IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БФБ-София АД (BSE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 9% повече ел. енергия е изтъргувана на БНЕБ през август 22-ра спрямо август 21-ва

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

дивидента беше от печалбата на БФБ за 21-ва, която е резултат основно от дивидента преведен от БНЕБ през 21-ва и е неговата печалба за 20-та
      сега БНЕБ преведе печалбата си за 21-ва като дивидент на бФБ и ще бъде разпределен догодина като печалба на БФБ за 22-ра
      Благодаря ти Yori! От Investor.bg се погрижиха и те да ни просветлят :
      БНЕБ ще разпредели на едноличния си собственик цялата си печалба за 2021 г. и няма да отчислява суми за резерви

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Имат, не ги мисли остатъка от лани!
        Друго е упражнението, което могат да проиграят и то е под свирката на МФ пак, но да изчакаме месец два и ще разберем. Играта не е от днес за утре
        Ще се радвам да не съм прав

Коментар

А от къде знаеш, че ще лежат по касите милионите?
          може да намерят за какво да ги изхарчат, не сме забравили миналогодишните им мераци
          на чиновник човек вяра да няма, не знаеш кой на кого е задължен и кой му е звъннал
          според мен няма какво да разпределят за 6-месечието, защото са 325к на загуба неконс

Имат, не ги мисли остатъка от лани!
          Друго е упражнението, което могат да проиграят и то е под свирката на МФ пак, но да изчакаме месец два и ще разберем. Играта не е от днес за утре

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Да бе да, и защо да лежат по касите на БФБ едни милиони,- защото си нямат достатъчен остатък от стопирането на "разпечатката" на дубъл артии... ,- може би???
            Ама на дали, - очаквам да качиш входящата обява в ТР преди да я впишат
            А от къде знаеш, че ще лежат по касите милионите?
            може да намерят за какво да ги изхарчат, не сме забравили миналогодишните им мераци
            на чиновник човек вяра да няма, не знаеш кой на кого е задължен и кой му е звъннал
            според мен няма какво да разпределят за 6-месечието, защото са 325к на загуба неконс

Коментар

дивидента беше от печалбата на БФБ за 21-ва, която е резултат основно от дивидента преведен от БНЕБ през 21-ва и е неговата печалба за 20-та
              сега БНЕБ преведе печалбата си за 21-ва като дивидент на бФБ и ще бъде разпределен догодина като печалба на БФБ за 22-ра
              според мен тази година няма да има 6 месечен дивидент на БФБ към акционерите, защото БФБ е на загуба 1-во шестмесечие / защото тази година БНЕБ превежда дивидента второто шестмесечие , а миналата година- първото/, но може и да съм в грешка
              според мен причината за закъснението е политическа- няма пред кого да си пишат червена точка Маню и сие, като кажат превеждаме на правителството рекорден дивидент, защото такова няма
              това виждам и като причина за разпродажбите

Да бе да, и защо да лежат по касите на БФБ едни милиони,- защото си нямат достатъчен остатък от стопирането на "разпечатката" на дубъл артии... ,- може би???
              Ама на дали, - очаквам да качиш входящата обява в ТР преди да я впишат

Коментар

• Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение

Някой да ме светне: дивидента който взехме преди месец от печалбата за 2020 година ли беше?
                според мен тази година няма да има 6 месечен дивидент на БФБ към акционерите, защото БФБ е на загуба 1-во шестмесечие / защото тази година БНЕБ превежда дивидента второто шестмесечие , а миналата година- първото/, но може и да съм в грешка
                според мен причината за закъснението е политическа- няма пред кого да си пишат червена точка Маню и сие, като кажат превеждаме на правителството рекорден дивидент, защото такова няма
                това виждам и като причина за разпродажбите
                Last edited by Yori; 01.09.2022, 22:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                  По около лев и 15 на акция се пада. Да видим колко ще гласуват.
                  Някой да ме светне: дивидента който взехме преди месец от печалбата за 2020 година ли беше?

Коментар

• Пак се отваря работа за акордеона

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                      По около лев и 15 на акция се пада. Да видим колко ще гласуват.
                      Бюджета е гладен...

Коментар

• По около лев и 15 на акция се пада. Да видим колко ще гласуват.

Коментар

• Българска фондова борса АД-София
                          Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета
                          17:04
                          Съветът на директорите на Българска фондова борса АД, в качеството си на едноличен собственик на капитала на Българска Независима Енергийна Борса ЕАД ( БНЕБ ЕАД ) с ЕИК 202880940 прие предложението на СД на БНЕБ ЕАД за разпределение на печалбата на БНЕБ ЕАД за 2021 г., както следва:
                          • Нетна печалба – 7 775 111.03 лв.
                          • Покриване на загуби от минали години – 0.00 лв.
                          • Отчисляване на вноска за Фонд „Резервен“ съгласно чл.246, ал.2, т.1 от ТЗ – 0,00 лв.
                          • Дивидент в полза на едноличния собственик на капитала – 7 775 111.03 лв.
                          • Остатък неразпределена печалба – 0.00 лв.

Дивидентът от печалбата за 2021 г. на БНЕБ ЕАД следва да бъде внесен в полза на едноличния собственик на капитала в срока, определен в чл.247а, ал.5 от ТЗ.

OДАА, сега да видим и следващото решение на СД...???
                          Last edited by inta53; 01.09.2022, 17:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение
                            От 20.08. досега цената на електроенергията на БНЕБ скочи с поне 40%. Как ли ще се отрази това на печалбата? Не вярвам да е надолу, при положение, че всичко се качва!
                            Според мен цената на електроенергията няма значение за печалбата, тъй като такса оборот е на база количество, а не цена

Коментар

• Не са рекли - не са дигнали с 60% разходите

Коментар

• Струва ми се, че свърши промоцията под 10.00 лв. Тъкмо си мислех да пълня още на 9.50, ама толкова беше. Оттук посока е ясна Имам акции и не си ги давам. От 20.08. досега цената на електроенергията на БНЕБ скочи с поне 40%. Как ли ще се отрази това на печалбата? Не вярвам да е надолу, при положение, че всичко се качва!

Коментар

Working...
                                X