Първоначално изпратено от petyob
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БФБ-София АД (BSE)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
за БНЕБ - много акционери сигурно се радват, че и гражданите ще минат на свобония пазар, да ама това е най-опасното за борсата. Ясно е, че ще има голямо народно недоволство ... и ще се търси кой е народният изедник .. ,така че БНЕБ ще ТРЯБВА да стане губещо
Неизбежно е :-)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
Това са невероятните плюсове на компанията!
Обаче както отбелязва и колегата това не пречи на самото БФБ да е губещо! Като дори не запазва някое от нивата консистентно на миналата година. Има увеличаващи се разходи с намаляващи приходи ... Да ще кажете, ама БНЕБ и лихвите компенсират, да така е!Last edited by petyob; 17.01.2024, 17:13.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
Говорим за естествен монополист като БФБ в комплект БНЕБ ;-)
Обаче както отбелязва и колегата това не пречи на самото БФБ да е губещо! Като дори не запазва някое от нивата консистентно на миналата година. Има увеличаващи се разходи с намаляващи приходи ... Да ще кажете, ама БНЕБ и лихвите компенсират, да така е!
Коментар
-
Ще се съглася с колегата Петьо, както за дивидента, така и за човека определящ го. Тук дивидента може да е и по-голям от печалбата за миналата година, защото има и едни резерви от минали години, в които въпросното лице и хорато около него могат да се огледат и в тях.
Относно колко да струва акцията, едва ли ще Ви изненадам като кажа, че цената е такава на каквато хората са склонни да я купуват. Зависи кой какво търси в една компания и какво иска да получи за парите си
- 1 like
Коментар
-
Говорим за естествен монополист като БФБ в комплект БНЕБ ;-)
- 1 like
Коментар
-
по-голям дивидент не ознавача по-висока цена(справка Неохим). А това, че този кокорчо може да вземе решения и тук въобще не ме радва, защото комай не е добър стопанин, а и гледа други интереси преди държавните ...
Коментар
-
Сега да предположим, че се очертава дивидент 1,50 за хартийка ;-)
Сега да предположим, че се очертава дивидент около 1,90 и нагоре.
Е колко да струва акцията?
И всичко това при условие, че бюджета е тотално пробит и "кокорчо" го управлява ;-)
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
Колега аз изразих мнение, че според мен има някаква невидима игра, което съгласете се не е невъзможно! Декемврийския обем, където за няколко дни мина една трета от годишния оборот по позицията. Сега над 30% ръст в цената за две седмици, без да е излязла каквато и да е новина от борсата. Да възможно е всички сега да са извадили калкулаторите, за да смятат и това да е причината, ама аз лично просто имам едно на ум.
Ако погледнем другата компания от Софикс с двуцифрен ръст Шелли мога да го разбера и мога да го обясня. Тук просто има малко мъглявина.
Не ме разбирайте погрешно, не казвам че компанията е лоша напротив, има много плюсове.
Сега да предположим, че се очертава дивидент около 1,90 и нагоре.
Е колко да струва акцията?
И всичко това при условие, че бюджета е тотално пробит и "кокорчо" го управлява ;-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнениеТо на теб ти беше мъгляво още когато беше около 9 кинта!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
Бъркаш ме с някой.
- 1 like
Коментар
-
ами то и на теб ти беше мъгляво миналата пролет, когато беше към 8
+ не твърдя, че сега не е
+ че БНЕБ не е от месец или два
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнениеТо на теб ти беше мъгляво още когато беше около 9 кинта!
+ не твърдя, че сега не е
+ че БНЕБ не е от месец или дваLast edited by petyob; 17.01.2024, 14:25.
Коментар
Коментар