If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не помня колко пъти служебното правителство беше канено да внесе проектобюджет, но категорично отказваше. Сега в 6 без 10, преди изборите излиза с черен доклад колко е зле положението. Същата Росица Велкова, която беше зам.министър на Асен Василев. Мирише тая работа...
'Особено красноречиво реагира и БНБ на някои от изказаните черни прогнози. "Няма причина за промяна на съществуващия курс на лева към еврото. Международните валутни резерви на БНБ са на най-високото си ниво за последните 30 години. Подобни твърдения са некомпетентни и безотговорни." цитат от sega.
Сори за офтопика и от мен, но тази акция така или иначе е държавна, ерго политиката не ѝ е чужда. Нищо невярно няма в коментара ми - КироКокорчовците наистина счупиха системата, особено пенсионната, а оттам и бюджета със заложените огромни дефицити в ноЙ и популистките им дивотии. И това се знаеше още като залагаха основите на бомбата с увеличението на пенсиите, които просто лъсват тази година, щото няма как да не им вдигнеш пенсиите (по закон). Нали се сещаш как завъртяхме спиралата - вдигнахме ударно пенсиите, които генерираха инфлацията, тя увеличи и доходите на работниците, а по закон сме длъжни да увеличаваме пенсиите всяка година с половината инфлация и половината ръст на доходите, което пак ще доведе до инфлация и т.н.
Интелигентен човек си - обори тази постановка. Да, знам, че всички мразим БХ (аз сигурно повече и от теб), но тези умнокрасиви идиоти заложиха огромни разходи, срещу които няма приходи. И сега бил виновен зеления чорап - чш, алоу, ако не беше този зелен чорап, вие още щяхте да сте по умнокрасивите села бре, аланкоолу! И не, не считам, че трябва да осерем всички инфраструктурни проекти, само за да платим ултра надутите пенсии и социалки. Кирчо кокорчовият умнокрасивитет е не по-малък тумор от БХ - въпрос на време е да се гушнат и да рахатясаме (mark my words).
Знаеш, че много уважавам мнението ти и не го приемай твърде лично - просто дискусия. И не, никой не гледа дефицита през март, просто се вижда отсега какво ще е през декември. И то при спряна инфраструктура, щото парЕ за ремонти и строителство немЪ - пенсионерите ги опапаха и искат още. В тоя ред на мисли това облагане на свръхпечалбите не е чак толкова лошо. Е, ако можеше да намалим пенсиите щеше да е супер, ама знаеш - пусти кирчококорчовски комунизъм, пардон популизъм!
П.С. Успех на държащите тук и дано има добри новини за всички
Г- н Груев, учЕн човек си, мисля, но нещо не мога да те разбера-
Значи, според теб , дереджето на държавата ни е такова днес не заради това че в последните 15-20 г власт имащите не я окрадоха като за световно/ пътища, магистрали, язовири,концесии, КТБ, детска болница, програма Училищен плод......../, а са виновни родителите ни, защото им осъвремениха пенсиите ?! Може би беше по-добрия вариант в края на всяка год ББ да им подхвърля по 50 лв , а на пътищарите да разпределя 5 млрд лв?! Е, да- от пенсионерите не може да върнеш обратно нещо в чекмеджето....
Изказването на Велкова определено е поредното активно мероприятие на руското посолство и аватарите му назначени от пРезидента в служебното правителство със съдействието на "евроатлантиците" от ГЕРБ, БСП, Възраждане и Възхода.
По същият начин свалиха правителството на Петков, по същият начин вкараха паника за газа през септември 2022 с това как ще мреме от студ зимата, по същия начин прецакаха гласуванията в 48-то НС свързани с Еврозоната и бюджета, по същият начин надуха цените и инфлацията. Това изказване на министър на финансите за промяна на валутния курс е директно клатене на борда и си е всяване на паника у населението, за което Гешев трябва да се сезира.
А числата за състоянието на дълга на България са видни от сайта на БНБ -
Както и самото БНБ обяви, фискалният резерв е над 12 млрд лв! Какъв фалит,, какви 5 лв?!
Друг е въпроса защо всички плащаме с 20 % повече в магазина, доходите от физически лица в хазната растат с 20%, а приходите от ДДС и акцизи в хазната вместо да се увеличават, те намаляват?!
Защо ли?
Сори за офтопика и от мен, но тази акция така или иначе е държавна, ерго политиката не ѝ е чужда. Нищо невярно няма в коментара ми - КироКокорчовците наистина счупиха системата, особено пенсионната, а оттам и бюджета със заложените огромни дефицити в ноЙ и популистките им дивотии. И това се знаеше още като залагаха основите на бомбата с увеличението на пенсиите, които просто лъсват тази година, щото няма как да не им вдигнеш пенсиите (по закон). Нали се сещаш как завъртяхме спиралата - вдигнахме ударно пенсиите, които генерираха инфлацията, тя увеличи и доходите на работниците, а по закон сме длъжни да увеличаваме пенсиите всяка година с половината инфлация и половината ръст на доходите, което пак ще доведе до инфлация и т.н.
Интелигентен човек си - обори тази постановка. Да, знам, че всички мразим БХ (аз сигурно повече и от теб), но тези умнокрасиви идиоти заложиха огромни разходи, срещу които няма приходи. И сега бил виновен зеления чорап - чш, алоу, ако не беше този зелен чорап, вие още щяхте да сте по умнокрасивите села бре, аланкоолу! И не, не считам, че трябва да осерем всички инфраструктурни проекти, само за да платим ултра надутите пенсии и социалки. Кирчо кокорчовият умнокрасивитет е не по-малък тумор от БХ - въпрос на време е да се гушнат и да рахатясаме (mark my words).
Знаеш, че много уважавам мнението ти и не го приемай твърде лично - просто дискусия. И не, никой не гледа дефицита през март, просто се вижда отсега какво ще е през декември. И то при спряна инфраструктура, щото парЕ за ремонти и строителство немЪ - пенсионерите ги опапаха и искат още. В тоя ред на мисли това облагане на свръхпечалбите не е чак толкова лошо. Е, ако можеше да намалим пенсиите щеше да е супер, ама знаеш - пусти кирчококорчовски комунизъм, пардон популизъм!
Има пенсионер - има проблем, няма пенсионер - няма проблем.
Колко хубав би бил "десния" ти свят без тези хора...
И понеже много е модерно да се плюе по Кирил и Асен, имам само един въпрос: Защо се увеличиха приходите в бюджета за 2022 до 64 млрд лева, а през 2021 бяха само 52 млрд лева? Колко ще са приходите през тази година?
Нищо невярно няма в коментара ми - КироКокорчовците наистина счупиха системата, особено пенсионната, а оттам и бюджета със заложените огромни дефицити в ноЙ и популистките им дивотии.
Той си го каза човека - леви цели с десни политики
В тоя ред на мисли това облагане на свръхпечалбите не е чак толкова лошо.
Интересно ми е като юрист да чуе мнението ти по следната хипотеза - имаме НС, избран МС, който внася това "концептуално" предложение. Важното е, че този акт предвижда еднократно действие, започващо от юли. Събират се най-малко 1/5 от НП 48 /по закон е така/ сезират КС за произнасяне. Междувремено минават ОСА на компаниите и се визма решение за разпределяне на печалбите. Как се процедира след това?
Относно 100% теглене на дивидента обаче, нямам съмнение, че ще натискат да се случи.
И оттам продължих да чета написаното със здравословната, но абсолютно необходима доза скептицизъм.
Излишно злобен и неверен в съдържанието си коментар. Нелепо е да се гледа дефицит по текущата сметка през март. Почти никой още не си е платил данъците. Освен това заявката на Мин Фин е едва ли не да управлява бюджета самостоятелно за цялата 2023 г. Временният Гълъбарник няма този мандат.
В думите на Росица Захариева четем, че се планират дивиденти от 100% от печалбата на държавните предприятия. Мисля, че това е най-важният акцент за тази точно тема на форума.
Що се отнася до свръх печалбите, връщаме се на това за какво има мандат Румен-Радевия Гълъбарник и за какво не. Ако иска, финансовото министерство може (и трябва) да приоритизра социланите плащания за сметка на капиталовите разходи. Елементарно е. Това е и единствено правилният ход в момент, в който няма парламент, който да гласува актуализация на бюджет и изобщо да прави бюджетна политика.
П.П. Сори за офтопика, но когато видя такива скандални внушения за "Кирчо и Кокорчо" и малко пламвам...
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
След малоумното управление на умнокрасивите Кирчо и Кокорчо....
И оттам продължих да чета написаното със здравословната, но абсолютно необходима доза скептицизъм.
Излишно злобен и неверен в съдържанието си коментар. Нелепо е да се гледа дефицит по текущата сметка през март. Почти никой още не си е платил данъците. Освен това заявката на Мин Фин е едва ли не да управлява бюджета самостоятелно за цялата 2023 г. Временният Гълъбарник няма този мандат.
В думите на Росица Захариева четем, че се планират дивиденти от 100% от печалбата на държавните предприятия. Мисля, че това е най-важният акцент за тази точно тема на форума.
Що се отнася до свръх печалбите, връщаме се на това за какво има мандат Румен-Радевия Гълъбарник и за какво не. Ако иска, финансовото министерство може (и трябва) да приоритизра социланите плащания за сметка на капиталовите разходи. Елементарно е. Това е и единствено правилният ход в момент, в който няма парламент, който да гласува актуализация на бюджет и изобщо да прави бюджетна политика.
П.П. Сори за офтопика, но когато видя такива скандални внушения за "Кирчо и Кокорчо" и малко пламвам...
"Една от мерките е въвеждане на еднократен данък от 33% върху свръхпечалбите на всички фирми в България (с изключение на публичните предприятия) за второто полугодие на 2023 г."
След малоумното управление на умнокрасивите Кирчо и Кокорчо, особено на тема популистко вдигане на пенсии, без да има осигурени източници за това, от които вече сме всяка година по 10 милиарда лева минус, това е най-малкото. следват вдигане на данъците, гонене на кулаците (ака "богаташите" с по 3-4 бинки реално декларирани пари) и т.н. Гръцкият сценарий ни е вързан в кърпа и вече се чува тропота от копитата на белия кон, с който се завръща БХ....
.
Абсолютно.Чудно защо шарлатанските фенове мълчат.Или сигурно пак ББ им е виновен
За 7 месеца ни върнаха 10г и разбиха цялата държава тея клоуни
Нищо добро не ни чака
Тук ще бъде интересно регулаторния орган да провери, кой изсипа и кой купи обемите от края на миналия месец. Влизането в Софикс, бе очаквано събитие, ама дали някой не е знаел какъв ще бъде дивидента?
напред към светлото бъдеще
трябва да тръгнат и по силозите да експроприират и зърното
дали догодина някой ще декларира печалба
След малоумното управление на умнокрасивите Кирчо и Кокорчо, особено на тема популистко вдигане на пенсии, без да има осигурени източници за това, от които вече сме всяка година по 10 милиарда лева минус, това е най-малкото. следват вдигане на данъците, гонене на кулаците (ака "богаташите" с по 3-4 бинки реално декларирани пари) и т.н. Гръцкият сценарий ни е вързан в кърпа и вече се чува тропота от копитата на белия кон, с който се завръща БХ....
Дали това е добре, или зле за акцията - не се наемам да кажа, просто бих запял като Васко Трътката - искам да съм син на ДС-ар, бачкащ в БФБ-то, татко гузно рече - в рода ни комунисти няма....
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Вдигат и заплатите в държавния сектор с 10%, на тези на които не са им увеличавани миналата година.
"...В пакета данъчни закони, които предстои да бъдат публикувани, е заложено еднократно облагане на свръхпечалбата за всички предприятия, а държавните, след приспадане на счетоводната загуба се предлага да внесат в бюджета 100% дивидент.
Министърът обясни, че свръхпечалбата ще бъде изчислена според европейски регламент - осредняват се печалбите за 2019 г., 2020 г. и 2021 г., увеличават се с 20% и се съпоставят с реализираната печалба за 2022 г., а върху разликата се начислява 33% данък. Плащането се предлага да е чрез авансови вноски от 1 юли всеки месец, а изравняващата вноска да се прави през 2024 г...."
Коментар