Първоначално изпратено от buyvalue
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БФБ-София АД (BSE)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Не е първи Тонка. Преди 2-3 или 4 г. Взех около 11 ст. Дивидент оттук. Преди държавата задължаваше държавните дружества да разпределят 70% от печалбата, сега ги задължава да са 50. Нищо ново и това не е станало по тяхно желание или от добри чувства към миноритарчетата...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
причината е може би заплатите на фона на резултатите....IM d best
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Не е първи Тонка. Преди 2-3 или 4 г. Взех около 11 ст. Дивидент оттук. Преди държавата задължаваше държавните дружества да разпределят 70% от печалбата, сега ги задължава да са 50. Нищо ново и това не е станало по тяхно желание или от добри чувства към миноритарчетата...
едно време и аз взех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениепърви дивидент!
"7. Приемане на решение за разпределяне на печалбата на „Българска фондова борса – София” АД, реализирана през 2016 г.
Проект за решение – Реализираната печалба за 2016 год. след облагане с данъци е в размер на 63 245.95 (шестдесет и три хиляди двеста четиридесет и пет лева и деветдесет и пет стотинки) лева. Общото събрание приема предложението на Съвета на директорите 50 % от нетната печалба за 2016 г., в размер на 31 622.98 (тридесет и една хиляди шестстотин двадесет и два лева и деветдесет и осем стотинки) лева да се разпредели като дивидент на акционерите или по 0.0048 лв. на всяка акция. Останалите 50 % в размер на 31 622.97 (тридесет и една хиляди шестстотин двадесет и два лева и деветдесет и осем стотинки) лева, се отнасят към фонд „Резервен”.
В съответствие с Правилника на Централен депозитар АД, дивидентът ще се изплаща както следва: за акционерите, имащи открити клиентски сметки при инвестиционни посредници – чрез съответния инвестиционен посредник; за акционерите без сметки при инвестиционни посредници – чрез клоновете на ”Банка ДСК” ЕАД в страната. Изплащането на дивидента ще започне в тримесечен срок от датата на провеждане на Общото събрание, на което е взето решението за изплащане на дивидент."Пътека се прави камък по камък!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от kc_3011 Разгледай мнениеПоловин стотинка не е много и едва ли дивидентно настроените инвеститори ще се юрнат да пазаруват акции от тук. Причината би била съвсем друга, примерно Мисия Лондон и очакваното раздвижване ... Все пак е интересно, поредния "бастион" неразпределящ дивиденти рухна!“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениепърви дивидент!
- 1 like
Коментар
-
първи дивидент!
"7. Приемане на решение за разпределяне на печалбата на „Българска фондова борса – София” АД, реализирана през 2016 г.
Проект за решение – Реализираната печалба за 2016 год. след облагане с данъци е в размер на 63 245.95 (шестдесет и три хиляди двеста четиридесет и пет лева и деветдесет и пет стотинки) лева. Общото събрание приема предложението на Съвета на директорите 50 % от нетната печалба за 2016 г., в размер на 31 622.98 (тридесет и една хиляди шестстотин двадесет и два лева и деветдесет и осем стотинки) лева да се разпредели като дивидент на акционерите или по 0.0048 лв. на всяка акция. Останалите 50 % в размер на 31 622.97 (тридесет и една хиляди шестстотин двадесет и два лева и деветдесет и осем стотинки) лева, се отнасят към фонд „Резервен”.
В съответствие с Правилника на Централен депозитар АД, дивидентът ще се изплаща както следва: за акционерите, имащи открити клиентски сметки при инвестиционни посредници – чрез съответния инвестиционен посредник; за акционерите без сметки при инвестиционни посредници – чрез клоновете на ”Банка ДСК” ЕАД в страната. Изплащането на дивидента ще започне в тримесечен срок от датата на провеждане на Общото събрание, на което е взето решението за изплащане на дивидент."
- 2 Харесвания
Коментар
-
От преди малко:
На проведено заседание на Комисията по индексите към БФБ-София АД на 02.03.2017 г. са взети следните решения:
I. Във връзка с т.9 от Приложение №1 (Методология за изчисляване на SOFIX) към Правилата за изчисляване на индекси на Българска Фондова Борса, Комисията по индексите взе решение следните коефициенти за фрий-флоут да бъдат валидни за следващия тримесечен период:
Борсов код Емисия Фрий-флоут коефициент
3JR Софарма АД-София 0.3186
3NB Неохим АД-Димитровград 0.237
4CF ТБ Централна кооперативна банка АД-София 0.2483
4I8 Индустриален Капитал Холдинг АД-София 0.4876
4ID Индустриален Холдинг България АД-София 0.377
5BU Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ-София 0.8688
5F4 ТБ Първа Инвестиционна Банка АД-София 0.15
5MB Монбат АД-София 0.1768
5MH М+С хидравлик АД-Казанлък 0.2261
5SR Стара планина Холд АД-София 0.5859
5V2 Холдинг Варна АД-Варна 0.2486
6A6 Адванс Терафонд АДСИЦ-София 0.5795
6AB Албена АД-к.к. Албена 0.3059
6C4 Химимпорт АД-София 0.2697
T57 Трейс груп холд АД-София 0.2403Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеСлед като края на март 2016 почнахме да търгуваме със Сий Линк, дано и това не се окаже същите дрън-дрън "В следващите три месеца, до края на март или началото на април, може да бъде реализиран достъпът на европейски акции на нашия пазар, а до два месеца и на американски, обяви пред Investor.bg изпълнителният директор на Българската фондова борса Васил Големански."
Вече сме февруари и пак ихо и сега тихо.... тия що не вземат да работят повече с по-малко приказки!!!
Нека първо свършат нещо реално, а не да анонсират химери.
SEE Link не ми е интересен вече, то от както обявиха проекта, повечето неща, на които бях хвърлил поглед, скочиха от 50 до 100%, премина момента.
16 март ще бъде „Денят за акции“
Преди бе юни, тази година по - рано, поне това е хубава, реалнослучваща се инициатива.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
След като края на март 2016 почнахме да търгуваме със Сий Линк, дано и това не се окаже същите дрън-дрън "В следващите три месеца, до края на март или началото на април, може да бъде реализиран достъпът на европейски акции на нашия пазар, а до два месеца и на американски, обяви пред Investor.bg изпълнителният директор на Българската фондова борса Васил Големански."
Вече сме февруари и пак ихо и сега тихо.... тия що не вземат да работят повече с по-малко приказки!!!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеКазаха ли нещо за прословутия достъп до акции на западни компании ?
Кои компании ? ... и най-вече откога ?Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
30-01-2017 - Съобщение от БФБ-София (Прессъобщение от БФБ-София)
На 30 януари 2017 "БФБ-София" АД организира представяне на резултатите на дружеството за четвъртото тримесечие на 2016 година. Иво Станков, директор за връзки с инвеститорите и Иван Такев, изпълнителен директор, представиха на зрителите доклада на борса за четвъртото тримесечие на 2016 година, напредъка на текущите проекти и планове за развитие на БФБ.
Представянето бе под формата на уебинар и се осъществи на английски език. Видео от уебинара е качено в Youtube канала на „БФБ-София“ АД.
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениедцк-та ги бяха отбелязали като 3-4 тримесечие
за акциите не разбрах и аз се включих по късно защото нещо не ми тръгна звука
предполагам няма да го качат - аз се опитах да потърся стари такива ама не успях да намеря къде са на сайта им
за сее линка доколкото разбрах борси и страни се присъединяват ама още няма споразумения между отделни ип
тоест сеелинка се разраства, но все още не фунционираLast edited by k.o.; 31.01.2017, 01:00.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
Коментар