IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Уроци от кризата?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Първо, съгласих се с теоретичната възможност за правене на арбитраж. На доходности не вярвам докато сам не ги сметна, и не видя дали пък арбитража не е бил псевдо, за да се засилва доходността Ако правиш 7% върху активите доходност само с пълен арбитраж дори и да е за година, а не за месец не ти трябва да пишеш по форуми. Прави хедж фонд.

След това, това с графиките са вятър и мъгла. Винаги може да се намерят графики които да си приличат, защото е нормално пазарите да се движат по сходни траектории. Все пак на всяка графика има само две посоки нагоре и надолу.
    Така, значи сега си в етап на отричане на графиките. Ще те почакам до утре да узрееш

Относно хедж-фондове и т.н. - направил съм това, заради което на всички ви беше смешничко - използвах кредити, сам се сещаш че доходността ми е в пъти над разходите по тях. Само че сега аз се смея

За хедж-фондове има други регулации, условия и т.н. - и доходността е различна (най-малкото заради липсата на лост - в такива размери). Както и да е, решил съм проблема с капитала както ми е било удобно.

Коментар

• Първо, съгласих се с теоретичната възможност за правене на арбитраж. На доходности не вярвам докато сам не ги сметна, и не видя дали пък арбитража не е бил псевдо, за да се засилва доходността Ако правиш 7% върху активите доходност само с пълен арбитраж дори и да е за година, а не за месец не ти трябва да пишеш по форуми. Прави хедж фонд.

След това, това с графиките са вятър и мъгла. Винаги може да се намерят графики които да си приличат, защото е нормално пазарите да се движат по сходни траектории. Все пак на всяка графика има само две посоки нагоре и надолу.

Коментар

Едва ли ще пробвам, въпреки че арбитражните възожности са си готини. И наистина се учудвам че ги има и за малки сметки. Но е доста хамалогия и малка доходност като цяло.
        "Хамалогията" е в същото откриване на позиции както на всеки пазар, с улеснението че не се налага да се търси вход и изход.

Доходността .. малка ли ти е 7% месечно? Кумулативната е над 100% годишно.
        При нулев на практика риск.

Но както и да е - какво ще кажеш за графиките в темата - от мненията на Юлиус? Подозрително съвпадение - и то тройно. Хората вадят ли си поуки и ако да - какви?

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
          Беше. Пазара се променя - затова. Винаги има възможности, това с арбитража може да го правиш по всяко време с 2 ИП-та, докато единия предлага "ислямски акаунт".
          "Брутална" е, добра - според процентите доходност. За 1-2% месечно не бих я правил.
          Едва ли ще пробвам, въпреки че арбитражните възожности са си готини. И наистина се учудвам че ги има и за малки сметки. Но е доста хамалогия и малка доходност като цяло.

Коментар

Да при подобно положение на лихвите подобна стратегия е брутално добра. Само не разбирам защо си ги затворил, освен ако не са променили суапа. То това е златна кокошка.
            Беше. Пазара се променя - затова. Винаги има възможности, това с арбитража може да го правиш по всяко време с 2 ИП-та, докато единия предлага "ислямски акаунт".
            "Брутална" е, добра - според процентите доходност. За 1-2% месечно не бих я правил.

Коментар

Смесваш нещата. На скрийншота е опровержението на твоето твърдение за суапа. Това че от подобен арбитраж е невъзможно да загубиш в периода докато пазара го позволява е излишно да споменавам - старая се да балансирам 100% позициите си.
              А това че не търгувам еднообразно е отделен въпрос - 500-те поредни са отделен случай Датира от Октомври 2009 до Ноември 2010. Скрийншота обаче ще е малко голееемичък...
              Да при подобно положение на лихвите подобна стратегия е брутално добра. Само не разбирам защо си ги затворил, освен ако не са променили суапа. То това е златна кокошка.

Коментар

Ако гледаш да затваряш всичките си позиции на печалба всъщност не правиш арбитраж и в крайна сметка е възможно да реализираш прилични загуби в дългосрочен период. Арбитраж ще е ако печелиш само от лихвите. Но все пак наистина не вярвам че често има положителни лихви за дълги позиции, или че има прилична разлика в полза на положителните лихви между отделни брокери. Но теоретично е възможно ако брокерите недоглеждат конкуренцията.

Но пак казвам в такъв случай ти играеш не срещу пазара а срещу брокерите. И пак не е много добре да го показваш защото лесно може условията им да се променят.

Смесваш нещата. На скрийншота е опровержението на твоето твърдение за суапа. Това че от подобен арбитраж е невъзможно да загубиш в периода докато пазара го позволява е излишно да споменавам - старая се да балансирам 100% позициите си.
                А това че не търгувам еднообразно е отделен въпрос - 500-те поредни са отделен случай Датира от Октомври 2009 до Ноември 2010. Скрийншота обаче ще е малко голееемичък...

Коментар

• 56$,след вторник ми се ще да се огледам за падащите позиции в момента и да видя мога ли от това да извлека полза,малко по дъгосрочно-малки са ми знанията за БФБ и това е малко въпрос?- без ангажимент .Решенията са мои

Коментар

А сега на въпроса - Юлиус е дал графика, която интересно съвпада с тази на СОФИКС. Признавам - и аз съм изненадан, какво ще кажеш за неговите постинги?
                    Тя тая графика съвпада с доста други графики през годините...

Nikkei:

Nasdaq:

И както казах е индикатор на човешката глупост!

Човекът независимо в коя точка на планетата е, продължава да прави едни и същу глупости без да си даде сметка за това!

Единствената криза която съществува е кризата на човешкото мислене.

Защото него просто го няма.

п.с.
                    Графиката е абсолютно идентична и на S&P500 от 2006... както и на всички жилищни балони. Нямам вече търпение дори да ровя из старите си постове когато съм ги писал тези неща...
                    Last edited by Julius; 03.02.2011, 21:55.

Коментар

• Джейми ,аз съм от хората който казват истината за наученото,ти може и от другаде да си го научил ,но все е имало от някой.За себе си -не бих открил колекото.

Коментар

• Първоначално изпратено от arneg Разгледай мнение
                        56$,преди години бих ,подценил тез слова но сега съм64$-егн64......
                        В крайна сметка, дори да ни хванал на макса профита погледни благородно и другите трябва да имат усещане за профит иначе ще ги изгубим от пазара, а това е но гуд.

Коментар

Тъй като не си запознат с реален арбитраж, както и с методиката за изчисляване на суап - продължаваш с опитите. Добре, но има ли смисъл - след като и сам се убеди че се получава? Тази ситуация и в момента е налице - при друг ИП с друг иструмент. Арбитраж много лесно може да се изпълни и с двама ИП и тогава няма времева рамка - по понятни причини.
                          Това не е хазарт - а възползване от възможност. Без-риск. С 7% доходност месечно.

Както и да е, по-нататък ще приемеш и твърдението ми че за разлика от тото 6/49 са постижими 500+ поредни печеливши сделки за една година само на +, като доходността е над 7% месечно. Явно си от хората на които им трябва повечко време.

А сега на въпроса - Юлиус е дал графика, която интересно съвпада с тази на СОФИКС. Признавам - и аз съм изненадан, какво ще кажеш за неговите постинги?
                          Ако гледаш да затваряш всичките си позиции на печалба всъщност не правиш арбитраж и в крайна сметка е възможно да реализираш прилични загуби в дългосрочен период. Арбитраж ще е ако печелиш само от лихвите. Но все пак наистина не вярвам че често има положителни лихви за дълги позиции, или че има прилична разлика в полза на положителните лихви между отделни брокери. Но теоретично е възможно ако брокерите недоглеждат конкуренцията.

Но пак казвам в такъв случай ти играеш не срещу пазара а срещу брокерите. И пак не е много добре да го показваш защото лесно може условията им да се променят.

Коментар

• 56$,преди години бих ,подценил тез слова но сега съм64$-егн64......

Коментар

• Първоначално изпратено от arneg Разгледай мнение
                              Джейми ,сега да ти кайа и аз,какво съм научил отИнвестора и хората който пишат в него.Печалба е изтеглената от акунта-защото следващата сделка е под въпрос.
                              За целта не ти трябва Инвестор.
                              Съгласен съм - и съм написал нещо подобно дори в друга тема днес (за парите НА ХАРТИЯ)

Коментар

Тези възможности не са безкрайни. Брокера ти ако бе продължил с тази си глупост можеше да фалира за отрицателно време.

А и е малко странно да говориш за пазари при положение, че ако продължаваш с тази си стратегия, то тя е всъщност псевдо арбитраж, чиито успех изцяло зависи от правилното определяне на слабостите при поставяне на лихвите на брокера ти и от доза късмет при затваряне ако все пак брокера ти не е идиот и е изключил възможността за арбитраж при лихви, а ти въпреки това играеш. И ако първата част дава възможност за чист арбитраж, то ако не влизаш само при идеални условия всъщност играеш хазарт, макар и с доста нисък риск за тотална щета, а само за бавно обезкървяване.

Тъй като не си запознат с реален арбитраж, както и с методиката за изчисляване на суап - продължаваш с опитите. Добре, но има ли смисъл - след като и сам се убеди че се получава? Тази ситуация и в момента е налице - при друг ИП с друг иструмент. Арбитраж много лесно може да се изпълни и с двама ИП и тогава няма времева рамка - по понятни причини.
                                Това не е хазарт - а възползване от възможност. Без-риск. С 7% доходност месечно.

Както и да е, по-нататък ще приемеш и твърдението ми че за разлика от тото 6/49 са постижими 500+ поредни печеливши сделки за една година само на +, като доходността е над 7% месечно. Явно си от хората на които им трябва повечко време.

Коментар

Working...
                                X