IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Песимизъм на БФБ !

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Dow 8,651.05 -112.01 -1.28%

Nasdaq 1,829.11 -31.02 -1.67%

S&P 500 928.69 -13.74 -1.46

Коментар

• Първоначално изпратено от споменЪ
      аз продължавам да те питам: от къде знаеш, че не съм имал акции на Хима, че чак и на бас си готов :-)
      шматка, ами аз обявих продажбата на Хима в деня на продажбата - не след спада по позицията :-). ами ако вместо това, акцията беше скочила? :-)

иначе мерси за признанието - щом това, че съм продал на върха ме прави играч :-)
      виж как сам без да искаш ме ласкаеш :-)
      пеньо , ти си винаги на върха - знаеш на кой връх .............. на който жените се кефят като теб

след движение от 1.20 до 2.60 е нормално да има корекция - а ти понеже си мисирка или фитка по чирпански, като видя червен Дау в щатите и обяви несъществуваща разпродажба за да изпъкнеш в кърваво-червено като путка в мензис на бели гащи

просто докажи, че на 22.04.2009 год. си продал ХИМ-а - не е трудно , ако е истина
      fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• аз продължавам да те питам: от къде знаеш, че не съм имал акции на Хима, че чак и на бас си готов :-)
        шматка, ами аз обявих продажбата на Хима в деня на продажбата - не след спада по позицията :-). ами ако вместо това, акцията беше скочила? :-)

иначе мерси за признанието - щом това, че съм продал на върха ме прави играч :-)
        виж как сам без да искаш ме ласкаеш :-)

Коментар

та не разбрах, от къде знаеш, че не съм имал акции на Хима?
          осъзнаваш ли колко е смешно и жалко - появява се някой и заявява: ти си лъжец. не си продал акции на хима, понеже никога не си ги имал. и дотам.
          ти май от нямане какво да правиш хептен си изтрещял вече.
          пеньо, имаш многобройни комплекси и искаш да се доказваш пред хора които не те познават - искаш всички да знаят, че си най, най, най - а ти си едно просто селско момИченце при това средстатистическо и с нищо отличаващо се - когато каза, че си продал ХИМ на 2.60 искаше да се направиш на играч - в безсилието си да докажеш тези си действия след няколко дни реши да кажеш, че си продал на загуба - никой не те питаше на печалба или на загуба продаваш - просто ти казах, че нищо не си продал защото си нямал

нали главната ти цел в този форум е да изобличаваш лъжците - поне срещу 10 човека си вадел постове от миналото за да ги изобличиш в лъжи - покажи се поне веднъж като мъж и докажи, че на 22.04.2009 си продал ХИМчета и докажи, че аз лъжа - нали искаш да ме обориш, че съм лъжец - хайде направи го

ако искаш докажи и за къщата на баща ти в София дето уж живееш - много са ти комплексите - знаеш си го

докажи, че лъжа - нали си се отдал на тази мисия - лесно можеш да докажеш ................ истината е една

Коментар

• Служебен код за новини (OTHERS) източник: lev.bg 10 Юни 2009 16:11

П. Ганев: И през настоящото тримесечие рецесията ще се запази
            Икономиката на България навлезе в рецесия и тя ще се запази поне още едно тримесечие. Това каза за Дарик Петър Ганев от Института за пазарна икономика. Той бе потърсен за коментар на свиването на брутния вътрешен продукт с 3,5 на сто през първите три месеца на годината в сравнение със същия период на 2008 г. Според Ганев – кога отново ще започне ръст на икономиката зависи както от външните фактори, така и от политиката на новото правителство. Икономистът препоръча допълнително свиване на харчовете от бюджета и създаване на по-добри условия за бизнес.

"Ако сравняваме тримесечие спрямо предходното може да се каже, че има рецесия, тъй като има две поредни тримесечия, в които има спад. Отделно към това се добавя ръст в безработицата, не толкова драматичен, но все пак го има. Наблюдава се по-ниско търсене на недвижими имоти. Взети на едно място общо взето ни води към извода, че да по-скоро може да се каже, че има рецесия", каза Ганев.

По думите му, на този, който има малък магазин и работи всеки ден, това, че от днес сме официално в рецесия едва ли ще му повлияе на поведението, така че "не трябва да се правят някакви драми".

През следващото тримесечие едва ли ще забележим нещо по-различно, тези данни ще се повторят още едно тримесечие със сигурност, каза още Ганев и допълни, че какво ще се случи след полугодието, зависи както от много икономически фактори, така и от това какво ще се случи на изборите в България.

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
              Първоначално изпратено от e$trade
              ДОБРО УТРО!!!

Така безработица в САЩ и не само там, значи само едно - тепърва дефлацията натъпва - ефектът на доминото
              Българската икономика сред надеждите за ранно възстановяване в ЦИЕ

:-)
              Естрадата си пее своите стари песни. Трядва да си голям дървен философ за да очакваш дефлация при петрол от 70 долара.

Коментар

• Първоначално изпратено от e$trade
                ДОБРО УТРО!!!

Така безработица в САЩ и не само там, значи само едно - тепърва дефлацията натъпва - ефектът на доминото
                Българската икономика сред надеждите за ранно възстановяване в ЦИЕ

:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
                  Първоначално изпратено от споменЪ
                  много ми е интересно, защо точно тоз Хим така те яде и то при положение, че сам си признах, че съм продал на загуба :-)
                  това, че се оказа, че съм продал точно на върха ли те кара да завиждаш ? ;-)
                  друго разумно обяснение няма.
                  свиквай полки - някои хора като мен ги усещат нещата, за разлика от теб :-)
                  пенке, още в деня в който каза, че си продала ти казах, че не си купувала

пенке, още тогава ти предложих да докажеш , като дори ти предложих да определиш сама на каква сума да бъде баса - ти това така и не го направи, а баса който съм предложил е в сила

пенке, на БФБ не можеш да продадеш нещо което преди това не си го купила

пенке, няколко седмици по-късно вмъкна изречението, че си продала на загуба, като искаше с това да се измъкнеш

пенке, нали си много честна - к'ъв ти е проблема да изкараш поста в който си обявила, че купуваш ХИМ

пенке, доста ги усещаш нещата ...................... както като излезна на върха на 1350 и влезна на дъно 897

пенке, на фона на цялото движение на софикса от 2000 до 250 си спестила едни 20% - много ли ти се виждат, пено ?
                  странно - от къде си сигурен, че не съм имал акции на хима? ей това ми е не само странно, а дори необяснимо :-). все едно аз да тръгна да твърдя, че никога не си имал акции на дружеството" Х". абе човек - имаш ли нещо черно на бяло? как може да твърдиш за пореден път безумно нещо? кога си ме прочел някъде да напиша, че нямам акции на хима? ;-) поне веднъж ще се аргументираш ли?

от цитата долу е видно колко акции съм купил на 897 и в каква истерия беше изпаднал тогава, но би ли обяснил как точно сметна, че от 1350 до 897 са спестени 20% спад :-). елементарна математика знаеш ли? виж как на лъжарта краката са къси и сам се оплиташ и издаваш, че всичко, което пишеш са измислици и лъжи. от 1350 до 897 са 33.56% полки :-). елементарно е :-). преди няколко месеца като купих еврохолд на 0.90 и като падна на 0.75 обяви, че за няколко седмици съм загубил 30% ;-)

14.09.2008

Първоначално изпратено от споменЪ
                  Първоначално изпратено от _1912_
                  Продължава обработването и облъчването на аудиторията с една единствена цел - продавайте.

И всеки ден хората продават. Масовата терапия дава резултати. Но имам един въпрос :

КОЙ КУПУВА АКЦИИТЕ НА ПРОДАВАЩИТЕ ???

Че то не може само да се продава - насреща някой трябва и да купува и те купуват

Кои са тези "балъци" които купуват на тези нива - П/Е под 10 при развиваща се икономика ?

Всеки си гони неговите интереси тук и защо аз сега да продавам ???

За да могат Пеньовците да купуват ли ?

Не, не и не - тази няма да стане . Нищо няма да продам .

Единствено ще допълвам акции както по-долу прави и колегата Arxangel.

Всички които призовават за продажби на акции са хора без една акция - защо ли толкова са се загрижи тези хора за моите акции ???

ЗАщо ли плача им стана толкова истеричен последните дни - като на жени в менопауза ???

Дали не усещат и те , че това са последните дни в които могат купят на тези наистина заслужаващи си за инвестиране нива ?

Подчертал съм думата инвестиране , а не съм употребил думата спекула - защо ли ?

Какво ще стане с моите акции ако си ги задържа ?

Парите които взема при евентуална продажбата на акциите - какво да ги правя ? На депозит ли да ги оставя

Защо на горните ми въпроси не отговорят Пеньо, АНАЛизатора, психично болния с няколко ника - все хора без акции , притесняващи се за нашите акции

Къде бяха тези хора да ни информират преди една година да продаваме ? - Дали точно те /с другите си никове/ не викаха най-силно ЪП ЪП ЪП за да продават тогава те ???

Защо тези "доброжилатели" не ме питат дали съм добре със здравето, дали не съм настинал от дъжда, дали не ме боли главата от препиването онази вечер , а се интересуват само дали съм продал акциите ми ???

Как така става хем не ме харесват , хем не ме познават , а са толкова загрижени за акциите ми

Дали пък харесват и целта им е да вземат без пари нашите акции !!!!!!!!!!!!!
                  ... и само да допълня, от петък темпото вече не е темпо пич ;-) ако съм си мислел, че сме около крайното, а не временно дъно, дали нямаше да влезна с доста повече от тез 10%?...
                  веднъж се нахендри на баш върха есента на 2007, а втори път есента на 2008 точно преди големия срив отново какъв автогол :-)
                  тази есен да внимаваш, лузър :-)

Коментар

• ДОБРО УТРО!!!

Коментар

• Обама: САЩ са в много дълбока рецесия и ще трябва доста време за да се възстановят
                      От Дневник
                      Последна промяна в 10:43 на 09 юни 2009,

Икономиката на САЩ се сви с 5.7% за първото тримесечие
                      Ще отнеме значително време преди американската икономика да излезе от кризата, посочи президентът на САЩ Барак Обама, цитиран от агенция Франс прес.

Доказателство за това колко дълбока е рецесията са последните данни за нивото на безработица в страната, посочи още той. Безработицата в най-голямата в света икономика през май стигна 9.4%, което е най-високата й стойност от 25 години.

Американският президент заяви още, че ще засили програмите за създаване на 600 хиляди нови работни места в рамките на следващите 100 дни.

Хората загубиха работата си, намалиха разходите, а това означава, че бизнесът няма клиенти и изведнъж отново започваме да виждаме нови уволнения, каза Обама.

От началото на кризата през декември 2007 г. броят на заетите в американската икономика се е понижил с 6 млн. души, като само от началото на тази година този брой е 2.9 млн.

Коментар

• Служебен код за новини (OTHERS) източник: trud.bg 10 Юни 2009 08:56

Закъсали бизнесмени залагат жилищата си
                        Собственици на малки и средни фирми ипотекират своите жилища в банки и финансови институции, за да подпомогнат бизнеса си. За тенденцията съобщиха кредитни консултанти.

“Част от клиентите ни на възраст около и над 45 години теглят кредит не за покупка на имот, а за лично ползване, най-често за подкрепа на фирмите си. В повечето случаи хората ипотекират жилищата, в които живеят”, заяви Тихомир Тошев, изп. директор на “Кредит център”.

През май за лично ползване са били близо 13% от ипотеките, минали през дружеството.

“Да, напоследък се забелязва увеличение на ипотечните кредити с цел помощ на личния бизнес. В над 50 на сто от случаите кредитополучателите залагат домовете си. Те са предпочитано обезпечение, защото тогава е по-силна мотивацията на клиента за издължаване”, потвърди Красимир Гумнишки, мениджър в “Кредитекс”.

Обикновено предприемачите залагат недвижимостите, за да получат оборотни средства. Например - търговец прибягнал до мярката, за да плати камион със стока от чужбина.

Липсата на оборотен ресурс в бизнеса е следствие от огромната междуфирмена задлъжнялост. По предварителни данни на Българската стопанска камара към края на 2008 г. фирмите в страната дължат близо 165 млрд. лв. към банки, доставчици и партньори.

Ипотечните кредити имат следните предимства спрямо класическите бизнес заеми: по-дълъг срок на изплащане (до 25 г.), опция за гратисен период (до 2 години) и сравнително опростена процедура за кандидатстване и одобрение.

Лихвите по двата вида заеми са почти еднакви в момента - между 8,5% и 11,5%. Но продължителният срок на изплащане при ипотечния кредит прави месечната вноска по-малка, което изключително се цени от бизнеса в настоящата тежка икономическа обстановка.

Експертите обясняват, че не е проблем и за човек на възраст 45-50 години да изтегли дългосрочен кредит. Най-често условието на финансовите институции е възрастта на клиента плюс срокът на погасяване да бъде до 65-70 години.

“До ипотекиране на жилища прибягват най-вече бизнесмени от сферата на търговията. Те получават най-често до 65% от пазарната оценка на имота, или между 30 000 и 50 000 евро”, обясни Тихомир Тошев.

От “Кредитекс” казаха, че клиентът може да вземе между 65 и 75% от стойността на жилището, в зависимост колко ликвидно е то (панелка, ново строителство или масивен “стар” апартамент).

Коментар

• Задават се верижни фалити на фирми
                          10 Юни 2009 09:09

По неофициални данни общата фирмена задлъжнялост към

момента е около 160 млрд. лв., съобщи за Новинар

зам.-председателят на Българската стопанска камара (БСК)

Камен Колев. Това са парите, които фирмите в страната дължат

помежду си, към доставчици, към банки и за заплати. Средният

ръст на задълженията на бизнеса е около 20 процента годишно,

като през миналата година спрямо 2007 г. те се повишават с

около 40 процента, посочи той.

Заради икономическата криза приходите на бизнеса падат

значително, което допълнително увеличава задълженията на

фирмите. Бавното решаване на съдебните спорове продължава

да бъде сред основните причини за увеличаването на дълговете

между фирмите.

Според Колев тенденцията за нарастване на дълговете на

бизнеса, включително и между отделните дружества, е твърде

обезпокоителна.

Това може да доведе до верижни фалити на фирми, допълни

Колев. За миналата година общата задлъжнялост на компаниите

е около 140 млрд. лв. Само фирмите си дължат по между си

около 100 млрд. лв. Задълженията на бизнеса са два пъти

по-високи от брутния вътрешен продукт (БВП) на страната.

Притеснително е и че приходите на бизнеса вече не могат да

покрият размера на задълженията, посочи той. Постъпленията са

около 10 процента по-ниски от дълговете.

Друг проблем, с който се среща бизнесът, е просрочената

междуфирмена задлъжнялост, която към момента е около 40

млрд. лв. Дълговете няма да се натрупват, ако компаниите се

разплащат веднага след доставяне на стоката или услугата,

посочи Колев.

Според него пикът на икономическата криза ще настъпи есента и

зимата. Фирмите, които са били одобрени за кредити, преди да се

усети кризата в България, вече са изхарчили средствата и ще

имат нужда от нови, с които обаче трудно ще се сдобият, обясни

той.

Източник: вестник Новинар
                          това вече не е много хубавоооо ...

Коментар

много ми е интересно, защо точно тоз Хим така те яде и то при положение, че сам си признах, че съм продал на загуба :-)
                            пенке, още в деня в който каза, че си продала ти казах, че не си купувала

пенке, още тогава ти предложих да докажеш , като дори ти предложих да определиш сама на каква сума да бъде баса - ти това така и не го направи, а баса който съм предложил е в сила

пенке, на БФБ не можеш да продадеш нещо което преди това не си го купила

пенке, няколко седмици по-късно вмъкна изречението, че си продала на загуба, като искаше с това да се измъкнеш

пенке, нали си много честна - к'ъв ти е проблема да изкараш поста в който си обявила, че купуваш ХИМ

пенке, доста ги усещаш нещата ...................... както като излезна на върха на 1350 и влезна на дъно 897

пенке, на фона на цялото движение на софикса от 2000 до 250 си спестила едни 20% - много ли ти се виждат, пено ?

Коментар

• ....опа дублирах си поста
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• много ми е интересно, защо точно тоз Хим така те яде и то при положение, че сам си признах, че съм продал на загуба :-)

Коментар

Working...
                                X