Първоначално изпратено от Poncho
Разгледай мнение
Имах среща с одиторка от Делойт, специалист в данъчното облагане, като ще се опитам да споделя накратко това, което тя ми каза за декларирането на приходите от търговията с акции. Ако остана неразбран, било от Вас или от някой друг няма проблем да го обясня с повече думи. В данъчните си декларации ние трябва да декларираме приходите, като такива които подлежат на облагане и такива които не подлежат на облагане. Според дамата сделките на еквивалентните пазари (тези от списъка от предишния ми пост) попадат в групата на необлагаемите сделки! - Впоследствие при разглеждането на декларацията ни от данъчен служител, те могат да поискат допълнителна информация от нас, в която да покажем коя сделка на кой пазер е сключена. Следващата стъпка е те да попитат КФН дали даден пазар регулиран или не. КФН им изпращат списъка с регулираните пазари в ЕС и ЕИП и еквивалентните на тях. Това са стъпките, които ми обясни дамата. Би ми било интересно да чуя и Вашето мнение по въпроса?
Струва ми се, че темата е важна дори и да не е в правилната тема и се надявам да не бъда изтрит, но за да вкарам горенаписаното в темата на БФБ, ако даден инструмент например Дойче банк може да бъде закупен и продаден от някой от нас през платформа във Франкфурт и за генерираната печалба няма да дължи данък (напълно законно), защо да го направи през БФБ и да дължи данък? Същото е и с ЕТФ-ите, оставам настрани акциите на компаниите извън ЕС и ЕИП. Има Корейски, Китайски акции и т.н. там може би е по-сложно. Според мен тук е мястото където от БФБ могат да поработят и просто да изравнят силите спрямо другите.
Коментар