Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от @uDaCiOuS D@r7nG Разгледай мнение...
А при такива нива на злоба, едва нещо ще ти се види.
Като цяло психологически проблем, явно Кашпировски е идол тук.Наистина.
Кашпировски, поздрави и от мен ! Защо си смени ника бе, човек. Много яко беше! И снимката ти беше яка.
Предлагам ти нов ник - ултрамодерен, пише се "Кашпировски"Побързай, докато някой не се е сетил да те изпревари. На късмет е! Щом го регистрираш борсата може да тръгне нагоре
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie
...... Всичките са еднакво неграмотни, големи, малки, институционални, спекуланти всичките си нямат идея какво правят............
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнениеА бе Равновесие,ти в общия кюп на всичките ли си или си някакво Вселенско изключение
... а не бива да забравяме, че големите пари притежават именно характеристиката на хората: ПАРИТЕ СА СТРАХЛИВИ! Как иначе? Кой човек с много пари би си позволил да ги постави в нещо рисково, ако вече не е "в играта"?(например сега в борсови спекулации..., че те дори хората с малко пари ще имат доста време, за да се убедят, че пазарите тръгват, за да почнат да влизат..., с големи резерви...), ..., кой - с големите пари би излязал от губеща позиция (ако не беше дори най-малката надежда нещо да се случи...)?... и т.н...., уж нямаше да говоря за пазари, но нали вече хапнах..."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнениеА бе Равновесие,ти в общия кюп на всичките ли си или си някакво Вселенско изключение
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеВиждам....Но да те питам все пак - тая глупава кличка сам ли я измисли
или някой ти помогна
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
...... Всичките са еднакво неграмотни, големи, малки, институционални, спекуланти всичките си нямат идея какво правят............
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеГенерале, тези задълбочени драми из форума, за какво са индикатор?
Все пак - за какво подобна "тематика" е индикатор? Според мен - именно затова, че сме хора, които отмарят по избран от тях начин, а не всичко в диалозите ни е подчинено на криза и пазари...
Освен това сме обвързани с възможности за комуникация с хора от други континенти, което налага да се съобразяваме, най-малко с часови разлики, така че - можем да се посмеем тук с нечии несвързани реплики (но, ако същите са от навършил пълнолетие човек - това е много обезпокоително...)"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от @uDaCiOuS D@r7nG Разгледай мнениеАми ще разбере, може и навреме.
Просто такъв е начина на мислене.И нивото на форума.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеБая глупости си написал. Забелязвам, че с увеличаване волатилността на пазарите се увеличават глупостите и техните обеми във форума.
Гледай какво си написал:
Очакванията си ги правя според това което се случва в момента. Не ме интересува какво е било преди година две или три. не ме интересува колко е била някаква цена, не ме интересуват особено и прогнози колко може да струва нещо. Интересува ме как се движи, има ли основателни лично за мен причини да се движи така както се движи и какво ако се случи това движение ще спре.
Значи, правиш ОЧАКВАНИЯ!!! (Ех, че СЛАДЪК ИЗРАЗ!!!!) Това да не би да са ПРОГНОЗИ?! (виж и ти Тълковния речник)
После пък казваш, че не те интересували ПРОГНОЗИ!!!! Все пак - вкарал си степен - не те интересуват ОСОБЕНО. Значи, НЕОСОБЕНО те интересуват.
По дяволите - какво точно правиш???!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеБая глупости си написал. Забелязвам, че с увеличаване волатилността на пазарите се увеличават глупостите и техните обеми във форума.
Гледай какво си написал:
Очакванията си ги правя според това което се случва в момента. Не ме интересува какво е било преди година две или три. не ме интересува колко е била някаква цена, не ме интересуват особено и прогнози колко може да струва нещо. Интересува ме как се движи, има ли основателни лично за мен причини да се движи така както се движи и какво ако се случи това движение ще спре.
Значи, правиш ОЧАКВАНИЯ!!! (Ех, че СЛАДЪК ИЗРАЗ!!!!) Това да не би да са ПРОГНОЗИ?! (виж и ти Тълковния речник)
После пък казваш, че не те интересували ПРОГНОЗИ!!!! Все пак - вкарал си степен - не те интересуват ОСОБЕНО. Значи, НЕОСОБЕНО те интересуват.
Просто такъв е начина на мислене.И нивото на форума.
Коментар
-
Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнениеАлъне, за БФБто ти знаеме мнението, коментирай моля те случилото се днес на международните пазари. Имам предвид металите и индексите. Питам те сериозно, как ги виждаш ти нещата там?
Значи при всяка криза се търси спасение в $, йени и швейкове(суиси). В момента ситуацията е подобна на тази от октомври-ноември 2008г. Но ...... !!!!
Този път има едно голямо НО !
Сега се търси убежище в киви и ози въпреки, че на пръв поглед се обезценяват спрямо $. Но виж графиките от 2008 и сега и съм сигурен ще видиш разликите в % на обезценката. Същото е положението и при златото и среброто. И това е така защото се търсят $ но не като активи и сигурност, а защото с тях се купуват щатски бондове. Просто такава е "играта" все още. След 10-15г. играта ще е по-различна защото ще се търси евро, но на кой му пука за след 10-15г.?
Волатилността и високата ликвидност са нещата които правят един пазар функциониращ, а БФБ и след 10-15г. няма да е такъв защото модераторите на БФБ нямат хал-хабер за това за което ти пиша в момента.
(П.П. - полагам усилия да се аргументирам пък било само и за 1 човек, с риск след 3мин. някой МОДЕРАСТ на форума да ми изтрие труда и да се окаже, ча за пореден път съм си загубил времето).
Та златото и среброто не ги мисли - просто гледай гарфиките и като "надушиш", че спада е завършил, купувай и трайкай и чакай профити. Тук е мястото да спомена Гаки (Генерала), Спарт, Форекс Мастъра(макар и с резерви по отношение на някой негови крайно леви и доста ексцентрични хрумки), СПЕКО (знам че за някой е еретично), Анон и има още 5-6 човека но наистина немога да се сетя никовете им към момента за което моля да ме извинят(обещавам да ги добавя ако МОДЕРАСТА не ми е изтрил поста). От тези хора можеш да научиш много неща стига да можеш да вникнеш в това което се опитват да ти кажат ( всеки от тях има своята строга индивидуалност на изказ и отстояване на позиция). Далече съм от мисълта, че са непогрешими но очевидно имат натрупан житейски опит и знаят за какво говорят.
Но да спра до тук и да се върна на същинският ти въпрос
Лихви - една от най-важните макроикономически фигури. И съвсем резонно и очаквано е да наблюдаваме спад на еврото спрямо $ и керитата след като преди 5 дни ЕЦБ понижи за 2ри път тази година основната лихва в ЕЗ. Ако си представиш скачени съдове, лихвата е именно тялото което ги съединява и води до промени в налягането на системите.
Политика - в момента света е подвластен преди всичко на политически решения. А те обуславят икономическите индикатори и показатели с лаг 3-6-9 месеца във времето.
Търговия-настоящето в което живеем е следствие търговията и стокообмена. Основните икономики експортно ориентирани водят жестока борба за всеки клиент и пазар. Защото в консуматорското общество в което живеем своят живот, всичко се свежда до това да ни внушат колко голяма нужда имаме от дамски превръзки с крилца, шампоан против пърхот (въпреки че нямаме пърхот), тиган тефал (като че ли бабите ни са готвили само с такъв), светещи връзки за обувки или таблети (тук вкарвам малко самоирония, но все пак съм търговец и това ми е бизнеса).
В крайна сметка който произвежда евтино и с прилично качество, той ще се облагодетелства най-много. А за момента това са Китай, Индия и Турция. За сметка на произвеждащите качествено но много скъпо Германия, Франция (Европа като цяло) , САЩ и Канада (в определени отрсли). Да не забравяме обаче, "суровинните" държави като Русия,Австралия,Китай, Бразилия и Аржентина, както и тези от ОПЕК(познай защо) които диктуват темповете на развитие и прогрес на човечеството, благодарение на цените на суровините които произвеждат и изнасят.
Ох...........това започна да прилича на лекция и въпросите да се преплитат в отговорите, като струва ми се започвам все повече да се задълбочавам, а не виждам смисъл, предвид МОДЕРАСТА да ми изтрие поста, за това спирам до тук!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе виждам нищо противоречиво. Търся причини ЗА МЕН. За това казвам че всичко е субективно. Ако не разбираш думичката "субективно" виж какво означава в някой тълковен речник.
Гледай какво си написал:
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнениеМоето дете, "в това число" - концентрирай се малко, де - аз ти вярвам и затова те попитах: тия, които не сме злобни - имаме ли шанс да видим нещо?
Защо ти казвам да се концентрираш: защото много бързо забравяш - нали каза, че злобните няма никога да видят нищо...
Много поздрави на мама и татко. Какво лаптопче ти купиха?
А да ти кажа енергията от злобата би била много полезна в търговията.
А при такива нива на злоба, едва нещо ще ти се види.
Като цяло психологически проблем, явно Кашпировски е идол тук.Наистина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от @uDaCiOuS D@r7nG Разгледай мнениеА така, след като нямаш рецепта, кое е смисленото в поста ти.Ти май доста успешно ги усещаш според теб си, че чак и е опитваш да се убедиш,че имаш рецепта.
Отричаш техническия анализ,защо ли?
ето и противоречащото:
Е добре, какви причини имаш ти, след като отричаш да имаш рецепта, а говориш за причини вследствие на факти.Който пък във фундамента се отразяват в цената с по 3-6 месеца закъснение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНямам рецепта. Аз лично като усетя че нещо не върви както очаквам и почвам да търся момент за продажба. Като реша че има някаква причина нещо да расте, и ако то расте наистина както очаквам почвам да търся момент за покупка. Очакванията си ги правя според това което се случва в момента. Не ме интересува какво е било преди година две или три. не ме интересува колко е била някаква цена, не ме интересуват особено и прогнози колко може да струва нещо. Интересува ме как се движи, има ли основателни лично за мен причини да се движи така както се движи и какво ако се случи това движение ще спре.
Всичко е напълно субективно както се вижда. тези глупости с технически анализ ги смятам за глупости. фундаменталния анализ е ок но да разчитам на него само също го намирам за глупост. това пък кой купувал или кой продавал е най-голямата глупост. Всичките са еднакво неграмотни, големи, малки, институционални, спекуланти всичките си нямат идея какво правят по простата причина че бъдещето е непредвидимо. А ако някой почне да ми приказва как предвиждал бъдещето все едно по какъв начин - веднага го слагам в графата безнадеждни идиоти и не му слушам изобщо мнението. да разчитам на чужда неграмотност ми се вижда най-голямата глупост.
така че не виждам никаква причина се съобразяваш с когото и да било. Ако някой ти каже че знае какво прави значи е откъснат от реалността самовлюбен идиот.
Отричаш техническия анализ,защо ли?
ето и противоречащото:
Интересува ме как се движи, има ли основателни лично за мен причини да се движи така както се движи и какво ако се случи това движение ще спре.
Коментар
Коментар