If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Имам един въпрос, комисионната която отива за БФБ при всяка сключена сделка не е ли 1,20 ( + 0.6 за ЦД ), без значение от размера на сделката, тоест според мен ако е така не би трябвало да има връзка нарастването на изтъргуваният обем с печалбата на борсата. По скоро увеличаването на броят сделки само би имало ефект.
Прегледай тарифата на БФБ. Това, което си написал е абсурдно.
Имам един въпрос, комисионната която отива за БФБ при всяка сключена сделка не е ли 1,20 ( + 0.6 за ЦД ), без значение от размера на сделката, тоест според мен ако е така не би трябвало да има връзка нарастването на изтъргуваният обем с печалбата на борсата. По скоро увеличаването на броят сделки само би имало ефект.
При сделка под 1300 лева 1,20 с ДДС.
При сделка над 1300 лева 1,20 с ДДС + %
Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
май до 1300 лева е фиксирана, после е процент, нещо от сорта на 0.001
Честно казано учудва ме, че цената се държи след провалената приватизация.
Защото рисковете са големи. Бюджетът ще се продънва все повече и монополното право на БФБ на което се крепи и без това символичната й търговия ще изчезне. Тогава не я виждам.
То дори австрийската борса клекна и иска да се слее с Варшавската.
За българската съм предпазлив песимист, докато държваата й подарява пазар с данъка. След това не я виждам.
Честно казано учудва ме, че цената се държи след провалената приватизация.
Защото рисковете са големи. Бюджетът ще се продънва все повече и монополното право на БФБ на което се крепи и без това символичната й търговия ще изчезне. Тогава не я виждам.
То дори австрийската борса клекна и иска да се слее с Варшавската.
За българската съм предпазлив песимист, докато държваата й подарява пазар с данъка. След това не я виждам.
Проект за решение – Реализираната печалба за 2012 г. след облагане с данъци е в размер на 603 180 лева. Общото събрание приема предложението на Съвета на директорите 80 % от нетната печалба за 2012 г., в размер на 482 544 ( четиристотин осемдесет и две хиляди петстотин четиридесет и четири) лева да се разпредели като дивидент на акционерите или по 0.733 лв. на всяка акция. Останалите 20 % да се отнесат към фонд „Резеревен”.
В съответствие с Правилника на Централен депозитар АД, дивидентът ще се изплаща както следва: за акционерите, имащи открити клиентски сметки при инвестиционни посредници – чрез съответния инвестиционен посредник; за акционерите без сметки при инвестиционни посредници – чрез клоновете на ”Банка ДСК” ЕАД в страната. Изплащането на дивидента ще започне в тримесечен срок от датата на провеждане на Общото събрание, на което е взето решението за изплащане на дивидент.
Коментар