Груьо сам трябва да си направиш печалбата ако чакаш на чичката нищо няма да вземеш
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)
Collapse
X
-
На всички ни е ясно, че резултати, отчети, загуби и т.н. нямат никакво значение, ако чичикака и ортака пак почнат да правят врътки и се включи прахосмукачката или лискането с кофата. И докато има такива мажоритари като правещия се на бг бъфет сръбско-плескавичен чесетн частник, борса у нас няма да има! И това съм го заявявал многократно. Но докато има адепти, седящи на коленце и припяващи НАЙ и млади падуани, които да им се връзват на далаверките, ще има и такива като чичикака и ортака - то на бг "инвеститора" едно недоверие му дай и бързо забравя как една Софарма, да речем, за 10+ години не е мръднала и на йота в капитализацията си, въпреки огромните обещания и т.н. Но тук е така...Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
И на мен тук ми изглежда като опит за ново начало.
Само дето, от години, всичките начинания в групата приличат все повече като дипломна работа на някой по-напреднал студент по финанси. Основният бизнес, дето трябваше да цъфти последните две години заради пандемията, е на командно дишане.
Дълги години имах акции, но вече без мен.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
Може да ги прегласува на следващото ОС на по-ниска цена...... примерно
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
Като "премете къщичката" и остави боклука в предната година.със Свилен
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
А, това за варантите нямам идея как го мисли Чичо. Те бяха на над 7 лева, близо 8.
Коментар
-
Точно така. Да си припомним и одиторските въпроси пред дружеството - https://www.investor.bg/novini-i-ana...adachi-336181/
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
Като "премете къщичката" и остави боклука в предната година.
- 3 Харесвания
Коментар
-
А, това за варантите нямам идея как го мисли Чичо. Те бяха на над 7 лева, близо 8.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Не знам.....няма логика да предлагат варанти и т.н. ако така ще я караме,не се връзва.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Според мен означава, да. То и без тази счетоводна врътка, явно дивидента ще спре до по-добри времена. Гледам са започнали да чистят заемите лека-полека, та явно докато не стигнат до прилични нива, трябва да се забрави дивидента. Така мисля аз, но Чичо разполага...
Иначе виждам, че доста хора са превъзбудени от преоценката, та може да се очаква някакъв спад, но за мен е интересен консолидирания отчет. Там не се гледа с години назад, а само с месеци. Вярвам, че аптеките ще добутат поне до 0:0 тази година и затова държа тук като дон Кихот
Коментар
-
Ами тя печалбата си е 10-11 процента нагоре ,МСС35 като еднократен ефект я намалява драстично превръщайки я в отрицателна спрямо миналогодишната.......счетоводен ефект.Чудя се това означава ли автоматично че дивидент няма да има ,това ми е по важно.
- 1 like
Коментар
-
Ами тя печалбата си е 10-11 процента нагоре ,МСС35 като еднократен ефект я намалява драстично превръщайки я в отрицателна спрямо миналогодишната.......счетоводен ефект.Чудя се това означава ли автоматично че дивидент няма да има ,това ми е по важно.
Иначе виждам, че доста хора са превъзбудени от преоценката, та може да се очаква някакъв спад, но за мен е интересен консолидирания отчет. Там не се гледа с години назад, а само с месеци и се вижда тенденция. Вярвам, че аптеките ще добутат поне до 0:0 тази година и затова държа тук като дон КихотLast edited by 15%; 31.01.2022, 22:32.Пътека се прави камък по камък!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеНе бих се учудил, ако оттук нататък цената започне да катери. Ще си покаже де.
- 1 like
Коментар
Коментар