Първоначално изпратено от Yori
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БФБ-София АД (BSE)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
Страхотна работа, ще се радвам, ако продължаваш да го правиш
за мен големия въпрос с оглед на спадащите цени на ел. енергията е дали някой тецове няма да спрат, защото не могат да си покриват разходите
и съответно да паднат обемите на борсата
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение
Проблем? Кой говори за проблем? Предоставям на форума информация, която набавям за себе си. Мога и да спра, ако това за теб, обаче, е проблем?
за мен големия въпрос с оглед на спадащите цени на ел. енергията е дали някой тецове няма да спрат, защото не могат да си покриват разходите
и съответно да паднат обемите на борсата
Коментар
-
Първоначално изпратено от compmanbg Разгледай мнение
Ако ги смяташ YoY, както очевидно правиш е така, има спад спрямо миналата година, но тя е донякъде иZвънредна. Гледай по-дълъг период - там нещата са ок /дори и тази година има ръст спрямо Q1 2021/. Проблемът тук е дъвкан многократно, бидейки държавна компания си носи своите плюсове и минуси.
Иначе, лично аз не намирам самия спад на изтъргувания обем на Ден напред за притеснителен - нито за март, нито за тримесечието. Не намерих лесен начин да агрегирам информацията от "В рамките на деня" и затова съм се ограничил само до "Ден напред", но според мен, просто разцъквайки и сравнявайки отделни дни, предполагам, че изоставането в "Ден напред" е компенсирано напълно, та дори отгоре от "В рамките на деня", където според мен тази година минават по-големи обеми. Просто не мога да го потвърдя с конкретни агрегирани цифри, защото, както споделих, борсата предоставя историческите данни за този пазар в кофти форма и няма начин да се налее накуп, да не говорим, че вече имаме 15-минутен продукт, който миналата година го е нямало. Най-показателно щеше да е да се гледат общите обеми от двата пазарни сегмента.Last edited by inteIIect; 13.04.2023, 12:18.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не разбирам изобщо какви ги говориш. Свети червено, защото стойността на ръста за месеца (а и за тримесечието) е отрицателно число, а такова условно форматиране е зададено в таблицата. Всъщност, че ти имаш някакъв проблем с "червеното" си е лично твоя драма, с която аз приключвам да се занимавам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Сложи нещо под инфото,- защото в случая свети червено, но всъщност си е нонсанжман...
за последните две години
- 4 Харесвания
Коментар
-
Проблем? Кой говори за проблем? Предоставям на форума информация, която набавям за себе си. Мога и да спра, ако това за теб, обаче, е проблем?санжман...
за последните две години
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Не ти разбирам проблема,- да не би да си очаквал двуцифрени месечни ръстове?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
Да има 0,02!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Brzęczyszczykiewicz Разгледай мнениеДа попитам.Някаква промяна в стъпката на котиране ли има?!Сделки на 8.56 а не 8.55?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнениеЗа мен тук най-голямата опасност е, чрез някоя врътка за изкарат БНЕБ от БФБ, така както я вкараха. БНЕБ е единственото ценно нещо в БФБ на този етап. Самото БФБ не струва и 2 лева на база резултати, според мен.
Коментар
Коментар