Вярвам,че като отидем на 10лв и ще се намерят щастливи "инвеститори", които са познали, че сме паднали от 15лв на 10лв
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БФБ-София АД (BSE)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
С предварение ще се движим,- към майските ми очаквания
Пред коледно украшение около 9-9,5 ми изглежда по нормално ;-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
"Страхотна" идея,точно тук на върха да се набутва момчето
Да изчака някои месец и да вземе на 11лв
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от cool_alyn Разгледай мнениеНякой ще разясни ли какво се случва тук?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
По скоро се питам, дали не е БНЕБ ,- да се включва?
пп.- всъщност все ми е тая; 17,50/8,25 до есенес,
или с Коледни напеви за мечкадари и гъдулари все ще е с джас
С предварение ще се движим,- към майските ми очаквания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
аз се надявам на клирингова къща + по-активно популяризиране на капиталовия пазар.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от termit Разгледай мнение
Посмял е значи Какво според вас ще се случи с парите от увеличението?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Ама то събранието мина, какво да не посмее !
18.06.2024 12:39:55 (местно време)
Българска фондова борса (БФБ) проведе днес годишно общо събрание на акционерите. Една от ключовите точки в дневния ред беше предложението за увеличаване на капитала на БФБ чрез вътрешни ресурси. Източник на увеличението са собствени средства на дружеството, включващи допълнителни резерви и неразпределена печалба за минали години. Съгласно приетото от акционерите решение, предвидено е издаването на 6 582 860 нови акции, които ще бъдат разпределени между настоящите акционери в съотношение 1:1. Акционерите, които придобият акции до 14 дни след решението на годишното общо събрание, също ще имат право да участват в разпределението на новите акции.
Друго важно решение на общото събрание касае разпределението на реализираната печалба за 2023 г. По предложение на ръководството на БФБ, цялата нетна печалба от 1 948 526,56 лева за 2023 г. се разпределя за изплащане на дивидент, равняващ се на 0,296 лева на акция.
Към момента, БФБ е с пазарна капитализация от близо 100 милиона лева. Министерството на финансите е най-големият акционер с 3 295 000 акции, представляващи 50,05% от капитала.
Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ, коментира решенията на общото събрание: „Радваме се да обявим разпределението на цялата ни нетна печалба за 2023 г. под формата на дивидент и значителното увеличение на капитала. Тези решения подчертават нашия ангажимент за предоставяне на стойност на нашите акционери и укрепване на пазарната позиция на БФБ. От името на ръководството на БФБ, благодаря на нашите акционери за активното участие и подкрепа при вземането на тези важни решения.“
В допълнение, годишното общо събрание на акционерите прие докладите на Съвета на директорите за дейността на БФБ през 2023 г., одобри годишните финансови отчети за 2023 г. и докладите на регистрирания одитор. Съгласно дневния ред бяха обсъдени промени в устава на дружеството и актуализираната бизнес програма за периода 2023-2027 г.
Коментар
-
Първоначално изпратено от termit Разгледай мнение
Сплита не са „безплатни акции“.А от 100% дивидент няма да видим почти нищо.Не съм доволен.Все още си мисля,че няма да посмее
18.06.2024 12:39:55 (местно време)
Българска фондова борса (БФБ) проведе днес годишно общо събрание на акционерите. Една от ключовите точки в дневния ред беше предложението за увеличаване на капитала на БФБ чрез вътрешни ресурси. Източник на увеличението са собствени средства на дружеството, включващи допълнителни резерви и неразпределена печалба за минали години. Съгласно приетото от акционерите решение, предвидено е издаването на 6 582 860 нови акции, които ще бъдат разпределени между настоящите акционери в съотношение 1:1. Акционерите, които придобият акции до 14 дни след решението на годишното общо събрание, също ще имат право да участват в разпределението на новите акции.
Друго важно решение на общото събрание касае разпределението на реализираната печалба за 2023 г. По предложение на ръководството на БФБ, цялата нетна печалба от 1 948 526,56 лева за 2023 г. се разпределя за изплащане на дивидент, равняващ се на 0,296 лева на акция.
Към момента, БФБ е с пазарна капитализация от близо 100 милиона лева. Министерството на финансите е най-големият акционер с 3 295 000 акции, представляващи 50,05% от капитала.
Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ, коментира решенията на общото събрание: „Радваме се да обявим разпределението на цялата ни нетна печалба за 2023 г. под формата на дивидент и значителното увеличение на капитала. Тези решения подчертават нашия ангажимент за предоставяне на стойност на нашите акционери и укрепване на пазарната позиция на БФБ. От името на ръководството на БФБ, благодаря на нашите акционери за активното участие и подкрепа при вземането на тези важни решения.“
В допълнение, годишното общо събрание на акционерите прие докладите на Съвета на директорите за дейността на БФБ през 2023 г., одобри годишните финансови отчети за 2023 г. и докладите на регистрирания одитор. Съгласно дневния ред бяха обсъдени промени в устава на дружеството и актуализираната бизнес програма за периода 2023-2027 г.Last edited by Zdravko74; 18.06.2024, 14:40.
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар