If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
На мен отчета от деветмесечието не ми харесва и мисля ,че цената е справедлива дори малко завишена спрямо цялостната картинка на БФБ ,освен ако не избият рибата последното тримесечие ,което ме съмнява ...
Играй си тото-то и не ги мисли тия акции на БФБ-то!
На мен отчета от деветмесечието не ми харесва и мисля ,че цената е справедлива дори малко завишена спрямо цялостната картинка на БФБ ,освен ако не избият рибата последното тримесечие ,което ме съмнява ...
..хм - а защо не кажат колко милиони дължат болниците на една от компаниите от Софармовата група - Медика, а сигурно не само на Медика ?!? Май крадецът вика: "Дръжте крадецът !!!", а ?
Импе,
колкото и тривиално да звучи болниците не са голям проблем (въпреки,че дължат доста). Там схемата е ясно "имаш капитал - правиш бизнес , имаш кредити - гориш"
Софарма групата си е капитализирана добре и не мисля, че забавянето на плащанията ще е проблем. В крайна сметка Държавата по един или друг начин седи зад тях, а това въобще не е малко.
За мен проблем за Фармите , но не само за тях а и за Актавис е работата с големи национални вериги изградени по схемата на много малки оод-та, работещи изцяло в обекти под наем и дължащи милиони на производители и търговци на лекарства. Една такава по-яка структура ако каже ами не мога да плащам...ще трябва реално да се отписват задължения за милиони. Реално погледнато точно големите отглеждат такива 'мега вериги аптеки' , които на практика се разширяват с кредити и с пари(стока) на доставчиците...големият въпрос е, могат ли да достигнат точката в която ще започнат реално да намаляват задълженията си и да генерират положителен паричен поток...
Много е лесно да имаш един клиент (вместо 200) на който да бухаш лекарства за милиони всеки месец , но въпроса е не слагаш ли всички дини под една мишница. Проблемът идва , когато въпросния контрагент реши, че 'искаш прекалено много' от него. Тогава може за секунди да загубиш примерно 20% пазарен дял (освен отписаните задължения, които има да ги чакаш с години ..ако въобще дочакаш нещо)
Имам някакви наблюдения на аптечния пазар (нямам директно участие, но имам близки и приятели в бизнеса) и тенденцията за окрупняване тече със страшна сила...единствения въпрос, който остава е КАЧЕСТВОТО на окрупняването.
Поздрави и успех
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
..хм - а защо не кажат колко милиони дължат болниците на една от компаниите от Софармовата група - Медика, а сигурно не само на Медика ?!? Май крадецът вика: "Дръжте крадецът !!!", а ?
Това е част от бизнесът. Имаш пари даваш разсрочено, търсиш си парите, реализираш печалба. Нямаш пари не продаваш нищо.Ако всички болници плащаха на момента знаеш ли колко мераклии да продават щеше да има???? Малко влез в час Импе!!!
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Тук според мен не спадна толкова колкото при другите дружества, ако трябва да се изравни спрямо тях една цена от около 1,40 ми изглежда що-годе равнозначна. Не е препоръка
Хайде натиснете още малко гордостта на форума да си донапълня де!!!
Тук според мен не спадна толкова колкото при другите дружества, ако трябва да се изравни спрямо тях една цена от около 1,40 ми изглежда що-годе равнозначна. Не е препоръка
Скъпа цена се плаща за покупката на печатните медии.
Посредствен материал далеч под нивото и на формите ни тролове, но ще свърши работа. Няма смисъл дори да се опровергава защото целта вече е постигната...
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар