IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БФБ-София АД (BSE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• хАкордеоня пак ще се разпъва

Коментар

• П Р О Т О К О Л за решения на едноличния собственик на капитала на „Българска независима енергийна борса” ЕАД Днес, 28.06.2024 г., „Българска фондова борса “ АД, ЕИК 030412611, със седалище и адрес на управление гр. София, ул. „Три уши“ № 6, представлявано от Изпълнителния директор Маню Тодоров Моравенов, в качеството си на едноличен собственик на капитала на “Българска независима енергийна борса“ ЕАД ( БНЕБ ЕАД ) с ЕИК 202880940, на основание чл. 219, ал. 2 от Търговския закон (ТЗ) и чл. 19, ал. 1 от Устава на БНЕБ, взе следните решения: 1. Приема годишния финансов отчет на БНЕБ ЕАД за 2023 г. и годишния доклад за дейността и финансово-икономическото състояние на БНЕБ ЕАД за периода 01.01.2023 г. – 31.12.2023 г. 2. Одобрява отчета за изпълнението на Бизнес програмата на БНЕБ за 2023 г., приет от СД на БНЕБ и годишната самооценка за дейност и ефективност по чл. 21, ал. 5 от Закона за публичните предприятия на ръководството за изпълнението на Бизнес програмата,. 3. Приема доклада на назначения независим одитор „БДО АФА„ ООД за годишния финансов отчет на БНЕБ ЕАД за 2023 г. 4. Освобождава от отговорност членовете на Съвета на директорите за дейността по управление на БНЕБ ЕАД през 2023 г. 5. Приема решение за разпределение на печалбата на БНЕБ ЕАД за 2022 г., както следва: Нетна печалба – 13 635 859.82 лв. Покриване на загуби от минали години – 0.00 лв. Отчисляване на вноска за Фонд „Резервен“ съгласно чл.246, ал.2, т.1 от ТЗ – 0,00 лв. Дивидент в полза на едноличния собственик на капитала – 6 817 930.00 лв. Остатък неразпределена печалба – 6 817 929.82 лв. Дивидентът за 2023 г. на БНЕБ ЕАД следва да бъде внесен в полза на едноличния собственик на капитала в срока, определен в чл.247а, ал.5 от ТЗ. 6. Избира за регистриран одитор, който да извърши одит и да завери годишния финансов отчет на БНЕБ ЕАД за 2024 г., “БДО АФА ” ООД, гр. София. Възлага на Изпълнителния директор на БНЕБ ЕАД да предприеме необходимите действия за вписване на произтичащите от горните решения обстоятелства в Търговския регистър. За и от името на едноличния собственик: Маню Моравенов – Изпълнителен директор

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
        Дали правилно го чета, това за нашия случай ли е според вас?

6. Представителите на държавата в общите събрания на акционерните дружества с държавно участие в капитала, които изплащат 6-месечен дивидент при спазване на изискванията на чл. 115в от Закона за публичното предлагане на ценни книжа, да гласуват разпределяне на дивидент в размер не по-малко от 50 на сто от печалбата съгласно
        6-месечния финансов отчет за първото полугодие на 2024 г. Акционерните дружества внасят разпределения 6-месечен дивидент в срок до 15 декември 2024 г.

https://www.google.com/url?sa=t&sour...83k-j9XANFCytk
        Би трябвало да е. Не съм чел устава на БФБ, но по спомен имаше 6-месечен дивидент преди 2-3 години, така че следва да е предвидена такава възможност. Останалите технически изисквания по закон би трябвало също да са изпълнени.

Коментар

• Дали правилно го чета, това за нашия случай ли е според вас?

6. Представителите на държавата в общите събрания на акционерните дружества с държавно участие в капитала, които изплащат 6-месечен дивидент при спазване на изискванията на чл. 115в от Закона за публичното предлагане на ценни книжа, да гласуват разпределяне на дивидент в размер не по-малко от 50 на сто от печалбата съгласно
          6-месечния финансов отчет за първото полугодие на 2024 г. Акционерните дружества внасят разпределения 6-месечен дивидент в срок до 15 декември 2024 г.

https://www.google.com/url?sa=t&sour...83k-j9XANFCytk

Коментар

• Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение

На мен ми се получи: Продадох 127 акции на БФБ + част от дивидента ги вложих в 400 броя БРЕФ на 2,90 и вчера прибрах едни чисти 8% печалба за 2 дена.

Е , Честито! Вчера много хора направиха пари от бреф,- в това число и аз - продължих и днес...

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Намирисва на ,-хвърляш БФБ / за БРЕФ , - ха дано ти се получи
              На мен ми се получи: Продадох 127 акции на БФБ + част от дивидента ги вложих в 400 броя БРЕФ на 2,90 и вчера прибрах едни чисти 8% печалба за 2 дена.

Коментар

Цък, не ти работи обонянието.
                Имам и от двете, а за хвърляне още рано
                Ама като си чета писанията от вчера май разбирам що си се подвел.
                Исках да кажа че от 8500 изтъргувани вчера, 2900 са купеми от мен и олимпиеца и остават 5500, което си е приличен обем като за акцията.
                Last edited by polax; 21.08.2024, 11:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

С оглед на средно дневния оборот вчера си беше доста добре
                  И от мен имаш 1400 броя вчера останаха 5500, което пак си е прилично.

Коментар

Браво,ама докога двама трима ще я правим тая търговия???P.S.Препоръки никакви разбира се нямам!

Коментар

• Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение

Не знам колко толкова се купува.но това са мижави бройки за мен!1500 са купени от мен,а няма и 9К да са минали днес!P.S.Без никакви препоръки разбира се!

Коментар

А преди средната ти беше 9,08 нали...?
                        Е остава Маньо да продължи с шестмесечния дивидент и пак ще си доволна!- аз да,-
                        за теб се надъм
                        Точно!

Наздраве, Инта

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение

Ами аз предпочитах по-сериозен дивидент пред безплатни акции, ама...

... имам тук, и средната ми е около 4.54. Така че... като съм права се радвам, като не съм права - пак!!!

Наздраве!!!

А преди средната ти беше 9,08 нали...?
                          Е остава Маньо да продължи с шестмесечния дивидент и пак ще си доволна!- аз да,-
                          за теб се надъм

пп. моята средна клони към "кифличка с боза" и Здраве да е да си я пия по дълго
                          Last edited by inta53; 20.08.2024, 23:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение

... имам тук, и средната ми е около 4.54. Така че... като съм права се радвам, като не съм права - пак!!!

Наздраве!!!
                            Супер стратегия!

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение

На 100% ще изляза прав за увеличаването на цената с 5-10 % ;-)

Наздраве!!!

Коментар

Що така настроено се купува?
                                Дивидента ли се оползотворява, що ли?
                                Не знам колко толкова се купува.но това са мижави бройки за мен!1500 са купени от мен,а няма и 9К да са минали днес!P.S.Без никакви препоръки разбира се!

Коментар

Working...
                                X