Първоначално изпратено от inteIIect
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)
Collapse
X
-
Софарма Трейдинг“ АД уведомява, че след извършени предварителни анализи и преговори, компанията подписа рамково споразумение с характер на предварителен договор за продажба на обособена част от търговското си предприятие, свързана с търговия с апаратура за образна диагностика и ултразвукова апаратура. В резултат на споразумението не възникват вземания или задължения за „Софарма Трейдинг“ АД по смисъла на чл. 114, ал. 1, т. 2 и 3 от ЗППЦК. При подписването на споразумението не са осъществявани авансови или други плащания към насрещната страна. Насрещната страна не е свързано или заинтересовано лице по смисъла на ЗППЦК. Споразумението дефинира параметрите и условията, при изпълнението на които може да се пристъпи към сделка по продажба на обособената част от търговското предприятие на „Софарма Трейдинг“ АД.
Съгласно условията на споразумението, прехвърлянето на собствеността върху обособената част от търговското предприятие на публичното дружество може да бъде осъществено само след получаване на предварително одобрение за извършване на сделката по продажба на обособената част от търговското предприятие, обективирано в решение на общото събрание на акционерите на публичното дружеството.
Предстои свикване на извънредно общо събрание на акционерите на „Софарма Трейдинг“ АД, на което да бъде подложено на гласуване предложението на СД за сделка по продажба на обособената част от търговското предприятие на компанията, свързана с търговия с апаратура за образна диагностика и ултразвукова апаратура. Като неразделна част от материалите към поканата за ИОСА ще бъде представен доклад по чл. 114а, ал. 1 от ЗППЦК, съдържащ нормативно изискуемата информация във връзка с предложената за одобрение сделка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
Когато мениджмънта беше друг и дружеството правеше 1/3 от сегашната печалба, но разпределяше дивиденти, цената беше 7-8-9 лв. Което показва какво е доверието в капиталовия ни пазар и то се крепи основно на това да виждаш че и миноритарния акционер е важен. Затова и тук, както е при Доверие Обединен Холдинг акцията е силно подценена.Last edited by mancev; 05.03.2025, 05:34.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнениеСупер отчет - Браво на мениджмънта ;-)
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениекупих малко
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
И как стана толкова голяма? Варантите ли бяха или капиталова печалба през годините? Защото съм правил пари от Софарма, Софарма имоти, Севтополис и тн откакто почнах през 2007. Спекула ли е? Абсолютно, но така е на БФБ. 2017 като трейдинга даваше дивидент, защо се сриваше цената? 2023 защо имаше период да е над 20% нагоре като нямаше дивидент за поредна година? Че като тея дивиденти са толкова важни, защо Билборд лети тази година? А обратното изкупуване не е ли вид дивидент? И това недоволтво и неспазени обещание не е ли отразено в цената? П/Е от 5 в сравнение с 7 за канадската ми компания за кутии дето има дивидент, но липсва ръст на приходи и печалба.
Не съм казал, че чичото е добър мажоритар. Не мисля, че има такива на БФБ. Но има история от добри капиталови печалби от компаниите му докато доста от хитовете от 2007 са на по-ниски нива или да не съществуват вече. Оргахим на хиляда лева помним ли? Я камилата, я камиларя
Но нека напишем НАЙ и да си ходим !Аз отдавна съм им сложил кръста !
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
най-голямата публична компания в България
Не съм казал, че чичото е добър мажоритар. Не мисля, че има такива на БФБ. Но има история от добри капиталови печалби от компаниите му докато доста от хитовете от 2007 са на по-ниски нива или да не съществуват вече. Оргахим на хиляда лева помним ли? Я камилата, я камиларя
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 2 Харесвания
Коментар
-
в сравнение с провиненията на други мажоритари като например слаби резултати точно преди търгово (случвало ми се е два пъти), това не е нищо
- 11 Харесвания
Коментар
-
в сравнение с провиненията на други мажоритари като например слаби резултати точно преди търгово (случвало ми се е два пъти), това не е нищо
- 5 Харесвания
Коментар
-
При СЕВТО кога бяха) след търгово
май
)
Умереният риск винаги печели !))))))
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Да те оставят 5 години без дивидент, и никакъв капиталов ръст на акцията, колко да не е прецакванеdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение
Ниският капиталов ръст на акцията е в пряка зависимост от липсата на дивидент /за дружества на БФБ/, което за съжаление отлично се разбира и експлоатира от Чичо!!!
Коментар
Коментар