If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съгласно изискванията на чл. 148б и чл. 100т от ЗППЦК Ви уведомяваме, че на 14.02.2013 год. "Софарма" АД извърши продажба на 1 105 000 броя акции от капитала на "Софарма трейдинг" АД, с която сделка „Софарма” АД намали дяловото си участие под 80% до 76,77%.
Много готин коментар и точно на място - в Трейдинга! Кой ли е доставчик на този робот
Преполагам, че доставчик е Софарма трейдинг. Дори и да е направена по-голяма отстъпка, пак ще има добър резултат за акционерите на трейдинга.
Сигурно вчера е купил инвеститор, който е оценил компанията и разчита на доброто азвитие в бъдеще. Според мен инвестицията си заслужава както и да я погледнеш - имам предвид перспективите за развитието на бизнеса. Дори го поставям пред покупката на земя на цена 650-700лв и рента 35-40лв. Точно това направих наскоро - отказах се от покупката на земя за 2012г и купих Софарма трейдинг.
Иначе надали някой ще пазарува само дивидентаджийската - има ного по-сгодни дивидентаджийски акции. Е, вярно - Жабоците примерно са далеч по-неликвидни - за 2 КБ няма как да напазаруваш... ама ако комбинираш няколко акции, може да си докараш процентно ного по-сосна доходност. Атерки, Жабоци, Честни игрички и т.н.
Не че има лошо и туканка де - вече Трейдингът ми е водещата акция в групата.
Кой пазарувал (напримерно ако г-н Донев е пазарувал за него си) - ще разберем на сборището....
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
а защо не погледнеш от другия ъгъл - някой е купил голям дял и най-вероятно СФАРМ му е продала, както прави от доста години???
Предполагам кой е купил...ПФ...,които ги устройва да вземат дивидент,без да влагат много мисъл и труд.....пък и толкова пари освен ПФ ...едва ли може да изкара някой.
Кой обаче,и .ЗАщО е продал,е по-интересното
....ако всичко е по мед и масло,няма смисъл...да продаваш.......Поне аз така си мисля.Ако ти Тони,имаш толкова акции,явно си вътре в нещата на компанията...Ако всичко е ОК...не очакваш ли да се качват,че ги продаваш на текуща цена...Размисли...
Не е препоръка
П.С. Освен ако Софарма е продала.....и с парите да купува на ОД акциите ,които той купи от ЛП....и така да му "осребри" печалбата плюс главницата....или поне част.
Ако утре ...или скоро мине сделка за млн на Фармата...да знаете ,че ОД е вече 200К напред..ми ...добре измислено.Не се сетих Тони..
Не е препоръка
Сега поразгледах протоколите от ОСА ....Интересно ,изтрити са броя на акциите,с които всеки представител/пълномощник е участвал.Интересно ми беше,кой освен Сомарма или Телсо имат над 1млн акции.Видях,че и Калиман имат дял,не знаех.
Тези навремето изкупиха аптеките от бившето "Аптечно предприятие"...и завлякоха работещите.
че така...........кой освен ОД ,Софарма,Телсо има над 1млн акции....Ако е физ лице,сигурно е присъствал на ОСА...
Другият въпрос е .защо се маха,при положение ,че всичко е .."с мед да го намажеш".Ето и Фортис не би продал....ама НЯКОЙ го направи...
Имам едни съмнения....ще си проличи
Не е препоръка з апокупко-продажба на ценни книжа
а защо не погледнеш от другия ъгъл - някой е купил голям дял и най-вероятно СФАРМ му е продала, както прави от доста години???
Сега поразгледах протоколите от ОСА ....Интересно ,изтрити са броя на акциите,с които всеки представител/пълномощник е участвал.Интересно ми беше,кой освен Сомарма или Телсо имат над 1млн акции.Видях,че и Калиман имат дял,не знаех.
Тези навремето изкупиха аптеките от бившето "Аптечно предприятие"...и завлякоха работещите.
че така...........кой освен ОД ,Софарма,Телсо има над 1млн акции....Ако е физ лице,сигурно е присъствал на ОСА...
Другият въпрос е .защо се маха,при положение ,че всичко е .."с мед да го намажеш".Ето и Фортис не би продал....ама НЯКОЙ го направи...
Коментар