If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Чудя се какъв ли е този мениджмънт, щом "мечтата на инвеститорите" е компанията да излезе на печалба от основна дейност. Поне за едно тримесечие, пък било то и 1лв. Инче откъм презентации, ръст на оборота, и големи приказки го докарваме.
За първите шест месеца на 2024 г. оборотът на БФБ възлиза на 442 млн. лв. и нараства със 72.33% спрямо същия период на миналата година, а броят сделки нараства с 32.52%.
Интересно ми е, дали е възможно да излезе на 0/нула/ от основната дейност ;-)
Чудя се какъв ли е този мениджмънт, щом "мечтата на инвеститорите" е компанията да излезе на печалба от основна дейност. Поне за едно тримесечие, пък било то и 1лв. Инче откъм презентации, ръст на оборота, и големи приказки го докарваме.
В петък питах и аз брокера, каза до 1-2 седмици. Факт е, че ЦД обработва процедурата скандално бавно.
Отделно ситуацията е толкова непопулярна, че хората в социалките мислят, че има 50%-ов срив, че даже го и тълкуват - причини, анализи, а-у...
Да, и мен ме питаха приятели и познати какво е станало ,че има 50% срив. Даже някои по рефлекс се клеха,че нямало да пипнат тази нещастна българска борса. Това само показва, че акции се купуват ей така на килограм, не се разбира структурата и смисъла на събитията, не се следят елементарни новини. От тук едно приятно следствие за нас, които малко от малко сме в час - всъщност да се правят пари на БФБ е много много по-лесно от който и да е друг пазар
За първите шест месеца на 2024 г. оборотът на БФБ възлиза на 442 млн. лв. и нараства със 72.33% спрямо същия период на миналата година, а броят сделки нараства с 32.52%.
Неконсолидираната печалба може да е паднала със 70% през 2023 спрямо 2022г, но за сметка на това пък консолидираната скочи със 176%
После пък излезе отчета и за първо тримесечие и печалбата скочи с 55% спрямо първо тримесечие на 2023г.
И акцията "падна" на 7.80лв
От 15,10 с дивидент се продава за "15,60" без дивидент ;-)
Неконсолидираната печалба може да е паднала със 70% през 2023 спрямо 2022г, но за сметка на това пък консолидираната скочи със 176%
После пък излезе отчета и за първо тримесечие и печалбата скочи с 55% спрямо първо тримесечие на 2023г.
И акцията "падна" на 7.80лв
Е човека ги е сметнал на 5.60лв. ! Можеше и да стане при сплит 1:2
Печалбата на Българска Фондова Борса АД спада със 70% през 2023 г.
Коментар