IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БФБ-София АД (BSE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
    Що някаква друга работа ли имат? Като не ги кефи да са брокери да идат да продават пици
    То на пицата нормата на печалба е над 100% така, че може и да не сбъркат. А и без това БФБ сега прави оборот, колкото пиците които се продават на парче в Пикадили
    Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
    Ми по удобно време е. Реално нищо преди 4 следобед няма значение. А на мен тогава тъкмо ми се е прояснило съзнанието
    Пия малко и не всяка вечер, но за това ще гласувам с 2 ръце "За" защото често и аз спя до обяд и чак към 13-14 часа се разсънвам.

В 19 век в Париж пъпа на Европата, фондовата борса е отваряла в 11 часа сутринта и е работила до 14 часа. Ми така де.. Да се наспят хората, време за обяд да има, да се помисли, да се обработят сделки. Това да се работи по 8 часа като във фабрика за чорапи не е нормално. Който иска дълго работно време, да идва на форекса. Там може да се зомбира колкото иска по 24 часа.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
      Равния, ама ти пиеш ли бре?
      Бира, или по-скоро бири

Коментар

• Между другото тук май намалихме загубите с около 800К, заради ТБ Виктория.
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
          Ми по удобно време е. Реално нищо преди 4 следобед няма значение. А на мен тогава тъкмо ми се е прояснило съзнанието
          Равния, ама ти пиеш ли бре?

Коментар

Ти затова ли търгуваш на чуждите пазари?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
              Трябваше да я направят да работи само след обед да може човек да пие яко вечер да се събуди нейде в ранни зори около обяд и след това с настроение и махмурлук да се отдаде на страстта си
              Ти затова ли търгуваш на чуждите пазари?

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                Сега и брокери и клиенти дремят като мисирки и накрая теглят по една майна и стават.
                Що някаква друга работа ли имат? Като не ги кефи да са брокери да идат да продават пици

Коментар

• Трябваше да я направят да работи само след обед да може човек да пие яко вечер да се събуди нейде в ранни зори около обяд и след това с настроение и махмурлук да се отдаде на страстта си

Коментар

Сега и брокери и клиенти дремят като мисирки и накрая теглят по една майна и стават.
                    Е хубава работа - ние да си скъсваме г*за от работа, за да заделяме някой лев и да правим сделки на БФБ, а те да дремят и да ни смучат парите? Като дремят - чао и да атакуват трудовата борса... Ние какви доходи ще имаме ако дремем по цял ден? Не виждам защо те да имат....

Коментар

Е цял свят да се развива с всякакви инструменти, а ние да останем в 20 век и нищо да не пипаме ли? Да се държат парите в КТБ /дали не е имало нещо под масата/? Да имат раздут щат, който въпреки, че не прави абсолютно нищо /освен грешки като КТБ/ да си гласува бонуси? и т.н. и т.н. Това кой частник би го допуснал според теб?
                      Мисълта ми, бе, че за чий чеп им бе да увеличават работното време на борсата, сякаш сме в Ню Йорк, а не я оставиха да си работи само сутрин няколко часа. Сега и брокери и клиенти дремят като мисирки и накрая теглят по една майна и стават.
                      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                        ..Оказа се че фрифлоута е вязал в пенсионните фондове и няма какво да се търгува. ...
                        Това е добра новина. Като цяло липсата на много свободни акции качва цената.. Тия приказки за чужди инвеститори много не ги вярвай, ако няма наши на първо място никакви други няма да се появят

Коментар

Какъв е проблема? Държавата не се меси на БФБ освен, че си иска дивидента. Дивиденти искам и аз, а никой от министрите още не е започнал да праща агенциите си да тормозят борсовите деятели като продавачите на яйца. Аз и частно и държавно съм виждал да се управляват добре и зле, а БФБ дори няма нужда от управление. Всъщност оборотите паднаха донякъде точно защото някакви комсомолци бяха решили да я управляват в 2007 и 2008 и да си правят експерименти. Не барайте нещо от което капе, защото то само ще потече, а ако се пипа много, ще го счупят.
                          Е цял свят да се развива с всякакви инструменти, а ние да останем в 20 век и нищо да не пипаме ли? Да се държат парите в КТБ /дали не е имало нещо под масата/? Да имат раздут щат, който въпреки, че не прави абсолютно нищо /освен грешки като КТБ/ да си гласува бонуси? и т.н. и т.н. Това кой частник би го допуснал според теб?

Коментар

Значи, в 2007 г. БФБ имаше оборот колкото 50% от БВП на страната. Дори сега да се качи до 30 % от БВП, а това е въпрос само на време и то още следващите години, то това са милиарди оборот.
                            Аз имах сходни очаквания и затова се бях накупил здраво. В един момент осъзнах, че нещо схемата не сработва. Цветан гръмна и няма кой да прави кухи обороти. Само на ТИМ и на Еврохолд не може да се разчита. После се случи нещо нептедвидено в схемата ми. Оказа се че фрифлоута е вязал в пенсионните фондове и няма какво да се търгува. Всички акции са минали в дългосрочните. Няма волатилност и ликвидност, което гони спекулантите в чужбина. Като ми светна тази схема и продадох. За съжаление на 4,50-4,70 продадох само около 40% от позицията. Другите бяха около 4 и малка част даже и около 3,60. Аз не съм от тези, които винаги вземат макса. Въпреки всичко излязох на прилична печалба.
                            Та аз си оставам голям оптимист за БСО, но не му е сега времето. В близко бъдеще ще изостава от пазара. Въобразявам си, че като стане идеално закупуване ще успея да си купя каквото ми трябва надигайки цената с 6-7 процента. До тогава съм аут. Не ме притесняват парите в КТБ а липсата на бизнес.

Коментар

Колега, ама дивидент не се дава от оборот. За печалба ми говори!
                              Нали за да има печалба трябва да има оборот. Ако има няколко милирда оборот, смяташ ли, че държавата няма да си поиска тлъст дивидент? Златна кокошка, а борсата е това, не се продава само защото е болна от хрема
                              Last edited by Jay Gould; 19.11.2014, 21:00.

Коментар

Аз през живота си не съм виждал никога и нищо държавно, което да работи добре.
                                За оборотите съм убеден, че няма да се качат дори и 2 пъти, но дано ти си прав, че имам тук артии.
                                Какъв е проблема? Държавата не се меси на БФБ освен, че си иска дивидента. Дивиденти искам и аз, а никой от министрите още не е започнал да праща агенциите си да тормозят борсовите деятели като продавачите на яйца. Аз и частно и държавно съм виждал да се управляват добре и зле, а БФБ дори няма нужда от управление. Всъщност оборотите паднаха донякъде точно защото някакви комсомолци бяха решили да я управляват в 2007 и 2008 и да си правят експерименти. Не барайте нещо от което капе, защото то само ще потече, а ако се пипа много, ще го счупят.

Коментар

Working...
                                X