Първоначално изпратено от dido_yord
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БФБ-София АД (BSE)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
по-голям дивидент не ознавача по-висока цена(справка Неохим). А това, че този кокорчо може да вземе решения и тук въобще не ме радва, защото комай не е добър стопанин, а и гледа други интереси преди държавните ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
Сега да предположим, че се очертава дивидент 1,50 за хартийка ;-)
Сега да предположим, че се очертава дивидент около 1,90 и нагоре.
Е колко да струва акцията?
И всичко това при условие, че бюджета е тотално пробит и "кокорчо" го управлява ;-)
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
Колега аз изразих мнение, че според мен има някаква невидима игра, което съгласете се не е невъзможно! Декемврийския обем, където за няколко дни мина една трета от годишния оборот по позицията. Сега над 30% ръст в цената за две седмици, без да е излязла каквато и да е новина от борсата. Да възможно е всички сега да са извадили калкулаторите, за да смятат и това да е причината, ама аз лично просто имам едно на ум.
Ако погледнем другата компания от Софикс с двуцифрен ръст Шелли мога да го разбера и мога да го обясня. Тук просто има малко мъглявина.
Не ме разбирайте погрешно, не казвам че компанията е лоша напротив, има много плюсове.
Сега да предположим, че се очертава дивидент около 1,90 и нагоре.
Е колко да струва акцията?
И всичко това при условие, че бюджета е тотално пробит и "кокорчо" го управлява ;-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнениеТо на теб ти беше мъгляво още когато беше около 9 кинта!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
Бъркаш ме с някой.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
ами то и на теб ти беше мъгляво миналата пролет, когато беше към 8
+ не твърдя, че сега не е
+ че БНЕБ не е от месец или два
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнениеТо на теб ти беше мъгляво още когато беше около 9 кинта!
+ не твърдя, че сега не е
+ че БНЕБ не е от месец или дваLast edited by petyob; 17.01.2024, 14:25.
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнениеТози път малко смешно звучат подхвърлянията за вътрешна информация....
Ако погледнем другата компания от Софикс с двуцифрен ръст Шелли мога да го разбера и мога да го обясня. Тук просто има малко мъглявина.
Не ме разбирайте погрешно, не казвам че компанията е лоша напротив, има много плюсове.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
Само ще споделя, че миналата година когато беше ясно, че държавата ще вземе 100% от печалбата на държавните дружества при дивидент от лев цената бе 8,60.
Този път малко смешно звучат подхвърлянията за вътрешна информация. Разбира се, бъдещето ще покаже, но ако напълно прозрачните обороти на енергийната борса са "вътрешно инфо" или съвсем кръчмарските сметки за дивидент, то малко почвам да не разбирам на какво се вика "вътрешна информация".
Ръстът се дължи на много простия факт, че няма фрий-флоут по принцип и изобщо на българския капиталов пазар. Формално на "БФБ" АД му е относително висок фрий-флоута, но реално в милиони лева е смешен, а и твърде голяма част е държана от институциите. Те по наше местно правило не търгуват с висящи поръчки. Съответно всяка сутрин се подава в дъното на аска една шеговита петдесетачка.
Кюфтецето на 16.35 беше предварително спазарена сделка между по-големи играчи. Самият факт, че наричаме всичко с шест цифри нагоре кюфте казва всичко за дълбочината на пазара. Съответно и такива големи движения за няколко дни са напълно естествени, когато се появи и ритейл ентусизъм. Но това не е "вътрешнарство" по никакъв начин.
Има още поне няколко компании, които се търгуват на смешни мултипъли спрямо световни побратими и като в някакъв етап закратко пазарът обере луфта почват подвикванията за машинации. Ми... не, не и в държавното "БФБ" АД.Last edited by unsworth; 17.01.2024, 00:15.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеТук пак част от героите на Лафонтен намират поле за изяваНа мен ми е странно пък, че толкова време цената не реагираше, при положение, че приходите от лихви се виждаха още лятото, а очакванията си бяха енергийната борса да се развива съвсем прилично. Явно трябваше да влезем в 2024та, та хората да се сетят, че за тази година консолидираната печалба ще подгони 3 лв на акция и да преоценят позицията..
Това има и някои плюсове, особено за портфейла
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение
Колега
на малките поръчки по 1 лв.
Мда иначе под 1 промил.
Май ще трябва доста над 1млн. дневни обороти ...
Коментар
Коментар