IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БФБ-София АД (BSE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
    ... Би трябвало цялата печалба на БНЕБ, след приспадане на отчисления за фонд Резервен, да бъде разпределена за дивидент към БФБ, и от там да разпределят 6-месечен дивидент, в размер не по-малък на печалбата на БФБ за първото полугодие за 2022...
    Да, нещо такова би следвало да се случи. Миналата година имаше подобни развития през октомври-ноември 2021 г. - покана и провеждане на ОСА, изплащане на 6-месечен дивидент.

Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнение
    отнякъде ) може ли да се докопа отчета на енергийната )
    Не знам, но с оглед на конюнктурата, резултатите растат и като нищо може да се гласува разпределяне на нов рекорден дивидент, вкл. след като ограничението за разпределяне на до 50% от печалбата на БНЕБ беше премахнато чрез промените в Устава от края на 2020 г./началото на 2021 г.

Предполагаем диапазон за общ дивидент от 1,15-1,50 лв. бруто на акция.

Коментар

• за кво ви е Софикс , кажете нещо за отчета ще има за дивидент приходи бол ) ама и разходи за външни услуги с две думи държавна собственост )

ПП При тези разпродажби очаквах и по зле )
      Last edited by Майната; 24.08.2022, 14:57.
      Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение

Бившите управници на БФБ са виновни - до преди 5-6 години критерият си беше 500 акционера за Софикс,но тогава за да угодят на интересите на мажовците на определени дружества от масовата приватизация - ни в клин ни в ръкав ги вдигнаха на 750.

А за нашата борсичка по мое мнение и 300 акционера са предостатъчни - ама да са активни (в последните 5 години да са купували или продавали акции или да са си вземали дивидентите или да са участвали на ОСА)
        E,пак някой друг ни е виновен,че събралите се тук големи играчори не можахме да организираме още 20 акционера.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение

Бившите управници на БФБ са виновни - до преди 5-6 години критерият си беше 500 акционера за Софикс,но тогава за да угодят на интересите на мажовците на определени дружества от масовата приватизация - ни в клин ни в ръкав ги вдигнаха на 750.

А за нашата борсичка по мое мнение и 300 акционера са предостатъчни - ама да са активни (в последните 5 години да са купували или продавали акции или да са си вземали дивидентите или да са участвали на ОСА)
          а новите да не са по-убави след като продължават да ги държат тези 750 толкова време? Само сравнете търговията при Агрия и 3-4 дружества в Софикс .... и те какво правят?

Коментар

• Първоначално изпратено от intellect Разгледай мнение

Към вчера не достигат 19. Софикс остава за догодина.

Коментар

• Първоначално изпратено от termit Разгледай мнение

Набавихме ли 20 тината акционери???? Или само стари кримки мажат филии.
              Към вчера не достигат 19. Софикс остава за догодина.

Коментар

• Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение
                Вчера имаше сериозно предлагане по позицията на монополиста. Сигурно са решили да го вкарват в Софикс, а им трябват още 20-ина акционери. Ако станат малко по-прозрачни за акционерите, те сами ще дойдат. Тънем в тотално неведение какви са приходите и печалбите на Енергийната борса на която са управляващо дружество?! Имам акции и съм заинтересован БФБ да се развива, използвайки най-доброто от чуждите борси. Не е толкова трудно, но не е и Copy & Paste.
                Набавихме ли 20 тината акционери???? Или само стари кримки мажат филии.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                  Маньо пак ни скрои Мурафет, оф
                  Мълчи и се спотайва,- да излезе и сподели- бият ли го, мъчат ли го, на хляб без вода ли го държат в тия жеги? преджобват ли го що ли?
                  И какво да направи Маню като си продаде МЦХ и чакаш хазартно от него всичко.. Нищо де до 100години ще се научиш да преценяваш компаниите и да разпределяш риска..

Коментар

• Маньо пак ни скрои Мурафет, оф
                    Мълчи и се спотайва,- да излезе и сподели- бият ли го, мъчат ли го, на хляб без вода ли го държат в тия жеги? преджобват ли го що ли?

Коментар

• Вчера имаше сериозно предлагане по позицията на монополиста. Сигурно са решили да го вкарват в Софикс, а им трябват още 20-ина акционери. Ако станат малко по-прозрачни за акционерите, те сами ще дойдат. Тънем в тотално неведение какви са приходите и печалбите на Енергийната борса на която са управляващо дружество?! Имам акции и съм заинтересован БФБ да се развива, използвайки най-доброто от чуждите борси. Не е толкова трудно, но не е и Copy & Paste.

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
                        Никога не спори с глупаци-
                        ще те завлекат на тяхното ниво и ще те победят с опит.
                        Тоя изтъркан лаф беше модерен преди 10г.
                        Вместо да пишеш поредния си глупав спам,по -добре или да не отговаряш или в игнора,нали?

И за протокола,само цигани и от най-дивите селяни правят тази граматическа грешка "Очудиш"
                        Ти нямаш 8 клас най-вероятно

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Капиталова загуба на този Адсиц така ще те приземи,че хептен ще се Учудиш неграмотнико !
                          И сега, след като се изходи по въпроса (с обида)... олекна ли ти?

Коментар

А екзотичният ми АДСИЦ, който е на първо място в портейла ми, такъв екзотичен дивидент ми снесе т.г., че ще ме оттведе до най-екзотичните места по света. И то не само т.г..
                            Вероятно номер 1 ти е ATERA И аз имах от 2.10 до 3.56. Яко!!!

Има и друг потенциален АДСИЦ, дето се е представил също толкова добре добре, с добър дивидент, но не достатъчно ликвиден...

Нооо, няма как да бъда сигурна. Едни лоши програмистчета са ми разбили огледалото за обратно виждане

Аз ще бягам Успех!!!

Коментар

Никога не спори с глупаци-
                              Браво! Много добро!

Коментар

• Никога не спори с глупаци-

Коментар

Working...
                                X