If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не съм имал акции под неговото крило, но досега набиваното какъв мажо-мечта е ми се стори леко странно в контекста на вестникарските разправии, но игнорирайки ги, от лична гледа точка, мажо-мечта не би мислил така.
Огнян Донев предложи еднократно узаконяване на незаконно строителство срещу еднократна такса в размер на 10 на сто от стойността на сградата. Подобна възможност имаше през 2004 г.
Мисля че коментираш неща на които не разбираш дори основната логика. Но тъй като това си е лично твой проблем, то моя интерес свърши до тук.
Наистина е най-добре да приключим. На практика за да ти спада дълга реално то дефицита трябва да е по-нисък от инфлацията.
Дефицит /излишък е резултат - при 2% ръст на БВП и 2% инфлация, две различни страни (при равни разходи като % от БВП) могат да имат едната дефицит а другата излишък, в зависимост от това кои компоненти на БВП са донесли растежа и на какво се дължи инфлацията, съотнесено към данъчното им законодателство.
Развитите икономики са доказали емпирично, че при поддържане на постоянни дефицити от порядъка на 3%, дългосрочно дълга расте като процент от БВП (дори и при 3% средногодишна инфлация), тъй като правителствата все не успяват да се възползват в достатъчна степен от бъдещия растеж, в името на който се правят въпросните дефицити.
Тъй като вече сме достигнали опасно високи нива на разходи за обслужване на дълговете се налага да се действа в посока намаляване на дефицитите и увеличаване на инфлацията, като второто естествено не се афишира официално.
Равно на 4% повече приходи в хазната, която обаче има 6% дефицит спрямо приходите си (или 3% от БВП). Тоест никак не е чудно че дъга на държавите расте средно с 1% годишно от БВП откакто я има тази практика, а ако и това е ново за теб, пак си направи сметките.. и си прегледай учебника по икономикс.
Мисля че коментираш неща на които не разбираш дори основната логика. Но тъй като това си е лично твой проблем, то моя интерес свърши до тук.
Равно на 4% повече приходи в хазната, която обаче има 6% дефицит спрямо приходите си (или 3% от БВП). Тоест никак не е чудно че дъга на държавите расте средно с 1% годишно от БВП откакто я има тази практика, а ако и това е ново за теб, пак си направи сметките.. и си прегледай учебника по икономикс.
Коментар