Аптеките Санита и Ceiba ще се ребрандират ли на Софармаси?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Trakiets Разгледай мнениеМного ме е яд за тази компания. Основният бизнес е супер. Ако беше само той, цената ще е да е много по-висока от настоящата.
Но за какво им беше това пусто навлизане в търговията на дребно? Досега така и не прочетох истинска обосновка стратегията им каква е, какви цели гонят и план как смятат да изведат Sopharmacy на печалба. Повече от пет години минаха откакто решиха да стават конкурент на Марешки и сметките показват, че работят на значителна загуба. Вместо да развиват онлайн търговията, те придобиват още аптеки, които от години също са на загуба.
Но цената и трябва да дава имидж, комфорт и престиж, а се въргаляме на пет и нещо...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
Защото който държи аптеките държи пазара, дистрибутора може да бъде заменен
Отделно, пазарът са аптеките, но това важи основно за лекарствата с рецепта. А това не е атрактивен пазар - касата оказва натиск цените да са ниски, съответно маржовете са минимални за тези лекарства. Виж козметиката е друго нещо. Но тя пък започва все повече да се измества онлайн, което буквално заобикаля аптеките, освен ако не е click-and-collect. Липсата на регулации там, по-високите доходи и развитието на онлайн търговията само ще засилват тези два тренда.
Ще се радвам някой по-запознат да каже как реално действа този пазар.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakiets Разгледай мнениеМного ме е яд за тази компания. Основният бизнес е супер. Ако беше само той, цената ще е да е много по-висока от настоящата.
Но за какво им беше това пусто навлизане в търговията на дребно? Досега така и не прочетох истинска обосновка стратегията им каква е, какви цели гонят и план как смятат да изведат Sopharmacy на печалба. Повече от пет години минаха откакто решиха да стават конкурент на Марешки и сметките показват, че работят на значителна загуба. Вместо да развиват онлайн търговията, те придобиват още аптеки, които от години също са на загуба.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Много ме е яд за тази компания. Основният бизнес е супер. Ако беше само той, цената ще е да е много по-висока от настоящата.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Тук човек трябва да е с по-дългосрочен хоризонт. Аз си взимам дивидента и го реинвестирам обратно. НО време е за една по-сериозна капиталова печалба. Хубаво е големите акционери да съдействат
Акцията беше 9 лева. След толкова придобивки и развитие - срамота е да седи на 5 и нещо.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеКупих си, но трябва да призная че когато в един от трите разрешени месеца, инсайдърите са мечи настроени към позицията е леко притеснително.
Какво ще има напролет Инта?
Най малкото е, че няма да има кой да дарява след Коледа, а за юни ще трябва да попиташ чичо си.
Аз съм на мнени, че ще врътне(затвори) кранчето
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнениеЧикиджийска работа!
Те за туй не се натисках преди декември
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
Дивидента е това което държи акцията на тази цена. Така че какъвто и да е резултата, не вярвам дивидента да намалее или пък да спре. Щом банките са съгласни все още да финансират, си е проблем на банките. И на мама, защото е гарант в много заеми. Но това е да правиш бизнес с държаватаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
Коментар