Е, аз предполагам за себе си, че ще пуснат дивидент догодина. Тоест държа си акциите и добавих преди десетина дена още с тази идея. Сега, дали ще стане е друг въпрос.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
Съмнявам се, че ти и аз сме цел на това упражнение. Или има някой голям с интерес или мажоритарите ще изкупят варантите, защото вероятно знаят нещо, което ние не знаем.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
Съмнявам се, че ти и аз сме цел на това упражнение. Или има някой голям с интерес или мажоритарите ще изкупят варантите, защото вероятно знаят нещо, което ние не знаем.
Аукционът попари много надежди. Е аз не бях от тях, защото очаквах спих на аукциона, но най-радостното е, че при Доверие случаят имаше прилично възстановяване. Все пак там капиталът, който се търсеше директно от пазара беше значително по-малък от тези 77 млн след 3г.
Вече не вярвам в големи коснпирации. Пазарът е по-добър оценител и вярвам повече в това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от zlatna treska Разгледай мнение
Демек, трябват му сега към едни 7 милиона лева, а като се зариби пазарът с варанти, след три години ще иска още 77 млн да събере.
Не е невъзможно, но за нашия пазар ми изглежда прекалено.
Трудно ми е да се навия на тази заигравка и ще пропусна.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеДобра оценка, от тук и капитала да се чете +11 425 350Брой емитирани акции 34 276 050
Не е невъзможно, но за нашия пазар ми изглежда прекалено.
Трудно ми е да се навия на тази заигравка и ще пропусна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Свилен Колев Разгледай мнениеНа заседанието си на 05.10.2021 г. КФН реши:
1. Одобрява проспект за първично публично предлагане на емисия варанти, които ще бъдат издадени при последващо увеличение на капитала на „Софарма Трейдинг“ АД.
Емисията е в размер до 11 425 350 броя безналични, поименни, свободнопрехвърляеми варанти, с емисионна стойност 0,60 лева. Притежателите на варанти могат да упражнят в 3-годишен срок правото си да запишат съответния брой акции - базов актив на варантите по емисионна стойност 6,75 лв. за акция при конверсионно съотношение варант/акция 1:1.
Вписва посочената емисия варанти, предмет на първично публично предлагане, в процес на емитиране, в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН.
Добра оценка, от тук и капитала да се чете +11 425 350Брой емитирани акции 34 276 050
Коментар
-
На заседанието си на 05.10.2021 г. КФН реши:
1. Одобрява проспект за първично публично предлагане на емисия варанти, които ще бъдат издадени при последващо увеличение на капитала на „Софарма Трейдинг“ АД.
Емисията е в размер до 11 425 350 броя безналични, поименни, свободнопрехвърляеми варанти, с емисионна стойност 0,60 лева. Притежателите на варанти могат да упражнят в 3-годишен срок правото си да запишат съответния брой акции - базов актив на варантите по емисионна стойност 6,75 лв. за акция при конверсионно съотношение варант/акция 1:1.
Вписва посочената емисия варанти, предмет на първично публично предлагане, в процес на емитиране, в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
Ти може да се надяваш на каквото си искаш.
Тук съдбата ми прилича да стане като при Хим групата накрая. надуване, надуване и накрая тотално спихване!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dio Разгледай мнениеКакто върви, ще видим ли 3-ката по някое време или да не се надяваме
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Що не ги пишат същите тези показатели и на консолидирана база.....за да е по-обективно
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Що не ги пишат същите тези показатели и на консолидирана база.....за да е по-обективно
Коментар
-
Първоначално изпратено от dici Разгледай мнениеСофарма трейдинг АД-София
Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета09:42
„Софарма Трейдинг“ АД приключи август 2021 г. с 23% ръст на печалбата преди данъци, която достига 1 952 хил. лв. спрямо 1 587 хил. лева, отчетени през същия месец на 2020 г. В осмия месец с 19% до 85 006 хил. лв. нарастват и приходите на компанията, сравнено с 71 619 хил. лв. през месец август на предходната година.
Акумулираният от началото на годината приход на „Софарма Трейдинг“ АД достига 623 418 хил. лв., което представлява 11% ръст спрямо 560 342 хил. лв., отчетени през същия период на 2020 г. С 11% нараства и печалбата преди данъци за периода януари-август и достигат 17 248 хил. лв. сравнено с реализираните 15 593 хил. лв. за осемте месеца на предходната година.
Коментар
Коментар