Първоначално изпратено от Jekata
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеЯвно май само Батя е в час с някои неща.Когато има такова теглене за такава голяма сума парите биват получавани мисля(не съм сигурен) до 5 раб дни.В това време фондът трябва да разпродаде активи,така,че след като се разплати да не остава под 10%кеш....По принцип фондовете са длъжни(дали се спазва не знам) ВЪВ ВСЕКИ МОМЕНТ ДА РАЗПОЛАГАТ с 10 % кеш.Ако Елана са имали наличния кеш за разплащане плус 10 проц са могли да минат и без продажби,но ме съмнява.
Интересното за мен е ,че такова теглене и съответни разпродажби мина без особени трусове.И аз помя когато Алианц излизаха от Пазара Монти.......Само ,че тогава имаше едно дневно срутване...докато сега не бих казал да е нещо страшно.За мен проблемът идва когато малките паникиосани инвеститорчета като Гаки..тръгнат да излизат.Големите ...с големите пакети при тези ниски цени общо взето си намират лесно купувачи....
.че така мислия аз
Написаното от мен е за след излизането на Алианц .... първият спад следва януари после пролетта мисля април-юни.....Сюжета беше като игра на домино ,с падането на един почва друг а нямаше кой влезе някой да вдигне до зимата на 2009 г.....Затова съм се покрил в Адсиц и КОРП и кеш и чакам ,също имам и малки други бройки но те са за адреналин ... ....
Коментар
-
Явно май само Батя е в час с някои неща.Когато има такова теглене за такава голяма сума парите биват получавани мисля(не съм сигурен) до 5 раб дни.В това време фондът трябва да разпродаде активи,така,че след като се разплати да не остава под 10%кеш....По принцип фондовете са длъжни(дали се спазва не знам) ВЪВ ВСЕКИ МОМЕНТ ДА РАЗПОЛАГАТ с 10 % кеш.Ако Елана са имали наличния кеш за разплащане плус 10 проц са могли да минат и без продажби,но ме съмнява.
Интересното за мен е ,че такова теглене и съответни разпродажби мина без особени трусове.И аз помя когато Алианц излизаха от Пазара Монти.......Само ,че тогава имаше едно дневно срутване...докато сега не бих казал да е нещо страшно.За мен проблемът идва когато малките паникиосани инвеститорчета като Гаки..тръгнат да излизат.Големите ...с големите пакети при тези ниски цени общо взето си намират лесно купувачи....
.че така мислия аз
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеИ това ще мине, но цените са идеални за хора с опит и здрави нерви
Коментар
-
Първоначално изпратено от termit Разгледай мнениеСъгласен.Но не спират да теглят.
Продажбите на пакети акции се прави преди самото теглене. Т.е. при такива големи тегления има регламентирано технологично време между заявката за такова и самото плащане на кеша. Затова и Елана така настървено продаваха предните дни, а тегленията бяха в последствие. Но еланци нещо се кротнаха напоследък. Така че вероятно това бяха тегленията.
Сега ще се поогледаме, ще се поослушаме и после нагоре, че доста имаме да наваксваме.
Страха бързо преминава в алчност. И как няма при тези исторически ниски цени у нас, при положение че в еврозоната нещата са доста по-ведри напоследък.
Успех и умната!
Коментар
-
Нормално е всеки разумен човек да купува на тези цени
Първоначално изпратено от PapilloN* Разгледай мнениеКак сте,колеги.......Разгледах малко коментарите и за мое щастие е имало много мрънкане,заради състоянието на борсата ни - това не значи ли,че е време за покупки ? ......шегата настрана,но аз си купувам когато мога български акции,като вярвам,че във видовия ден ще дойде просто трябва търпение... и престанете да гледате пазара всекидневно в момента не заслужава вашето вниманиеМнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнениеПетър явно има знания за пазарите и не заслужава подигравки, но просто се заяжда и това провокира всички против него. Също така преувеличава, но тава са негови си проблеми.
Питай го за числото да видим резултат на нещо ли е това или просто пак на това което не е той.
Коментар
Коментар