IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БФБ-София АД (BSE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение
    Пазарът на ток от 1 юли: нов борсов сегмент и пак фиксирани цени за бита

В случая на Българската независима енергийна борса ще бъде създаден нов механизъм за дългосрочни договори с т.нар. нестандартни продукти, който ще бъде отворен за всички продавачи - производители на електрическа енергия и търговци. Очакванията са обаче там основно енергия да се предлага от държавните централи - АЕЦ "Козлодуй", ТЕЦ "Марица-изток 2" и ВЕЦ-овете на НЕК. Те ще бъдат обединени в обща група и ще предлагат енергията на осреднена цена (тази на ядрената централа е ниска, но на въглищната е висока), при това с възможност за покриване на сутрешните и вечерните пикове през водните централи.
    Единствените възможни купувачи от този нов сегмент ще са дружествата с лиценз за крайни снабдители, т.е. "Електрохолд", ЕВН и "Енерго-про". Те ще купуват основната част от тока за домакинствата там, но няма да бъдат задължени да се снабдяват с електрическа енергия единствено чрез този продукт, а ще могат да участват и на всички останали сегменти на енергийната борса - като "ден напред" или пък "в рамките на деня".

https://www.capital.bg/biznes/energe...segment_i_pak/

Дали разпределянето на кяра от тока вече е минало??? а и августовския се приближава...

Коментар

• 0.45 стотинки

Коментар

• Пазарът на ток от 1 юли: нов борсов сегмент и пак фиксирани цени за бита

В случая на Българската независима енергийна борса ще бъде създаден нов механизъм за дългосрочни договори с т.нар. нестандартни продукти, който ще бъде отворен за всички продавачи - производители на електрическа енергия и търговци. Очакванията са обаче там основно енергия да се предлага от държавните централи - АЕЦ "Козлодуй", ТЕЦ "Марица-изток 2" и ВЕЦ-овете на НЕК. Те ще бъдат обединени в обща група и ще предлагат енергията на осреднена цена (тази на ядрената централа е ниска, но на въглищната е висока), при това с възможност за покриване на сутрешните и вечерните пикове през водните централи.
        Единствените възможни купувачи от този нов сегмент ще са дружествата с лиценз за крайни снабдители, т.е. "Електрохолд", ЕВН и "Енерго-про". Те ще купуват основната част от тока за домакинствата там, но няма да бъдат задължени да се снабдяват с електрическа енергия единствено чрез този продукт, а ще могат да участват и на всички останали сегменти на енергийната борса - като "ден напред" или пък "в рамките на деня".

https://www.capital.bg/biznes/energe...segment_i_pak/

Коментар

• Първоначално изпратено от lawyer_21 Разгледай мнение
          И аз от вчера това се чудя!?!?! Да няма някой предварително информация за лоша новина...
          Трябва да видим консолидирания отчет в края на месеца. Мисля, че имаше подобни продажби и през март. Надявам се БФБ да продава изкупените собствени акции и да събира кеш.
          Last edited by m_nedev; 14.05.2025, 13:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
            Тоя продаващия да не би да е чел поканата за ОСА и нещо да се различава с очакванията ни?
            Много съмнително вчера и днес минават големи обеми?
            И аз от вчера това се чудя!?!?! Да няма някой предварително информация за лоша новина...

Коментар

Тоя продаващия да не би да е чел поканата за ОСА и нещо да се различава с очакванията ни?
              може и той ) да я е писал )
              Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Тоя продаващия да не би да е чел поканата за ОСА и нещо да се различава с очакванията ни?

Коментар

• Аз,бих направил следното:
                  1-во.Проверка в централния депозитар с ПИК/персонален индефикационен код/ и ЕГН става много лесно,колко и какви акции имате и при кого са/в инвестиционен посредник ли са или не са у него/.
                  a/линк EWALLET - Central Depository
                  2-ро /Ако имате повече акции и те не са упоменати,че са у посредника-чудесно,значи всичко е добре ,но не съвсем ,защото за да ги продадете,,,някой ден пак трябва да се премине към посредника.
                  3-то.Уведомявате посредника.Той не е виновен.Имах подобен случай с Бианор и то след увеличението на акциите.
                  4-то Посредника ги взима от центалния депозитар/не е безплатно/ и ги слага във вашия портфейл.
                  5-то.Дано да съм помогнал.

Коментар

• Първоначално изпратено от RosyIwanowa Разгледай мнение
                    Здравейте, Тъй като не ми дава да започна нова тема, а и не знам дали е нужно, ще задам своя лаишки въпрос тук. Благодаря предварително на всички, които ще отделят от времето си да отговорят. И така...Преди няколко години си купих няколко акции от БФБ. Сега чета , че 2024 година освен дивидента са давали и по една акция на всяка притежавана. Но в справката на инвестиционния посредник която ми изпраща, броя акции на БФБ не е променен. ЗНачи ли това, че те не са при посредника, а само са записани в централния депозитар и трябва да ги прехвърлям? Или изобщо не съм получила акции? Или е нещо друго?

Дърпай ушите на посредника си! Щом го имаш, при него трябва да са!
                    И дивидентите в зависимост от коя дата си купила акциите!

Коментар

• Здравейте, Тъй като не ми дава да започна нова тема, а и не знам дали е нужно, ще задам своя лаишки въпрос тук. Благодаря предварително на всички, които ще отделят от времето си да отговорят. И така...Преди няколко години си купих няколко акции от БФБ. Сега чета , че 2024 година освен дивидента са давали и по една акция на всяка притежавана. Но в справката на инвестиционния посредник която ми изпраща, броя акции на БФБ не е променен. ЗНачи ли това, че те не са при посредника, а само са записани в централния депозитар и трябва да ги прехвърлям? Или изобщо не съм получила акции? Или е нещо друго?

Коментар

От къде е това инфо? В Х3 има публикувана покана само за ИОСА на 20.05.
                        на 20,05. е извънредното заседание, за да освободят Големански, тъй като ще оглави КФН. Иначе в корпоративния календар на БФБ е записано 26,06. 2025 - редовно общо събрание, а тъй като дневния ред по закон трябва да се обяви по-рано затова предполагам, че ще го кажат към двадесето число.

https://www.bse-sofia.bg/bg/corporate-calendar
                        Last edited by m_nedev; 10.05.2025, 12:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от m_nedev Разгледай мнение

Доколкото ми е известно, редовното общо събрание ще е на 26.06.2025 г, но не се знае дневния ред.
                          Сигурно ще го обявят в края на месеца.
                          От къде е това инфо? В Х3 има публикувана покана само за ИОСА на 20.05.

Коментар

Тука що така се бавят с обявяването на ОСА?
                            Доколкото ми е известно, редовното общо събрание ще е на 26.06.2025 г, но не се знае дневния ред.
                            Сигурно ще го обявят в края на месеца.
                            Last edited by m_nedev; 09.05.2025, 18:31.

Коментар

Тука що така се бавят с обявяването на ОСА?
                              На Теменужка и трябват пари, а Мурафетов се ослушва нещо !

Коментар

• Тука що така се бавят с обявяването на ОСА?

Коментар

Working...
                                X