If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
...ако извадим дори и най-малкото колелце на часовника, то механизмът му ще спре да работи...
Мисля, че устройството на БФБ като публично дружество е малко по-просто от часовников механизъм, но се радвам, че има хора, които търсят да влязат или добавят на по-изгодна цена. Повече ликвидност, търсене и предлагане - по-справедлива пазарна котировка.
Цената на акцията се вдига от дивидента на енергииното дружество.
Ако отворим капака на един механичен часовник, ще забележим, в зависимост от неговата сложност, наличието на по-малки и по-големи зъбни колелца. Вашия спор ми прилича на това, кое колелце е по-важно. Т.е дали приходите от дивидент, или приходите от събраните борсови комисионни са по-важни за формирането на цената. Но да не забравяме факта, че, ако извадим дори и най-малкото колелце на часовника, то механизмът му ще спре да работи, или най-малкото ще започне да скрибуца.
Да, рисковете са малко и незначителни -
конфликт на интереси, търговия с вътрешна информация, инвестиции в стартиращи фирми с несигурен бизнес модел, риск от манипулации на пазара, вероятна ниска ликвидност, водеща до загуби, етични казуси, и... подкопаване на доверието в БФБ...
Аз смятам, че Маню ,ще задели едни 3М за увеличение на капитала на Новото дружество
Иначе със 90-100хил. Какви сделки ще правят.
“Моравенов споменава и наскоро учреденото съвсем ново акционерно дружество, в което усилия обединяват БФБ заедно с още 8 инвестиционни посредника. "Скоро предстои това дружество да представи за одобрение проспект пред Комисията за финансов надзор, с който следващата стъпка е компанията да започне да се търгува на Борсата и да набере допълнителен капитал. Целта е дружеството да подпомага нови компании, като инвестира в техните IPO на БФБ", коментира той.“ Маню Моравенов: Малките пазари за растеж като beam се развиват най-бързо през 2024 г. - Investor.bg
Мисълта ми е че дивидента пада 50%.
Ефекта от инвестицията ще го чакаме след година.
Нищо не пада.Или по-точно,-дали ще има дивидент и колко ще е, го решава Министерството на финансиите в ролята си на мажоритарен собственик...БФБ има достатъчно кинти,почти 12млн. по последния отчет,за да бъде раздадена цялата печалба-6.6млн като дивидент ,а и да харчат остатъка за инвестиции.....Пък и ще продължават да печелят,надявам се....
Коментар