противоречиво. Търся причини ЗА МЕН. За това казвам че всичко е субективно. Ако не разбираш думичката "субективно" виж какво означава в някой тълковен речник.

Гледай какво си написал:

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                            Моето дете, "в това число" - концентрирай се малко, де - аз ти вярвам и затова те попитах: тия, които не сме злобни - имаме ли шанс да видим нещо?

Защо ти казвам да се концентрираш: защото много бързо забравяш - нали каза, че злобните няма никога да видят нищо...

Много поздрави на мама и татко. Какво лаптопче ти купиха?
                            Това с мама и татко отново е подмолно и вече нагло.
                            А да ти кажа енергията от злобата би била много полезна в търговията.
                            А при такива нива на злоба, едва нещо ще ти се види.
                            Като цяло психологически проблем, явно Кашпировски е идол тук.Наистина.

Коментар

А така, след като нямаш рецепта, кое е смисленото в поста ти.Ти май доста успешно ги усещаш според теб си, че чак и е опитваш да се убедиш,че имаш рецепта.
                              Отричаш техническия анализ,защо ли?

ето и противоречащото:

Е добре, какви причини имаш ти, след като отричаш да имаш рецепта, а говориш за причини вследствие на факти.Който пък във фундамента се отразяват в цената с по 3-6 месеца закъснение.
                              Не виждам нищо противоречиво. Търся причини ЗА МЕН. За това казвам че всичко е субективно. Ако не разбираш думичката "субективно" виж какво означава в някой тълковен речник.

Коментар

Нямам рецепта. Аз лично като усетя че нещо не върви както очаквам и почвам да търся момент за продажба. Като реша че има някаква причина нещо да расте, и ако то расте наистина както очаквам почвам да търся момент за покупка. Очакванията си ги правя според това което се случва в момента. Не ме интересува какво е било преди година две или три. не ме интересува колко е била някаква цена, не ме интересуват особено и прогнози колко може да струва нещо. Интересува ме как се движи, има ли основателни лично за мен причини да се движи така както се движи и какво ако се случи това движение ще спре.

Всичко е напълно субективно както се вижда. тези глупости с технически анализ ги смятам за глупости. фундаменталния анализ е ок но да разчитам на него само също го намирам за глупост. това пък кой купувал или кой продавал е най-голямата глупост. Всичките са еднакво неграмотни, големи, малки, институционални, спекуланти всичките си нямат идея какво правят по простата причина че бъдещето е непредвидимо. А ако някой почне да ми приказва как предвиждал бъдещето все едно по какъв начин - веднага го слагам в графата безнадеждни идиоти и не му слушам изобщо мнението. да разчитам на чужда неграмотност ми се вижда най-голямата глупост.

така че не виждам никаква причина се съобразяваш с когото и да било. Ако някой ти каже че знае какво прави значи е откъснат от реалността самовлюбен идиот.
                                А така, след като нямаш рецепта, кое е смисленото в поста ти.Ти май доста успешно ги усещаш според теб си, че чак и е опитваш да се убедиш,че имаш рецепта.
                                Отричаш техническия анализ,защо ли?

ето и противоречащото:
                                Интересува ме как се движи, има ли основателни лично за мен причини да се движи така както се движи и какво ако се случи това движение ще спре.
                                Е добре, какви причини имаш ти, след като отричаш да имаш рецепта, а говориш за причини вследствие на факти.Който пък във фундамента се отразяват в цената с по 3-6 месеца закъснение.

Коментар

Working...
                                X