Не съм напълно запознат ,но нали се готви промяна в закона ..,Според който търговец на едро не може да има аптеки ..И си мисля ,че е по-скоро заради това
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)
Collapse
X
-
Konsultant
И аз прочетох новината и повече от ден прехвърлям варианти ... .
Няма логика да е конкуренция на трейдинга, защото ако не греша Ромфарм е най-големия, независим, миноритарен акционер в майката и трейдинга, а пакетите придоби на пазарни цени. Ако си спомням правилно инвестираха едно 20 млн. лв. в акциите. Би следвало да имат и дългосрочно споразумение за управление и развитие.
От друга страна търговецът на едро на Марешки /е лидер на пазара и се говори за топли връзки с Русия и бившите републики, които пък са основен пазар на Ромфарм/ и близо 300 аптеки /макар да не пише, че има сделка с тях/ дават възможност и конкурентно предимство за навлизане на БГ пазара на едро и дребно без посредници! Друг е въпроса, че аптеките са на лоши места, с лошо обслужване, а лекарствата далеч не са най-евтините поне в София.
Ако новината е истинска ми се ИСКА да си МИСЛЯ, че ще ИМА СИНЕРГИЯ между майката, трейдинга и активите на Марешки обект на сделката!Last edited by Konsultant; 31.12.2015, 14:05.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеТова дали е вярно
Веселин Марешки е продал фармацевтичния си бизнес малко преди Коледните празници на Ромфарм Къмпани ООД научи Varnahot.com от сигурен свой източник . Става въпрос за една от фирмите му -“Фармнет” АД, която е с предмет на дейност търговия на едро с лекарствени продукти. Дружеството разполага със складови бази в следните градове на страната: София, Варна, Пловдив и Велико Търново. Това позволява покритие на национално ниво при доставките на лекарствени средства.
Линк
Ако е вярно - опит за конкуренция на Трейдинга. Доколко успешна е друг въпрос.
Весели празници и успехи през Новата 2016г.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеПусканици на Марешки. Без стабилна работа в бизнеса - няма печалби. Ромфарм не са от тези, които са по голямата работа. И Марешки е от този тип!!!
Повечето аптеки "марешки" са аптеки наложени с годините като локация и клиенти, които в последствие се преименуват на марешки. До колко е силово или поради други причини не мога да кажа. Скоро пазарувах по неволя от подобна аптека в Сливен... Оказа се че никъде нямат ПОС терминал, а говорим за масова верига в 21век.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеТова дали е вярно
Веселин Марешки е продал фармацевтичния си бизнес малко преди Коледните празници на Ромфарм Къмпани ООД научи Varnahot.com от сигурен свой източник . Става въпрос за една от фирмите му -“Фармнет” АД, която е с предмет на дейност търговия на едро с лекарствени продукти. Дружеството разполага със складови бази в следните градове на страната: София, Варна, Пловдив и Велико Търново. Това позволява покритие на национално ниво при доставките на лекарствени средства.
Линк
Коментар
-
Това дали е вярно
ЛинкLast edited by tony1975; 30.12.2015, 10:32.
Коментар
-
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеКакво ти: на място - ние сме на минус на годишна база, дори като турнем дивидентът... а Форти се оплаква горко от УПФ-то си....
Коментар
-
Първоначално изпратено от absd Разгледай мнението резултатите са видимо добри....но не става ясно защо цената не реагира в посока нагоре а тъпче на едно място вече повече от годинаа за дивидента има ли яснота дали ще се разпределя догодина или е под въпрос....
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар