IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БФБ-София АД (BSE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение

В периода 2000 - 2005 БФБ е имала около 15на служители, в т.ч. мениджърския състав - проверете колко са в момента!
    хаха аз визирах баш твоя пост "КОГАТО ЧИСЛАТА ГОВОРЯТ - БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ!!!"
    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Не е първи Тонка. Преди 2-3 или 4 г. Взех около 11 ст. Дивидент оттук. Преди държавата задължаваше държавните дружества да разпределят 70% от печалбата, сега ги задължава да са 50. Нищо ново и това не е станало по тяхно желание или от добри чувства към миноритарчетата...
      Вярно и 2012, 2013 и 2014 г. е имало дивидент. А аз "... поредния бастион рухна ..." Срам не срам, подведох се, моля да бъда извинен!

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение

причината е може би заплатите на фона на резултатите....
        В периода 2000 - 2005 БФБ е имала около 15на служители, в т.ч. мениджърския състав - проверете колко са в момента!
        IM d best

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Не е първи Тонка. Преди 2-3 или 4 г. Взех около 11 ст. Дивидент оттук. Преди държавата задължаваше държавните дружества да разпределят 70% от печалбата, сега ги задължава да са 50. Нищо ново и това не е станало по тяхно желание или от добри чувства към миноритарчетата...
          здравей, не ми се пишеше - исках да кажа за 2017г.
          едно време и аз взех!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
            първи дивидент!
            "7. Приемане на решение за разпределяне на печалбата на „Българска фондова борса – София” АД, реализирана през 2016 г.
            Проект за решение – Реализираната печалба за 2016 год. след облагане с данъци е в размер на 63 245.95 (шестдесет и три хиляди двеста четиридесет и пет лева и деветдесет и пет стотинки) лева. Общото събрание приема предложението на Съвета на директорите 50 % от нетната печалба за 2016 г., в размер на 31 622.98 (тридесет и една хиляди шестстотин двадесет и два лева и деветдесет и осем стотинки) лева да се разпредели като дивидент на акционерите или по 0.0048 лв. на всяка акция. Останалите 50 % в размер на 31 622.97 (тридесет и една хиляди шестстотин двадесет и два лева и деветдесет и осем стотинки) лева, се отнасят към фонд „Резервен”.
            В съответствие с Правилника на Централен депозитар АД, дивидентът ще се изплаща както следва: за акционерите, имащи открити клиентски сметки при инвестиционни посредници – чрез съответния инвестиционен посредник; за акционерите без сметки при инвестиционни посредници – чрез клоновете на ”Банка ДСК” ЕАД в страната. Изплащането на дивидента ще започне в тримесечен срок от датата на провеждане на Общото събрание, на което е взето решението за изплащане на дивидент."
            Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от kc_3011 Разгледай мнение
              Половин стотинка не е много и едва ли дивидентно настроените инвеститори ще се юрнат да пазаруват акции от тук. Причината би била съвсем друга, примерно Мисия Лондон и очакваното раздвижване ... Все пак е интересно, поредния "бастион" неразпределящ дивиденти рухна!
              причината е може би заплатите на фона на резултатите....
              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

първи дивидент!
                Половин стотинка не е много и едва ли дивидентно настроените инвеститори ще се юрнат да пазаруват акции от тук. Причината би била съвсем друга, примерно Мисия Лондон и очакваното раздвижване ... Все пак е интересно, поредния "бастион" неразпределящ дивиденти рухна!

Коментар

• колкото до деня за акции, дано са приели идеята на икономическия министър да го правят 4ри пъти в годината и за това да е изтеглен март!

Коментар

• първи дивидент!
                    "7. Приемане на решение за разпределяне на печалбата на „Българска фондова борса – София” АД, реализирана през 2016 г.
                    Проект за решение – Реализираната печалба за 2016 год. след облагане с данъци е в размер на 63 245.95 (шестдесет и три хиляди двеста четиридесет и пет лева и деветдесет и пет стотинки) лева. Общото събрание приема предложението на Съвета на директорите 50 % от нетната печалба за 2016 г., в размер на 31 622.98 (тридесет и една хиляди шестстотин двадесет и два лева и деветдесет и осем стотинки) лева да се разпредели като дивидент на акционерите или по 0.0048 лв. на всяка акция. Останалите 50 % в размер на 31 622.97 (тридесет и една хиляди шестстотин двадесет и два лева и деветдесет и осем стотинки) лева, се отнасят към фонд „Резервен”.
                    В съответствие с Правилника на Централен депозитар АД, дивидентът ще се изплаща както следва: за акционерите, имащи открити клиентски сметки при инвестиционни посредници – чрез съответния инвестиционен посредник; за акционерите без сметки при инвестиционни посредници – чрез клоновете на ”Банка ДСК” ЕАД в страната. Изплащането на дивидента ще започне в тримесечен срок от датата на провеждане на Общото събрание, на което е взето решението за изплащане на дивидент."

Коментар

• От преди малко:

На проведено заседание на Комисията по индексите към БФБ-София АД на 02.03.2017 г. са взети следните решения:

I. Във връзка с т.9 от Приложение №1 (Методология за изчисляване на SOFIX) към Правилата за изчисляване на индекси на Българска Фондова Борса, Комисията по индексите взе решение следните коефициенти за фрий-флоут да бъдат валидни за следващия тримесечен период:

Борсов код Емисия Фрий-флоут коефициент
                      3JR Софарма АД-София 0.3186
                      3NB Неохим АД-Димитровград 0.237
                      4CF ТБ Централна кооперативна банка АД-София 0.2483
                      4I8 Индустриален Капитал Холдинг АД-София 0.4876
                      4ID Индустриален Холдинг България АД-София 0.377
                      5BU Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ-София 0.8688
                      5F4 ТБ Първа Инвестиционна Банка АД-София 0.15
                      5MB Монбат АД-София 0.1768
                      5MH М+С хидравлик АД-Казанлък 0.2261
                      5SR Стара планина Холд АД-София 0.5859
                      5V2 Холдинг Варна АД-Варна 0.2486
                      6A6 Адванс Терафонд АДСИЦ-София 0.5795
                      6AB Албена АД-к.к. Албена 0.3059
                      6C4 Химимпорт АД-София 0.2697
                      T57 Трейс груп холд АД-София 0.2403
                      Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

След като края на март 2016 почнахме да търгуваме със Сий Линк, дано и това не се окаже същите дрън-дрън "В следващите три месеца, до края на март или началото на април, може да бъде реализиран достъпът на европейски акции на нашия пазар, а до два месеца и на американски, обяви пред Investor.bg изпълнителният директор на Българската фондова борса Васил Големански."
                        Вече сме февруари и пак ихо и сега тихо.... тия що не вземат да работят повече с по-малко приказки!!!
                        +1

Нека първо свършат нещо реално, а не да анонсират химери.

SEE Link не ми е интересен вече, то от както обявиха проекта, повечето неща, на които бях хвърлил поглед, скочиха от 50 до 100%, премина момента.

16 март ще бъде „Денят за акции“

Преди бе юни, тази година по - рано, поне това е хубава, реалнослучваща се инициатива.

Коментар

• След като края на март 2016 почнахме да търгуваме със Сий Линк, дано и това не се окаже същите дрън-дрън "В следващите три месеца, до края на март или началото на април, може да бъде реализиран достъпът на европейски акции на нашия пазар, а до два месеца и на американски, обяви пред Investor.bg изпълнителният директор на Българската фондова борса Васил Големански."
                          Вече сме февруари и пак ихо и сега тихо.... тия що не вземат да работят повече с по-малко приказки!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                            Казаха ли нещо за прословутия достъп до акции на западни компании ?

Кои компании ? ... и най-вече откога ?
                            Не, а това бе един от подготвените от мен въпроси. Общи приказки, няма смисъл да се гледа видеото.

Коментар

• Казаха ли нещо за прословутия достъп до акции на западни компании ?

Кои компании ? ... и най-вече откога ?

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение

30-01-2017 - Съобщение от БФБ-София (Прессъобщение от БФБ-София)

На 30 януари 2017 "БФБ-София" АД организира представяне на резултатите на дружеството за четвъртото тримесечие на 2016 година. Иво Станков, директор за връзки с инвеститорите и Иван Такев, изпълнителен директор, представиха на зрителите доклада на борса за четвъртото тримесечие на 2016 година, напредъка на текущите проекти и планове за развитие на БФБ.
                                Представянето бе под формата на уебинар и се осъществи на английски език. Видео от уебинара е качено в Youtube канала на „БФБ-София“ АД.
                                Благодаря!

Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                                дцк-та ги бяха отбелязали като 3-4 тримесечие
                                за акциите не разбрах и аз се включих по късно защото нещо не ми тръгна звука
                                предполагам няма да го качат - аз се опитах да потърся стари такива ама не успях да намеря къде са на сайта им
                                за сее линка доколкото разбрах борси и страни се присъединяват ама още няма споразумения между отделни ип
                                тоест сеелинка се разраства, но все още не фунционира
                                Английският ... Нямаше смисъл. Добре би било да се виждат лицата на говорещите, така бе като радиоточка, също отворен чат, където да се пишат въпросите от началото на уебинара, като при Алтерко, а не накрая 1 мин. за въпроси и учудващо нямаше нито 1, аз бях подготвил няколко, но не успях навреме. За ДЦК мислех, че ще е по - рано, а е към Q3 насорчено. Нищо ново.
                                Last edited by k.o.; 31.01.2017, 01:00.

Коментар

Working...
                                X