IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
    Ами ...минават едни пакети два дена с милиони акции,вчера на борсов,днес на извънборсов пазар....там е разковничето,според мен де,...Но има и подводни камъни много

Не е препоръка

И пак Наздраве на всички.
    хм, наздраве!
    много камъни там - ще ми убоцкат крачетата!!!
    Успех!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      ами че наздраве, младежо!
      и понасочи ме де към къде да се огледам - в момента гледам и оглеждам Албена и Албена инвест - искам да имам БГ туризъм и тва е!
      Ами ...минават едни пакети два дена с милиони акции,вчера на борсов,днес на извънборсов пазар....там е разковничето,според мен де,...Но има и подводни камъни много

Не е препоръка

И пак Наздраве на всички.

Коментар

Браво Тони,че си намерил анализа.Тук обаче има една граница на развитието .Не може да притежават повече от ...май беше 40% от пазара на лекарства(не съм сигурен от цифрата) защото има някакви антимонополен закон....може и по-малко да беше от 40%.Тук акционерите ,мисля,трябва да знаетет точната цифра.

Иначе според анализът акцията е оценена точно според цифрите.За мен това е една добра акция,имаща в себе си много качества на облигация.С тази разлика,че дивидентът се определя от ОД...а дали щее винаги добър.....

Ккато и да е.Успех

П.С.Поогледай се за други акции....:0...колкото и да не ти се иска.
        Има една притча за врабчето дето тръгнало само на щг зимата.Там изводите бяха...Не всеки,който те зарива с ла@@а ти е враг,не всеки,който те вади от там тие е приятел...

Поздрави и Наздраве.Днес мие хубав ден
        ами че наздраве, младежо!
        и понасочи ме де към къде да се огледам - в момента гледам и оглеждам Албена и Албена инвест - искам да имам БГ туризъм и тва е!

п.с. като ми даде чичо Оги шапка ще ходя там да се препичам с отстъпка за акционери
        Last edited by tony1975; 12.12.2012, 20:01.

Коментар

Подкрепям!
          това че дивидента е гарантиран е както плюс , така и минус! Я виж СФТРД при увеличаване на печалбата какво стана от 10стинки стана 17стинки дивидент!!! А при СОФКОМА ако печели - има горна граница, а ако е на загуба - няма!!! А след 2016 кво прави СОФКОМ(ако не го е пребило Доверие до тогава?), а при СФТРД вече се гради дивидентна политика и то не по задължение!!!

п.с. радвам се че ви хареса четивото
          Браво Тони,че си намерил анализа.Тук обаче има една граница на развитието .Не може да притежават повече от ...май беше 40% от пазара на лекарства(не съм сигурен от цифрата) защото има някакви антимонополен закон....може и по-малко да беше от 40%.Тук акционерите ,мисля,трябва да знаетет точната цифра.

Иначе според анализът акцията е оценена точно според цифрите.За мен това е една добра акция,имаща в себе си много качества на облигация.С тази разлика,че дивидентът се определя от ОД...а дали щее винаги добър.....

Ккато и да е.Успех

П.С.Поогледай се за други акции....:0...колкото и да не ти се иска.
          Има една притча за врабчето дето тръгнало само на щг зимата.Там изводите бяха...Не всеки,който те зарива с ла@@а ти е враг,не всеки,който те вади от там тие е приятел...

Поздрави и Наздраве.Днес мие хубав ден

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
            При Софкома тенденцията е за надолу в бизнеса, а при Трейдинга е обратното - повишение. Зависи кой за какво купува акциите. Според мен определено Трейдинга е много по-добра инвестиция - за мен.
            Подкрепям!
            това че дивидента е гарантиран е както плюс , така и минус! Я виж СФТРД при увеличаване на печалбата какво стана от 10стинки стана 17стинки дивидент!!! А при СОФКОМА ако печели - има горна граница, а ако е на загуба - няма!!! А след 2016 кво прави СОФКОМ(ако не го е пребило Доверие до тогава?), а при СФТРД вече се гради дивидентна политика и то не по задължение!!!

п.с. радвам се че ви хареса четивото

Коментар

• Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнение
              Ами това е въпроса, за какъв ви е да се бутате вътре, при положение, че си е на цената. Ако е само за дивидента - по-добре софком, там поне е гарантиран до 2016, a количеството дивидент е точно определено. Не на последно място, го дават редовно веднага след ОСА, а не като при хима и фпп да ви късат нервите ...
              Не е препоръка
              При Софкома тенденцията е за надолу в бизнеса, а при Трейдинга е обратното - повишение. Зависи кой за какво купува акциите. Според мен определено Трейдинга е много по-добра инвестиция - за мен.

Коментар

• Ами това е въпроса, за какъв ви е да се бутате вътре, при положение, че си е на цената. Ако е само за дивидента - по-добре софком, там поне е гарантиран до 2016, a количеството дивидент е точно определено. Не на последно място, го дават редовно веднага след ОСА, а не като при хима и фпп да ви късат нервите ...
                Не е препоръка

Коментар

• И според мен анализът е добър.
                  Обаче много ниска цена дават на акцията. Като направя преоценка по тази цена и излизам на червено - доста.

Коментар

• Добре е,че брокерите най накрая почнаха да я анализират. Имам само едно малко възражение - ако даден метод ти дава оценка на акцията 4 стотинки а тя в последните три години е плащала няколкократно по-голям дивидент от тази оценка, вероятно този метод е неприложим

Имам.
                    Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

Съвсем набързо прегледах цифрите

Това с възвръщаемостта направо ми прилича на банка...
                      Хахаха - нямаш представа колко си прав

А за анализа БРАВО - много професионален. Благодарност на авторите и на Тони, че го изрови.
                      Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Съвсем набързо прегледах цифрите

на 3стр....

Нетни приходи от продажби
                        463 737 450 261 446 885 447 193 438 335

Печалба на една акция:
                        463 737 450 261 446 885 447 193 438 335

Пообъркали са двата щата...ама нейсе

Възвръщаемост на активите : 4.2% 3.8% 3.8% 3.7%
                        Възвръщаемост на соб. капитал : 14.2% 12.2% 11.9% 11.4% 8.9%

Това с възвръщаемостта направо ми прилича на банка...

Както и да е...не се интересувам от тази компания,но е хубаво,че се правят такива анализи

Коментар

• хубав анализ - браво на Бета корп!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            Аре да видим дали НЗОК ще плати на Трейдингът борчът си от около 100 КБ - и кога...
                            Ще ги платят, но ще дойдат нови, това е бизнес, а това е и живота......харчиш една заплата, чакаш следващата, нея също изхарчваш, после следващата, после последната заплата, първата пенсия, последната пенсия и това е.....

Коментар

• Аре да видим дали НЗОК ще плати на Трейдингът борчът си от около 100 КБ - и кога...
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

това топли ли ни ?
                                Държавата ще се издължава на фирмите за 30 дни

Правителството е решено да вземе бързи мерки срещу забавените плащания, обяви днес в парламента икономическият министър Делян Добрев. Той обясни, че се подготвят промени в Търговския закон, според които срокът за плащания на държавни и общински институции към фирмите ще се ограничи до 30 календарни дни. Ако в договора е предвидено изключение, този срок може да се удължи, но без да надхвърля 60 календарни дни. При просрочване ще се начисляват солидни лихви.
                                Аз досега оставах с впечатление, че се правят опити бюджета да се крепи на безогледно събиране пари от фирмите. Това чак ме озадачава защо е казано. Така си вкарва автогол министъра.

Коментар

Working...
                                X