IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Груьо сам трябва да си направиш печалбата ако чакаш на чичката нищо няма да вземеш

Коментар

• На всички ни е ясно, че резултати, отчети, загуби и т.н. нямат никакво значение, ако чичикака и ортака пак почнат да правят врътки и се включи прахосмукачката или лискането с кофата. И докато има такива мажоритари като правещия се на бг бъфет сръбско-плескавичен чесетн частник, борса у нас няма да има! И това съм го заявявал многократно. Но докато има адепти, седящи на коленце и припяващи НАЙ и млади падуани, които да им се връзват на далаверките, ще има и такива като чичикака и ортака - то на бг "инвеститора" едно недоверие му дай и бързо забравя как една Софарма, да речем, за 10+ години не е мръднала и на йота в капитализацията си, въпреки огромните обещания и т.н. Но тук е така...
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• И на мен тук ми изглежда като опит за ново начало.
        Само дето, от години, всичките начинания в групата приличат все повече като дипломна работа на някой по-напреднал студент по финанси. Основният бизнес, дето трябваше да цъфти последните две години заради пандемията, е на командно дишане.
        Дълги години имах акции, но вече без мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение

Може да ги прегласува на следващото ОС на по-ниска цена...... примерно
          Мислиш, че юни СД като гласуваха за варантите, не са знаели, че ще правят преоценки?

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение

Като "премете къщичката" и остави боклука в предната година.
            Еее, направо припалихте и пуснахте снегорина със Свилен

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

А, това за варантите нямам идея как го мисли Чичо. Те бяха на над 7 лева, близо 8.
              Може да ги прегласува на следващото ОС на по-ниска цена...... примерно

Коментар

• Точно така. Да си припомним и одиторските въпроси пред дружеството - https://www.investor.bg/novini-i-ana...adachi-336181/

Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение

Коментар

А, това за варантите нямам идея как го мисли Чичо. Те бяха на над 7 лева, близо 8.

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Не знам.....няма логика да предлагат варанти и т.н. ако така ще я караме,не се връзва.
                    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Според мен означава, да. То и без тази счетоводна врътка, явно дивидента ще спре до по-добри времена. Гледам са започнали да чистят заемите лека-полека, та явно докато не стигнат до прилични нива, трябва да се забрави дивидента. Така мисля аз, но Чичо разполага...
                      Иначе виждам, че доста хора са превъзбудени от преоценката, та може да се очаква някакъв спад, но за мен е интересен консолидирания отчет. Там не се гледа с години назад, а само с месеци. Вярвам, че аптеките ще добутат поне до 0:0 тази година и затова държа тук като дон Кихот
                      Не знам.....няма логика да предлагат варанти и т.н. ако така ще я караме,не се връзва.

Коментар

Ами тя печалбата си е 10-11 процента нагоре ,МСС35 като еднократен ефект я намалява драстично превръщайки я в отрицателна спрямо миналогодишната.......счетоводен ефект.Чудя се това означава ли автоматично че дивидент няма да има ,това ми е по важно.
                        Аз очаквам да има дивидент. Но това е просто мое мнение. Може да греша.

Коментар

Ами тя печалбата си е 10-11 процента нагоре ,МСС35 като еднократен ефект я намалява драстично превръщайки я в отрицателна спрямо миналогодишната.......счетоводен ефект.Чудя се това означава ли автоматично че дивидент няма да има ,това ми е по важно.
                          Според мен означава, да. То и без тази счетоводна врътка, явно дивидента ще спре до по-добри времена. Гледам са започнали да чистят заемите лека-полека, та явно докато не стигнат до прилични нива, трябва да се забрави дивидента. Така мисля аз, но Чичо разполага...
                          Иначе виждам, че доста хора са превъзбудени от преоценката, та може да се очаква някакъв спад, но за мен е интересен консолидирания отчет. Там не се гледа с години назад, а само с месеци и се вижда тенденция. Вярвам, че аптеките ще добутат поне до 0:0 тази година и затова държа тук като дон Кихот
                          Last edited by 15%; 31.01.2022, 22:32.
                          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                            Не бих се учудил, ако оттук нататък цената започне да катери. Ще си покаже де.

Коментар

• Не бих се учудил, ако оттук нататък цената започне да катери. Ще си покаже де.

Коментар

• Инта, това какво общо има??? Аз не съм казал, че съм продал. Даже тези дни си купих още на 5 лв.

Коментар

Working...
                                X