IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БФБ-София АД (BSE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Много ми е болно, когато двама определено доста интелигентни форумци като Етихад и Ван Бастен се дърлят! Да се включават някои други, ми е все тая - те са си брандирани с голямото О отпред, но умни хора? Пичове, моля, не слизайте до нивото на политиците ни! Желая успех и на двама ви
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

относно ....
      Аз за разлика от колегата, подкрепям мнението Ви. Може би мястото на тези думи е в темата за политика, но тук бе повдигнат въпроса...

Що се отнася до компанията. Аз излязох миналия понеделник. Рязкото движение нагоре, за мен неоснователно, ми се стори добър момент за изход. Да има потенциал държавата да изтегли допълнителен дивидент към края на годината, за да позакърпи бюджета, което би повлияло положително на цената! ... Но нещата, които биха повлияли в обратната посока за мен натежават, затова и затворих тук. При по-добри нива бих помислил за нов вход, но за момента има по-добро място за тези средства. Пежелавам успех на всички тук!

Коментар

Щото ме домързя се ограничих до това кратко описание....

Предвид укорителния ти коментар, да разбирам че фактите, квалифицирани от теб като "глупости" ти харесват ?
        Щом "помпане на дългове в невиждани размери" за теб са факти, аз като по-глупав и зает ще ти пожелая приятен живот.

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение

Как не те домързя да напишеш толкова глупости?
          Щото ме домързя се ограничих до това кратко описание....

Предвид укорителния ти коментар, да разбирам че фактите, квалифицирани от теб като "глупости" ти харесват ?

Коментар

относно "Кокорчо" съм съгласен, че не е добро обръщение (макар че си признавам, че и аз основно него използвам) - отразява физически характеристики на лицето, което не е ОК за основа на определяне на прякор....

Затова по-коректно би било да се стъпи на морални и професионални качества, затова бих го определил като "Мошеникът" !

Без да му броя бруталните изказвания в изтеклия запис, си заслужава това прозвище дори и само за мега-лъжата и мошенгията дето направи с политическите си заявки и обещания и това, което направи в действителност !

Основното му обещание, с което ПП дойдоха на власт (и формулирано основно от главния Мошеник) бе "ГЕРБ крадат по 8 млрд. годишно и като спрем тези кражби, с тези 8 млрд.лв. годишно ще си оправим държавата".

Когато гласувах за тях (със срам си признавам, че излъгаха и мен), не очаквах че вместо спиране на кражбите и преразпределяне на ресурса, ще получа Помпане на дългове в невиждани размери !?!?

То с дългове и аз мога да вдигна доходите в страната. Всеки може да взема по 10 млрд. заеми всяка година и да ги раздава за пенсии и заплати.... Това политика и финанси ли са ?!?
            Как не те домързя да напишеш толкова глупости?

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Точно така. Поздравления за активизма, поздравления и за компания. За капак държавна компания даде относително добър пример за чуваемост на гласа на дребните акционери. Credit where credit is due.

П.П. Язвителният прякор "Кокорчо" също е крайно време да бъде изоставен.
              относно "Кокорчо" съм съгласен, че не е добро обръщение (макар че си признавам, че и аз основно него използвам) - отразява физически характеристики на лицето, което не е ОК за основа на определяне на прякор....

Затова по-коректно би било да се стъпи на морални и професионални качества, затова бих го определил като "Мошеникът" !

Без да му броя бруталните изказвания в изтеклия запис, си заслужава това прозвище дори и само за мега-лъжата и мошенгията дето направи с политическите си заявки и обещания и това, което направи в действителност !

Основното му обещание, с което ПП дойдоха на власт (и формулирано основно от главния Мошеник) бе "ГЕРБ крадат по 8 млрд. годишно и като спрем тези кражби, с тези 8 млрд.лв. годишно ще си оправим държавата".

Когато гласувах за тях (със срам си признавам, че излъгаха и мен), не очаквах че вместо спиране на кражбите и преразпределяне на ресурса, ще получа Помпане на дългове в невиждани размери !?!?

То с дългове и аз мога да вдигна доходите в страната. Всеки може да взема по 10 млрд. заеми всяка година и да ги раздава за пенсии и заплати.... Това политика и финанси ли са ?!?

Коментар

Точно така. Поздравления за активизма, поздравления и за компания. За капак държавна компания даде относително добър пример за чуваемост на гласа на дребните акционери. Credit where credit is due.

Прав си, трябва да е Кокорка Ти си интелигентен човек, удивен съм как не виждаш, че именно въпросният ни тласка с огромни крачки към гръцкия вариант. Иначе за компанията (временно) е супер - извади всички пари и не даде на Маню да прави глупостите с увеличението на капитал. Компанията, ако БНЕН продължи да е част от нея, изглежда много обещаващо и примамливо в годините занапред, но махне ли се БНЕБ, цената отива под леФ, защото от основната си дейност БФБ е на една доста красива загуба
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

$"КОКОРЧО"- ми е като син и няма ни ГРАМ язвителност в гордоста ми към Него!
                  Само Респект- за Кокорчовите Топки!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от pjc50313869 Разгледай мнение

хехех, не съм изкал да ги плюя, просто изразявам критика като акционер в този емитент от една страна и инвеститор като цяло, който планира кеш флоу-а си и това определено има значение, особено в моменти на лихви от по 4-5%.

Шегата на страна - радвам се, че подех тема (била тя и критично настроена) и становище, което бива чуто и води до резултат! Съветвам всички форумисти и граждани да действат и нека размуният им глас се чува. Само така ще можем да подобрим нещата тук и навсякъде другаде. Успех на всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнение
                      като ги наплюхте ) май се включиха
                      / 100 % четат форума /
                      хехех, не съм изкал да ги плюя, просто изразявам критика като акционер в този емитент от една страна и инвеститор като цяло, който планира кеш флоу-а си и това определено има значение, особено в моменти на лихви от по 4-5%.

Шегата на страна - радвам се, че подех тема (била тя и критично настроена) и становище, което бива чуто и води до резултат! Съветвам всички форумисти и граждани да действат и нека размуният им глас се чува. Само така ще можем да подобрим нещата тук и навсякъде другаде. Успех на всички!

Коментар

• Излиза нето= 0,99122199/акц. ...- чак им е неудобно да го напишат.
                        Пак да поздравим Кокорчо!!!

Коментар

• Много добре

Коментар

• като ги наплюхте ) май се включиха
                            / 100 % четат форума /
                            Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Акционерите трябва да дисциплинират ръководството.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                                Каквото и да кажем,- това си е НЕкоректност от срана на директорския състав!
                                Гласуван ли е,- Да, минал ли е 14дневния срок по приключване на задължението,-Да?
                                Е какво им пречи да обявят датата на разплащането?
                                Това са средства, които всеки от инвестиралите тук чакат и са вече разпределили по предназначение!
                                Липсва ми това УВАЖЕНИЕ от страна на ДИРЕКТОРИТЕ, въприки готовноста ми да го задържат до последния, а що не и по дълъг период или разделен на части!
                                Това е тяхна отговорност и никак не е трудна за изпълнение!
                                Абсолютно точно! Да не говорим, че липсата на дата ми намеква за липса за адекватен cash-flow management...

И точно от там прозитича моят въпрос - трябва да си направя адекватен план на cash flow-a, a не говоря за 4-500 лв. дивиденти в моя случай. Не казвам, че съм професионален инвеститор, но тези които са, определено следят тези неща под лупа. Да не говорим за трейдъри на опции, за които ex-date и earnings date на underlying-a са от съществено значение.

И липсата на дивиденти при други компании, или нисък дивидент не са извинение... стига с т тази логика "дайте да си траем за всяка неизрядност, защото може да е по-зле"
                                Last edited by pjc50313869; 31.07.2023, 13:45.

Коментар

X