Според батето компания аналог описана по-горе от него се търгува 8 пъти по-скъпо тоест по тази логика цени от 13-14 лева са напълно реални в бъдеще време.Обърнете внимание на съотношението P/S.Това отношение в зависимост от вида бизнес според мен трябва да бъде между 0,5 и 3.Конкретно за бизнеса на това дружество смятам че е нормално този коефициент да е между 0,6 и 1 а вижте колко е в момента.Засега не ви препоръчвам да купувате на 7 лева защото може да си купите и по-евтино.Гореизложеното не е препоръка за нищо.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнениеТука единственият правилен въпрос според мен е кога ще заковем 8 лева.
Коментар
-
Не исках да товаря повече темата с пръсъствието си но пък ще е неучтиво да не отговоря
Да, и аз мисля че 3 лв. са напълно достижими. Особенно щом и цената на майчето взе да мърда нагоре. Много е важно как точно г-н Донев ще продължи с разширяването на фри-флота. Ако го прави леко и разумно, пътя нагоре ще е бърз. Вярвам че той е умен мъж и няма да играе срещу собствените си интереси.
Та... да не бъдем много алчни, и Дядо Коледа да ни ги донесе тия 3 кинта, пак е напълно доволно
Коментар
-
Здравей Батя,
Аз не виждам лошо да се коментира когато едно дружество е ликвидно макар и за мащабите на нашия пазар, а това предполагам ще стане такова предвид че в момента капитализацията му е малко по голяма от приходите за януари
Разбира се докато пълни всеки предпочита да пише по платформата, че пазарчето е плитко и форума му влияе.
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеЕй на 1,46лв един - двама си пишехме тук, гледай сега какво стана изведнъж много съдружници и кандидати за такива!
Първия ми пост в темата е от 02.02 и в него си казвам, че от преди това съм я харесал и купувал. А това стана благодарение на приятел, който ми насочи вниманието към нея.
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеИ аз вече съм мощно тук
Имах малко събрани и от 1,45-1,48, но днес допълних като хората.
Стабилна, качествена компания с един от най-добрите мажоритари в БГ.
Задължително е за успешния инвеститор да има такова бижу в портфейла
Успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Valuator Разгледай мнениеНе си единствения в този форум, който е инвестирал в акции, но си един от малкото, които първо се надуват, после обиждат персонално хората с различно мнение, а накрая се цупят като ощипана госпожица.
Изключително рядко си позволявам това. Но такива завистливци дето след всеки трети мой пост пускат реплики от сорта:
Първоначално изпратено от Valuator Разгледай мнениеЕй, пусто его, без самохвалство не може
Плувай по течениетоооо!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеЕй на 1,46лв един - двама си пишехме тук, гледай сега какво стана изведнъж много съдружници и кандидати за такива!Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.
Коментар
-
Не си единствения в този форум, който е инвестирал в акции, но си един от малкото, които първо се надуват, после обиждат персонално хората с различно мнение, а накрая се цупят като ощипана госпожица.
Първоначално изпратено от БатяХа-ха, депозит мастъри и оценители разни ни налазиха пак. Пуста завист човешкаLast edited by Valuator; 18.02.2011, 23:28.
Коментар
-
Че кога съм имал претенции да съм собственик на теми?????? Откъде го реши това.
Просто споделям радостта и на другите пичове които сме инвестирали тук!
А ти веднага се появяваш с някой злобна реплика:
Първоначално изпратено от Valuator Разгледай мнениеЕй, пусто его, без самохвалство не може
Престани да ми гледаш в канчето и да цъкаш. То твоето вече е болестно състояние!Last edited by Батя; 18.02.2011, 17:11.
Коментар
-
Батя, ти като мажоритарен акционер или като собственик на темите ли се изживяваш? Понеже имаме закачка с теб, ще споделя, че имам акции тук, но смятам, че коментари като "Егати акцията. Цепи мрака, само за месец-два сме на доходност за 4 годишен депозит" за комплексарски и отблъскващи.
Не ти ли прави впечатление, че напоследък всяка тема, в която се появиш, в крайна сметка се оспамва. Плямпаш празни приказки и като ти отговори някой, се фръцваш, че си много велик и нямаш време за губене. Ами ако не искаш хората да се занимават с теб, не се дръж като самовлюбена и ощипана госпожица.Last edited by Valuator; 18.02.2011, 14:32.
Коментар
-
Фори, оставям те по течението бате. Нямам време за губене в спорове с трол, нито пък искам да прецаквам със спам темата на хубавата акция
По същество. Понеже някой разбирачи се изказаха по-долу за ниската рентабилностЕдин приятел ми прати това линкче към компания аналог. Вярно е от Китай и пазара е малко несравним, но все пак има подобни продажби, печалба и дивидентна доходност като Трейда, но само дето се търгува 8 пъти по-скъпо.
Нека някой даде и други за сравнение?
Коментар
Коментар