IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
    Дела на Софарма Трейдинг е 22% на пазара им, на Спиди 37% така, че може би единия се е окопал по яко.

Важно е че Спиди са обещали екзит чрез продажба на чужда компания (като преди това набъбнат в Румъния). Докато Софарма Трейдинг е почти непродаваема без Софарма.

Ще видим

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
    Здравей прочетох ти сравнението и в едната и в другата тема, че и на лични си ми го пратил - благодаря!
    Има няколко разлики:
    1. СФТРД вече 5год. дава дивиденти - което се превърна в традиция! А Спиди догодина ще даде ли, а след 2 години? Предпочитам да видя отношението на мажо 3-4 години назад преди да купя вече.
    2. СФТРД зад гърба си има подкрепата на СФАРМ, а СПИДИ ако има нужда от помощ на кой ще се опре - на DHL?
    3. Сектора в който оперира СФТРД е доста по-труден и рестриктивен за навлизане на конкуренти, а Спиди - утре да решим и ние двамата с теб може да го конкурираме.
    4. СФТРД има договор и е официален дистрибутор на GE за Б-я а това и дава големи възможности за допълнителни печалби при закупуване на ново оборудване от болниците.
    5. СФТРД освен с медикаменти иска да разпространява Фито продукти и др. и да настъпи и в други ниши, а Спиди къде ще настъпи - при още по - големите пакети?
    6. Екипа на Спиди не го познавам и не мога да се изказвам, но уверявам те че екипа на СФТРД е страхотен!

Успех - дай още твои аргументи "за" Спиди и не гледай само сухите цифри като ЕП, зад тях стоят хора, перспективи, възможности и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      Аз бих обърнал внимание точно на бизнеса, с какъв капитал, кой и как може да навлезе, ниво на конкуренция, ниво на самия бизнес, предимства пред конкуренти.
      аз това разглеждам
      Дела на Софарма Трейдинг е 22% на пазара им, на Спиди 37% така, че може би единия се е окопал по яко.

Важно е че Спиди са обещали екзит чрез продажба на чужда компания (като преди това набъбнат в Румъния). Докато Софарма Трейдинг е почти непродаваема без Софарма.

Ще видим

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
      Last edited by oslo; 12.08.2013, 01:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
        Тук може би има място за анализ.

Сравнителен със Спиди

Нетна печалба Софарма Трейдинг 4,5 млн. лв., Спиди 4,5 или същата.

Оттук нататък, Спиди 20% ръст на приходите 20%, Софарма Трейдинг само 8%.

Спиди 9 млн. лв. пасиви, Софарма Трейдинг 172 млн. лв.

Спиди 79 млн. лв. капитализация, 92 млн. лв. (или около 16% повече).

Съдебни и присъдени вземания - Спиди 0 лв., Софарма Трейдинг 4 млн. лв.

И двете дават дивидент, но има фундаментални разлики във фундамента им.

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам акции. Целта ми е да започне адекватен анализ, един вид сверка дали нещо не е излязло от релси. И ще пусна коментара в темата за Софарма Трейдинг и за Спиди едновременно.
        Аз бих обърнал внимание точно на бизнеса, с какъв капитал, кой и как може да навлезе, ниво на конкуренция, ниво на самия бизнес, предимства пред конкуренти.
        аз това разглеждам

Коментар

• Тук може би има място за анализ.

Сравнителен със Спиди

Нетна печалба Софарма Трейдинг 4,5 млн. лв., Спиди 4,5 или същата.

Оттук нататък, Спиди 20% ръст на приходите 20%, Софарма Трейдинг само 8%.

Спиди 9 млн. лв. пасиви, Софарма Трейдинг 172 млн. лв.

Спиди 79 млн. лв. капитализация, 92 млн. лв. (или около 16% повече).

Съдебни и присъдени вземания - Спиди 0 лв., Софарма Трейдинг 4 млн. лв.

И двете дават дивидент, но има фундаментални разлики във фундамента им.

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам акции. Целта ми е да започне адекватен анализ, един вид сверка дали нещо не е излязло от релси. И ще пусна коментара в темата за Софарма Трейдинг и за Спиди едновременно.

Коментар

• Щом вече всички я хвалят и се пишат разни Яхуу-та и тем подобни, сметнах, че е време да поизляза. Добра акциика, добри пари ми докара, но голям стана баира. Не съм хейтър, пожелавам Ви успех с хартията.
            Не е препоръка за покупки или продажби.

Коментар

Всичко добре, само не мога да разбера как така винаги купуваш на ниското и после веднага поскъпва. Само, че го каза от после де.
              И другия вариант - продаваш винаги на най-високото!!!
              Е това не мога да го разбера как го правиш.
              А аз все на най-високото купувам ....
              Не зная защо си останал с това впечатление. Понякога съм давал най-високата цена за някоя акция за времето си. Обикновено взема ли си някоя акция - и тя пада... не много и временно, но пада, за да ме дразни... но кратко- и дългосрочно почти винаги очакванията ми се оправдават и аз съм Яхо-о-о-о... разбира се, нерядко откривам, че съм спечелил 18% някъде, но другаде съм можел да спечеля 24%... примерно.

И не винаги продавам на най-високото - пример - тая година с Любовното послание, дето полека започнах да разпродавам още на около 7.498... разбира се - там аз - не ного виновен - това прецакване на пръвото сборище и увеличението на дивидентът с 50% изненада всички и ми прецака тактиката.

Бе още ного имам да усъвършенствам.
              Last edited by Императорът; 06.08.2013, 22:28.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                Абе, спрете се бе!!!
                Не ме изкушавайте да продавам и догодина ми се ходи на ОСА да видя готиния мениджмънт!
                Разбира се - ти можеш да си оставиш едно акциЙ, та да имаш право да пъкнеш на сборището, но защо ти е да продаваш - и то под 3 кинта?

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                  29.07.2013 10:11 222 2.650

Импе ,тогава купи ли или продаде ?
                  Защо когато видите сделка с еднакви цифрички, винаги казвате: "Императорът"?

Да - това аз - купил - да.

Коментар

• Абе, спрете се бе!!!
                    Не ме изкушавайте да продавам и догодина ми се ходи на ОСА да видя готиния мениджмънт!

Коментар

• 29.07.2013 10:11 222 2.650

Импе ,тогава купи ли или продаде ?

Коментар

нещата изглеждат нормални
                        всичко си идва на мястото
                        Показаха къде трябва да е цената на акцията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Яхо-о-о-о-о-о-о-о-о-о !!!!

Добре, че си зех още известно количество овреме.

Тони - не зная - не гледал това.
                          Всичко добре, само не мога да разбера как така винаги купуваш на ниското и после веднага поскъпва. Само, че го каза от после де.
                          И другия вариант - продаваш винаги на най-високото!!!
                          Е това не мога да го разбера как го правиш.
                          А аз все на най-високото купувам ....

Коментар

• Яхо-о-о-о-о-о-о-о-о-о !!!!

Добре, че си зех още известно количество овреме.

Тони - не зная - не гледал това.

Коментар

• нещата изглеждат нормални
                              всичко си идва на мястото

Коментар

• Някой знае ли защо е толкова ниска цената тук? Не е препоръка за ниска цена. Не е препоръка за нищо.

Коментар

Working...
                                X