Много ми е болно, когато двама определено доста интелигентни форумци като Етихад и Ван Бастен се дърлят! Да се включават някои други, ми е все тая - те са си брандирани с голямото О отпред, но умни хора? Пичове, моля, не слизайте до нивото на политиците ни! Желая успех и на двама ви
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БФБ-София АД (BSE)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
относно ....
Що се отнася до компанията. Аз излязох миналия понеделник. Рязкото движение нагоре, за мен неоснователно, ми се стори добър момент за изход. Да има потенциал държавата да изтегли допълнителен дивидент към края на годината, за да позакърпи бюджета, което би повлияло положително на цената! ... Но нещата, които биха повлияли в обратната посока за мен натежават, затова и затворих тук. При по-добри нива бих помислил за нов вход, но за момента има по-добро място за тези средства. Пежелавам успех на всички тук!
- 1 like
Коментар
� -
Щото ме домързя се ограничих до това кратко описание....
Предвид укорителния ти коментар, да разбирам че фактите, квалифицирани от теб като "глупости" ти харесват ?
- 6 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
Как не те домързя да напишеш толкова глупости?
Предвид укорителния ти коментар, да разбирам че фактите, квалифицирани от теб като "глупости" ти харесват ?
- 2 Харесвания
Коментар
� -
относно "Кокорчо" съм съгласен, че не е добро обръщение (макар че си признавам, че и аз основно него използвам) - отразява физически характеристики на лицето, което не е ОК за основа на определяне на прякор....
Затова по-коректно би било да се стъпи на морални и професионални качества, затова бих го определил като "Мошеникът" !
Без да му броя бруталните изказвания в изтеклия запис, си заслужава това прозвище дори и само за мега-лъжата и мошенгията дето направи с политическите си заявки и обещания и това, което направи в действителност !
Основното му обещание, с което ПП дойдоха на власт (и формулирано основно от главния Мошеник) бе "ГЕРБ крадат по 8 млрд. годишно и като спрем тези кражби, с тези 8 млрд.лв. годишно ще си оправим държавата".
Когато гласувах за тях (със срам си признавам, че излъгаха и мен), не очаквах че вместо спиране на кражбите и преразпределяне на ресурса, ще получа Помпане на дългове в невиждани размери !?!?
То с дългове и аз мога да вдигна доходите в страната. Всеки може да взема по 10 млрд. заеми всяка година и да ги раздава за пенсии и заплати.... Това политика и финанси ли са ?!?
- 6 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
Точно така. Поздравления за активизма, поздравления и за компания. За капак държавна компания даде относително добър пример за чуваемост на гласа на дребните акционери. Credit where credit is due.
П.П. Язвителният прякор "Кокорчо" също е крайно време да бъде изоставен.
Затова по-коректно би било да се стъпи на морални и професионални качества, затова бих го определил като "Мошеникът" !
Без да му броя бруталните изказвания в изтеклия запис, си заслужава това прозвище дори и само за мега-лъжата и мошенгията дето направи с политическите си заявки и обещания и това, което направи в действителност !
Основното му обещание, с което ПП дойдоха на власт (и формулирано основно от главния Мошеник) бе "ГЕРБ крадат по 8 млрд. годишно и като спрем тези кражби, с тези 8 млрд.лв. годишно ще си оправим държавата".
Когато гласувах за тях (със срам си признавам, че излъгаха и мен), не очаквах че вместо спиране на кражбите и преразпределяне на ресурса, ще получа Помпане на дългове в невиждани размери !?!?
То с дългове и аз мога да вдигна доходите в страната. Всеки може да взема по 10 млрд. заеми всяка година и да ги раздава за пенсии и заплати.... Това политика и финанси ли са ?!?
- 6 Харесвания
Коментар
� -
Точно така. Поздравления за активизма, поздравления и за компания. За капак държавна компания даде относително добър пример за чуваемост на гласа на дребните акционери. Credit where credit is due.
П.П. Язвителният прякор "Кокорчо" също е крайно време да бъде изоставен.Ти си интелигентен човек, удивен съм как не виждаш, че именно въпросният ни тласка с огромни крачки към гръцкия вариант. Иначе за компанията (временно) е супер - извади всички пари и не даде на Маню да прави глупостите с увеличението на капитал. Компанията, ако БНЕН продължи да е част от нея, изглежда много обещаващо и примамливо в годините занапред, но махне ли се БНЕБ, цената отива под леФ, защото от основната си дейност БФБ е на една доста красива загуба
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
� -
$"КОКОРЧО"- ми е като син и няма ни ГРАМ язвителност в гордоста ми към Него!
Само Респект- за Кокорчовите Топки!!!
- 5 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pjc50313869 Разгледай мнение
хехех, не съм изкал да ги плюя, просто изразявам критика като акционер в този емитент от една страна и инвеститор като цяло, който планира кеш флоу-а си и това определено има значение, особено в моменти на лихви от по 4-5%.
Шегата на страна - радвам се, че подех тема (била тя и критично настроена) и становище, което бива чуто и води до резултат! Съветвам всички форумисти и граждани да действат и нека размуният им глас се чува. Само така ще можем да подобрим нещата тук и навсякъде другаде. Успех на всички!
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнениекато ги наплюхте) май се включиха
/ 100 % четат форума/
Шегата на страна - радвам се, че подех тема (била тя и критично настроена) и становище, което бива чуто и води до резултат! Съветвам всички форумисти и граждани да действат и нека размуният им глас се чува. Само така ще можем да подобрим нещата тук и навсякъде другаде. Успех на всички!
- 5 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеКаквото и да кажем,- това си е НЕкоректност от срана на директорския състав!
Гласуван ли е,- Да, минал ли е 14дневния срок по приключване на задължението,-Да?
Е какво им пречи да обявят датата на разплащането?
Това са средства, които всеки от инвестиралите тук чакат и са вече разпределили по предназначение!
Липсва ми това УВАЖЕНИЕ от страна на ДИРЕКТОРИТЕ, въприки готовноста ми да го задържат до последния, а що не и по дълъг период или разделен на части!
Това е тяхна отговорност и никак не е трудна за изпълнение!
И точно от там прозитича моят въпрос - трябва да си направя адекватен план на cash flow-a, a не говоря за 4-500 лв. дивиденти в моя случай. Не казвам, че съм професионален инвеститор, но тези които са, определено следят тези неща под лупа. Да не говорим за трейдъри на опции, за които ex-date и earnings date на underlying-a са от съществено значение.
И липсата на дивиденти при други компании, или нисък дивидент не са извинение... стига с т тази логика "дайте да си траем за всяка неизрядност, защото може да е по-зле"Last edited by pjc50313869; 31.07.2023, 13:45.
- 4 Харесвания
Коментар
�
Коментар