IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БФБ-София АД (BSE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...mln-lv-244838/

БФБ купува енергийната борса за 5,2 млн. лв.

Коментар

• като гледам отчета на енергийната борса направо без пари я вземат

Коментар

• БЕХ им трябват пари и са измислили от къде да преточат малко...

Във връзка с процедурата по придобиване на 100% от капитала на „Българска независима енергийна борса” ЕАД (БНЕБ), между „Българска фондова борса – София” АД и „Български енергиен холдинг” ЕАД - едноличен собственик на капитала на БНЕБ - бе договорена цена на придобиване в размер на 5 200 000 лв.
        4 милиона лева ще бъдат платени при сключване на Договора за прехвърляне на 100% от капитала на БНЕБ, а останалата част от сумата, възлизаща на 1,2 милиона лева ще бъде платена на три равни вноски в рамките на шестия, дванадесетия и осемнадесетия месец след прехвърляне на акциите.
        Сделката ще бъде сключена с горните параметри, при условие че бъде одобрена на извънредното общо събрание на акционерите на „Българска фондова борса – София“ АД.

Коментар

• БФБ-София вече достигна 90,6% от оборота си за цялата 2016 г.:

http://www.investor.bg/novini-i-anal...2016-g-244755/

Коментар

• Аз си спомням че след като казаха че ще придобиват енергийната борса цената се изтреля с 50 стотинки някъде. Забелязах че няколко дена преди това рязко изчезват позиции от аска .
            http://www.proflashgame.com

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata89 Разгледай мнение
              buyvalue имам малко акции тук така че съм пристрстен. 60% 70% по висока стойност не са заради оборота към момента. В сегашната цена са калкулирани неща които не са се случили все още придобиването на енергийната борса търговията с американски и европейски акции see link търговията с ДЦК. Нищо от споменатите от мен неща не се е случило но вече част от него е калкулирано в цената тай като на борсата не се търгува текуща състояние а бъдещи очаквания.
              А според мен точно по-високият оборот предизвика ръста,но явно се търгува повече по интуиция отколкото по реални сметки....!

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

те уж я подготвят вече цяло десетилетие
                Не, не ... това преди си беше, само да я покажат "булката", ... малка беше, пък и "младоженците" бяха фалирали почти. Добре че не стана тогава.
                Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от daris Разгледай мнение
                  Не знам какво е включено в цената, ... но определено подготвят продажбата на БФБ /булката е стягат за сватба/, ... а дано. Имам акции тук, аз също съм пристрастен.
                  те уж я подготвят вече цяло десетилетие
                  destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Не знам какво е включено в цената, ... но определено подготвят продажбата на БФБ /булката е стягат за сватба/, ... а дано. Имам акции тук, аз също съм пристрастен.
                    Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• buyvalue имам малко акции тук така че съм пристрстен. 60% 70% по висока стойност не са заради оборота към момента. В сегашната цена са калкулирани неща които не са се случили все още придобиването на енергийната борса търговията с американски и европейски акции see link търговията с ДЦК. Нищо от споменатите от мен неща не се е случило но вече част от него е калкулирано в цената тай като на борсата не се търгува текуща състояние а бъдещи очаквания.
                      http://www.proflashgame.com

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

А бе не знам,кой и защо ги прави тия магарии,но едно е сигурно,че за два дни на БФБ се реализира оборот равняващ се на повече от 10% от оборота за цялата 2016г.А това е най-важното за тази позиция...Пък меже и други хубави неща да означава,знае ли човек... Другото са по-скоро дразнещи бели кахъри,от които всеки от нас си е патил,предполагам...
                        Много интересни, но лековерни изказвания. За 2016 г. целия оборот е 832 мил. лв. До средата на 2017 оборотът е 482 мил. лв. т.е. движим се с 65 мил. лв. повече. От последните 3 дни имаме 105 мил. лв. т.е. или иначе казано, ако този цирк с кросовете не продължи, ще имаме за 2017 печалба на борсата с 15 хил. лв. повече, но пазарна капитализация с 60.7% по-висока (от 2.85 на 31.12.2016 на 4.50 в момента). Хайде да извадите калкулаторите или иксел, там кой каквото има и да почнете да смятате, а ако е възможно и да мислите малко!?!?
                        IM d best

Коментар

• Първоначално изпратено от Iblis Разгледай мнение
                          Пак класика. Както при предното изкупуване до 4лв някой се изцвъка 2*4.25
                          Черпя една бира, за да получа логично обяснение защо това се прави
                          А бе не знам,кой и защо ги прави тия магарии,но едно е сигурно,че за два дни на БФБ се реализира оборот равняващ се на повече от 10% от оборота за цялата 2016г.А това е най-важното за тази позиция...Пък меже и други хубави неща да означава,знае ли човек... Другото са по-скоро дразнещи бели кахъри,от които всеки от нас си е патил,предполагам...
                          Last edited by retro_69; 04.08.2017, 17:46.

Коментар

• Пак класика. Както при предното изкупуване до 4лв някой се изцвъка 2*4.25
                            Черпя една бира, за да получа логично обяснение защо това се прави
                            Last edited by Iblis; 04.08.2017, 17:32.

Коментар

• Нещо пенсионните фондове си менкат акции, като гледам какви неликвидни компании правят много милионни обороти. Сигурно за БФБ ще паднат добри комисионни от тази игра.

Коментар

• направо ми пълни душата!
                                Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

Working...
                                X