IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
    Трейдинга е бита карта, всичко отдавна е отразено в цената, освен рисковете за компанията, откровен балон, и това е видно като се погледне на 10 г. графика, че акцията се търгува на исторически високи нива Не се литкайте да купувате когато акцията чертае върхове, БФБ не е на такъв етап
    Пълни глупости!

Коментар

• Трейдинга е бита карта, всичко отдавна е отразено в цената, освен рисковете за компанията, откровен балон, и това е видно като се погледне на 10 г. графика, че акцията се търгува на исторически високи нива Не се литкайте да купувате когато акцията чертае върхове, БФБ не е на такъв етап
      Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
        свито ми е сърцето !!!
        Що
        искаш да допълваш ли?
        и аз искам, ама неще да пада пущината

Коментар

• Първоначално изпратено от White Walker Разгледай мнение
          Продавам не защото не вярвам в дългосрочния потенциал на акцията, а защото не искам да чакам толкова дългосрочно. И не съм само аз, има поне още един голям продавач в момента, но той си действа бавно и системно.

Бизнесът тук е стабилен, сравнително ясен и сравнително предвидим. Ако предположим, че стане чудо и печалбата през текущата година е с 20% повече, нека предположим, че дивидентът догодина ще е 35 стотинки за акция. При това положение цената може и да стигне до към 6 лева, даже и 7 лева може да стигне, но... това е при много оптимистичен сценарий. Тогава ще съм се прецакал с продажбите.

От друга страна ръстът на печалбата през последните месеци е главно поради оптимизация на разходите (и намален личен състав, за което не се говори много), а не заради кой знае какъв ръст на приходите. Отделно от това, аптеките тежат. Може и да не е чак толкова много, но си тежат. И ще тежат още няколко години.

Като съпоставя оптимистичния сценарий и реалистичната оценка за развитието на компанията, по-скоро резултатът ще бъде равенство, т.е. цената ще си остане на текущите нива, плюс може би едни 10-15% нагоре, но като горна граница. И това ще е поне през следващите 2-3 години (докато аптеките престанат да тежат), освен ако междувременно не видим сръбското чудо, за което вече писах.

Затова за момента се намирам от дясната страна на борсовото уравнение.
          съгласен съм

Коментар

• Продавам не защото не вярвам в дългосрочния потенциал на акцията, а защото не искам да чакам толкова дългосрочно. И не съм само аз, има поне още един голям продавач в момента, но той си действа бавно и системно.

Бизнесът тук е стабилен, сравнително ясен и сравнително предвидим. Ако предположим, че стане чудо и печалбата през текущата година е с 20% повече, нека предположим, че дивидентът догодина ще е 35 стотинки за акция. При това положение цената може и да стигне до към 6 лева, даже и 7 лева може да стигне, но... това е при много оптимистичен сценарий. Тогава ще съм се прецакал с продажбите.

От друга страна ръстът на печалбата през последните месеци е главно поради оптимизация на разходите (и намален личен състав, за което не се говори много), а не заради кой знае какъв ръст на приходите. Отделно от това, аптеките тежат. Може и да не е чак толкова много, но си тежат. И ще тежат още няколко години.

Като съпоставя оптимистичния сценарий и реалистичната оценка за развитието на компанията, по-скоро резултатът ще бъде равенство, т.е. цената ще си остане на текущите нива, плюс може би едни 10-15% нагоре, но като горна граница. И това ще е поне през следващите 2-3 години (докато аптеките престанат да тежат), освен ако междувременно не видим сръбското чудо, за което вече писах.

Затова за момента се намирам от дясната страна на борсовото уравнение.
            BSE is dark and full of terrors...

Коментар

Движение с оборот от 5.5к не е сериозно движение. Умножено по три и с още една нула отзад, и вече можем да говорим за сериозни движения по позицията.
              така е
              но никой не продава освен теб
              ще видим, каквото стане

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...8&slink=ej6g7v

Коментар

• Движение с оборот от 5.5к не е сериозно движение. Умножено по три и с още една нула отзад, и вече можем да говорим за сериозни движения по позицията.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                  fortiss, кефиш ли се на движението?
                  свито ми е сърцето !!!

Коментар

• fortiss, кефиш ли се на движението?

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                      цената вече ти е в целта за продажба, но теб те няма на пазара
                      заключенията ти според мен не са точни
                      Благодаря за загрижеността, fortiss. Няма как всеки ден да следя всичко - капацитетът ми е ограничен. Но щом толкова се интересуваш, погледни къде стоят бидовете и каква цена съм определил аз.

Коментар

Органичен ръст с таргет 30% пазарен дял на аптечния пазар е на практика невъзможен!

Единственият начин СФТРД да постигне такъв огромен дял е само чрез придобиване на цели вериги от аптеки. Имайки предвид супер бавната експанзия с аптеките, няма да видим такива поглъщания в близките години.
                        цената вече ти е в целта за продажба, но теб те няма на пазара
                        заключенията ти според мен не са точни

Коментар

• Много ми е гот, че пак растем

Коментар

• Моля, без заяждания.
                            रादोस्त

Коментар

• Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение
                              - -
                              абе кой ще ви купува на 5,50, къде хвърчите из въздуха, наред ли ви е всичко или става дума за психодиспансера?
                              Виждам, че шоковата терапшия не ти се отразява добре.

Коментар

От много време насам цената на акцията тук се определя от дивидентната доходност. Видяхме, че Украйна, санкции срещу Русия, банкови фалити на наши банки, бежански вълни, гръцки кризи, Brexit и т.н. не оказват влияние на бизнеса, съответно и на цената на акцията. Абсурд е цената да падне дори под 5 лева, защото при цена 6 лева за акция, това прави 5% дивидентна доходност, а при 2 лева за акция, това прави 15% дивидентна доходност.

Трябва бизнесът на компанията да пострада много, ама наистина много, за да видим сериозен спад в цената.

Друг е въпросът, че няма и кой знае какъв потенциал за растеж, освен ако не станем свидетели на рязко чудо в Сърбия. Но дори тогава, по-скоро първо ще видим спад в печалбата, заради инвестиции в разрастването. Иначе казано, чудото няма да е рязко, дори да го има.

Ако човек реши да купува сега (и то по-голям пакет), най-вероятно ще трябва да се цели над 5.50лв. за една акция. За някои индивидуални сделки или при подплашени продавачи, може да видим и по-ниски цени, но под 5 лева - пълен абсурд!
                                - -
                                абе кой ще ви купува на 5,50, къде хвърчите из въздуха, наред ли ви е всичко или става дума за психодиспансера?
                                Не е препоръка

Коментар

Working...
                                X