Първоначално изпратено от cba
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БФБ-София АД (BSE)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от cba Разгледай мнение
Може и да не може да мине на второ четене в парламента..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнениеГЕРБ и ДПС предлагат либерализацията на пазара на ток да се отложи с година
това ли мъти водата тук ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение
Очаквам увеличение на капитала + рекорден дивидент и пак ще им останат за фонд "Резерви". Имам доволно количество, но най-вероятно ще добавя още
Аз лично продължавам да се чудя защо няма покана, предвид дадените срокове от МФ за внасяне на дивидент до 31.05.
Дребната риба мъдруваLast edited by SP19; 25.04.2024, 11:32.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SP19 Разгледай мнениеОчаквате ли и тук предложение за сплит, колеги?
Доколкото знам миналата година МФ е гласувало против поради липса на едни 100 и няколко хиляди, за да не падат конкретни резерви под определени минимуми, но сега изглежда да има налични средства
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение
Терминът сплит не е съвсем коректен. Мисля, че се има предвид увеличение на капитала със собствени средства, което от гледна точка на акционерите наподобява сплит или поне ефектът е подобен - увеличава се броят акции и цената пада пропорционално. А "смисълът" е, че от гледна точка на компанията се "усвоява" печалбата, като се трансформира в капитал и им отпада ангажимента да я разпределят към акционерите под формата на дивидент следващият път, когато МФ поиска това от тях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнениеНякой ще ме светне ли, какъв е смисълът да се прави сплит а картон от 15 кинта?Last edited by inteIIect; 24.04.2024, 22:19.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от SP19 Разгледай мнениеМисля, че ставаше дума за други резерви.
Нй-хубавото развитие е 100% дивидент + сплит.
Чакаме поканата за ОС с пожелание за приятна изненада. Да видим.E. Печалба след облагане с данъци (Д - V) 2-0454 12 521 4 533
Коментар
-
Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнениеГЕРБ и ДПС предлагат либерализацията на пазара на ток да се отложи с година
това ли мъти водата тук ?
- 1 like
Коментар
Коментар