Първоначално изпратено от fortiss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеКой е рекъл, че няма да спират никога? В Атерка ще има яко яхо-о-о, докато се продава земица - до другото пролет заради евросубсидиите. После - основно ренти и повторно попълване на кошничката със земицата.
А мойто химии не трудно - купуваш една акция, тя прави около 38% ръст (напримерно) - шиткаш 1/3 от бройките (или половината или 80% - както те кефи) - и купуваш някоя друга, дето тепръва почва да катери... и пак така. Около сборищата гледаш да имаш сосни дивидентни акции, щото с тях може или да цоцнеш добър дивидент, или да ги шитнеш богатски с дивидентът и после да си ги купиш пак ако искаш след дивидентът, но по-евтино - с разлика в цената 50% по-голяма от дивидентът... и пак си имаш същите акции, но си останал с кеш в сметката... и то повече отколкото би ти дошъл от дивидентът след 2-3 месеца, така направих миналото лято с Любовните послания и с Честното игрички... Няма сложно
Тая година реших да структурирам портфейлът дивидентаджийската - поне 13% доходност да имам, ако чакам дивидент. Е, при настоящите ценови нива вероятната дивидентна доходност на Трейдингите ще е около 8%, а на Атерките - към 15%... отделно реализирах към 30 стинки при самата продажба на Трейдингът, щото съм пазарувал на по-ниски нива - ето философията ми.
Дългосрочно (по-горе написах защо) ще преливам обратно - от Атерки към Трейдинги и Любовни послания... и така - но ти имам чувството че си някак акционерно моногамен и наблягаш само на 1-2 дружества.
сякаш не е лоша схемата ти
ама не е за мен да скачам насам натам
за мен моята схема работи добре
няма да я пипам
струва ми се обаче, че зедемелците вече не купуват на много високи цени големи обеми, като говоря с мои приятели, които са в този бизнес това разбирам, а и по работата ми в момента също си личи, че е така
да видим
но съм фен на трейдинга и ако имаш акции до общото събрание ще се видим
аз за разлика от теб си купих още през януари май беше
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениедивидентът от небето ли ще падне?
вес пак дано да си прав в този сектор парите да не спират НИКОГА, макар, че ти никога не написа защо така си мислиш
аз твоите химии с акциите въобще не мога да ги хвана, трябва да ме научиш, че и аз да връткам нещо
А мойто химии не трудно - купуваш една акция, тя прави около 38% ръст (напримерно) - шиткаш 1/3 от бройките (или половината или 80% - както те кефи) - и купуваш някоя друга, дето тепръва почва да катери... и пак така. Около сборищата гледаш да имаш сосни дивидентни акции, щото с тях може или да цоцнеш добър дивидент, или да ги шитнеш богатски с дивидентът и после да си ги купиш пак ако искаш след дивидентът, но по-евтино - с разлика в цената 50% по-голяма от дивидентът... и пак си имаш същите акции, но си останал с кеш в сметката... и то повече отколкото би ти дошъл от дивидентът след 2-3 месеца, така направих миналото лято с Любовните послания и с Честното игрички... Няма сложно
Тая година реших да структурирам портфейлът дивидентаджийската - поне 13% доходност да имам, ако чакам дивидент. Е, при настоящите ценови нива вероятната дивидентна доходност на Трейдингите ще е около 8%, а на Атерките - към 15%... отделно реализирах към 30 стинки при самата продажба на Трейдингът, щото съм пазарувал на по-ниски нива - ето философията ми.
Дългосрочно (по-горе написах защо) ще преливам обратно - от Атерки към Трейдинги и Любовни послания... и така - но ти имам чувството че си някак акционерно моногамен и наблягаш само на 1-2 дружества.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНе рентата. Говорим за як дивидент сега и догодина.
вес пак дано да си прав в този сектор парите да не спират НИКОГА, макар, че ти никога не написа защо така си мислиш
аз твоите химии с акциите въобще не мога да ги хвана, трябва да ме научиш, че и аз да връткам нещо
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеТо и на 1,67 имаше
Е, аз купувах съвсем малко по-високо....Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
То и на 1,67 имашеПървоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнениеИнтересното е, че по тази позиция все още се намират балъци които продават. Не е препоръка нито за балъците, нито за другите трейдъри.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеИмпе, като гледам колко си сигурен в Атера, чак започвам да си вярвам, че рентата ще се покачи с още 50% поне. Ама цифрите нещо друго ми говорят......Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеМафиотче - пак изказваш неподготвен. Аз просто гепвам някаква печалба от една `артия, а с основният капитал (и с част от печалбата) купувам друга... и пак така - а накраят земама и тук-там някое сосно дивидентче. Плюс това имам няколко дългосрочни акции, които никога не разпродавам напълно. Нямам намерение да излизам от пазарът.
А повечето сухо, което зех туканка, вече отиде в Атерката. Малко скъпичко вече и там, ама още е сгодно - цената почти сигурно в един момент ще стигне тройката.Но по-голямата част от акциите туканка си ги запазих.
Коментар
-
Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнениеИнтересното е, че по тази позиция все още се намират балъци които продават. Не е препоръка нито за балъците, нито за другите трейдъри.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеБай & Холд стратегията има повече бъдеще отколкото минало!
Това, че Импето е зарязал тази стратегия, говори само че не е в час!
Акциите са без алтернатива за съхраненито на капитал - знам че това не изглежда състоятелно към днешна дата с поглед 5 години назад на БФБ, но световните индекси го покзват, че е така и много скоро още по силно ще защитят тази теза, скоро и на БФБ
А повечето сухо, което зех туканка, вече отиде в Атерката. Малко скъпичко вече и там, ама още е сгодно - цената почти сигурно в един момент ще стигне тройката.Но по-голямата част от акциите туканка си ги запазих.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеСтига сте се плюли Импа бе, падуани изпаднали ! На импа 10 години му трябваха докато еволюира и да хвърли тая доказано вече изгоряла стратегия бай& холд. Засрамете се и вземете примерСамо така Импе! Хартиите са точно на стойност в 1% от случаите. В останалите случаи - печелят тия, които засмучат волата
Това, че Импето е зарязал тази стратегия, говори само че не е в час!
Акциите са без алтернатива за съхраненито на капитал - знам че това не изглежда състоятелно към днешна дата с поглед 5 години назад на БФБ, но световните индекси го покзват, че е така и много скоро още по силно ще защитят тази теза, скоро и на БФБРъстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеИмпе, аз на теб се надявах, а ти какво направи????
Каква стратегическа акция ти е Трейдинга, клед като вече имаш под 100 акции тук????
Ти направо ме разби!!! Изкарал си 100лв днес и вече вдигаш белия байрак!!!!!!
Сега с кого ще държим мнозинството на общото събрание, само моите акции няма да стигнат!!!!!
ееееее, изложи ме яката.......Не зная какво ще сторя натам - може да си върна продаденото още до сборището, ако не - след него.
Тони - смятам, че Атерката напримерно има потенциал за още поне около 18% ръст докъм 2 седмици след сборището. Има и други, които могат да растат още - Честно игричка или Булленд. Отделно ХЕС и М+С периодически подскачат, Жабокът - в последните дни - тоже.
Прецканото - в периодът 2002-2008 точно това бе най-добрата стратегия и регистрирах чудовищни доходности. От година насам правя врътчички просто защото се налага, не че толкова ного ме кефи... но като цяло се справям добре.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Стига сте се плюли Импа бе, падуани изпаднали ! На импа 10 години му трябваха докато еволюира и да хвърли тая доказано вече изгоряла стратегия бай& холд. Засрамете се и вземете примерСамо така Импе! Хартиите са точно на стойност в 1% от случаите. В останалите случаи - печелят тия, които засмучат волата
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНеочакваното, но твърде сосно Яхо-о-о-о днес ме поизкуши - и отчасти излязох...какво да се прави - реализирах печалба, надвишаваща със сигурност сосно дивидентът - а има време паричките да бъдат реинвестирани другаде сгодно...
Да - това ми е стратегически важно акция, но изкушението бе голямо...
Импе, аз на теб се надявах, а ти какво направи????
Каква стратегическа акция ти е Трейдинга, клед като вече имаш под 100 акции тук????
Ти направо ме разби!!! Изкарал си 100лв днес и вече вдигаш белия байрак!!!!!!
Сега с кого ще държим мнозинството на общото събрание, само моите акции няма да стигнат!!!!!
ееееее, изложи ме яката.......
Коментар
Коментар