IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Някой май ще намаже с акциите като купят"Унифарм" - http://www.banker.bg/pari-i-pazari/r...iska-i-unifarm

Коментар

• Две години компанията набираше резултати и цената от 5.2-5.4лв сега е около 7лв + взети през това време два дивидента от по 27ст и 30ст.
      Това е 20% доходност на година - доста над това, което търся. Доволен съм много.
      Защо ми е да обикалям по празни акции, за да рискувам за нещо повече - ЕВЕНТУАЛНО !!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от dimitracis Разгледай мнение
        SOpharmacy вече и в Кюстендил – отвори врати петнадесетата ни аптека
        http://sopharmacy.bg/sopharmacy-%d0%...-%d0%bf%d0%b5/
        +1

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Не мисля, че ще видим повече от 30ст. дивидент, но дори и така пак е много добре !
          30-31 стинки... ама след данъкът - мисля аз.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• SOpharmacy вече и в Кюстендил – отвори врати петнадесетата ни аптека
            http://sopharmacy.bg/sopharmacy-%d0%...-%d0%bf%d0%b5/

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
              Фортис, можеш ли от отчетите да анализираш "само ефекта от аптеките" във финансовия резултат ?
              не мога
              но според мен е около 0
              но ако не са собствени аптеките - скоро ще дойде време на няма продажби и на едро по аптечна мрежа или ако има с почти нулев резултат за дистрибутора на едро
              т.е. аптеките са за завършване на веригата, от която се печели като цяло
              пазарът е друг вече, не като преди години
              както казва г-н Димитров - Който държи пазара на дребно, той държи всичко !!!!!!!!!!
              пример - Кауфланд в търговията с храни и др стоки

Коментар

• Фортис, можеш ли от отчетите да анализираш "само ефекта от аптеките" във финансовия резултат ?

Коментар

• Резултатите се натрупваха през годините докато бяхме около 5лв. Сега дойде момента да се коригират цените.
                  Пак ще има натрупване през годините и пак ще е нагоре след време.

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
                    Софарма трейдинг

Фармацевтичният дистрибутор приключи 2016 г. с рекордни приходи, достигащи 613 млн. лв., което е с близо 10 млн. лв. повече спрямо година по-рано.

Печалбата преди данъци за 2016 г. също достига най-високото си ниво, нараствайки с 13%, до 15.314 млн. лв., спрямо 13.561 млн. лв. указани в заверения отчет на компанията за 2015 г.

Постигнатите от Софарма Трейдинг АД резултати през последния месец на 2016 г. също бележат ръст, като печалбата преди данъци на компанията нараства с 343%, до 1.297 млн. лв., а приходите от продажба на стока с 9%, достигайки 55.830 млн. лв.

Тук какъв дивидент да очакваме? Колко процента от печалбата се разпределя като такъв, някой ще се наеме ли с прогноза?
                    Не мисля, че ще видим повече от 30ст. дивидент, но дори и така пак е много добре !

Коментар

• Софарма трейдинг

Фармацевтичният дистрибутор приключи 2016 г. с рекордни приходи, достигащи 613 млн. лв., което е с близо 10 млн. лв. повече спрямо година по-рано.

Печалбата преди данъци за 2016 г. също достига най-високото си ниво, нараствайки с 13%, до 15.314 млн. лв., спрямо 13.561 млн. лв. указани в заверения отчет на компанията за 2015 г.

Постигнатите от Софарма Трейдинг АД резултати през последния месец на 2016 г. също бележат ръст, като печалбата преди данъци на компанията нараства с 343%, до 1.297 млн. лв., а приходите от продажба на стока с 9%, достигайки 55.830 млн. лв.

Тук какъв дивидент да очакваме? Колко процента от печалбата се разпределя като такъв, някой ще се наеме ли с прогноза?

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Човече, найстина не ти разбирам логиката. Всеки търси дивидент, но не знам защо когато една акция расте, не я възприемаш като евентуална капиталова печалба, а се фокусираш само и единствено върху дивидента. Да предположим че в началото на годината имаш 200лв., и ги инвестираш в 2 компании по 100 лв. Накрая на годината едната вече струва 150лв. другата струва 75лв. примерно. Ако двете разпределят дивидент от 5лв., едната дивидента доходност ще ти е 3,33% а другата 6,66%, но едната ще е изгубила 25% от стойноста си, а другата ще е прибавила 50%. Но при твоята логика дивидентна доходност от 6,66% ще е за предпочитане пред тази от 3,33%. Ей това не разбирам...
                        Ами просто е - всяка акция може да расте само до един момент. Според теб Трейдингът до де може да иде - да речем в рамките на 5 години - ако компанията запази тоя темп на растеж, което щес тава все по-трудно, освен ако не експанзира извън България? Капиталовият ръст важен е, но той е само теоретически, докато не бъде кеширан - а дивидентецът ти носи свежо сухо за реинвестиране или за харчлък. В твоят пример - не би ли ти хрумнало да продадеш пръвата компания, за да вкараш всички пари, включително дивидентните във втората? Така следващата година хем ще имаш повече дивидент, хем парите ти ще са в акция с по-голям потенциал за растеж... разбира се след като добре си преценил дали втората компания няма някакви проблеми или дали не е в проблемен сектор.

А и в случаят говорим основно за реинвестиция - закачаме се туканка с нашият събрат Форти, който сигурно - като гушне сосен дивидент от Трейдингът, пак ще си купи Трейдингченца, пък ако не и на 9.38 кинта... ако не съумея да го превъзпитам, де...

А аз ще си купя нещо по-сгодно.

Може и да продам част от моите Трейдингченца, но не повече от да речем например 1/3 - щото компанията си ме кефи.

Има и друга - наглед проста, но мъдра стратегия: Ако си вкарал например 5 Б, за да купиш някакви акции по 2.8 лв, ако те поскъпнат до 8 лв и забавят темпото, продай толкова от тях, колкото да си вземеш тия вложени 5 Б. Така другите по не ги мислиш, защото са ти бонус, отделно, че си чесал и дивиденти от.
                        Last edited by Императорът; 27.01.2017, 23:54. Причина: Бльъ-бльъ-бльъ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Надув-надув.

Не съм против - надуйте и до Грозник даже... стига през туй време Pfizer, AstraZeneca и GSK да стоят на същата цена
                          Човече, найстина не ти разбирам логиката. Всеки търси дивидент, но не знам защо когато една акция расте, не я възприемаш като евентуална капиталова печалба, а се фокусираш само и единствено върху дивидента. Да предположим че в началото на годината имаш 200лв., и ги инвестираш в 2 компании по 100 лв. Накрая на годината едната вече струва 150лв. другата струва 75лв. примерно. Ако двете разпределят дивидент от 5лв., едната дивидента доходност ще ти е 3,33% а другата 6,66%, но едната ще е изгубила 25% от стойноста си, а другата ще е прибавила 50%. Но при твоята логика дивидентна доходност от 6,66% ще е за предпочитане пред тази от 3,33%. Ей това не разбирам...

Коментар

• Първоначално изпратено от Impito
                            Надев-надув....
                            --- ewalata Импи, въздигна ми се значително с тУй мнение))) И аз имам. Балон небалон - Държа))))
                            Не е препоръка... !!!
                            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Надув-надув.

Не съм против - надуйте и до Грозник даже... стига през туй време Pfizer, AstraZeneca и GSK да стоят на същата цена
                              Last edited by Императорът; 27.01.2017, 22:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                                Моята компания не ме излага, нямате претенции колеги - нали???
                                "Лошото" и е, че е като бяла лястовица , защо нямаше още 15- 20 като нея на тази борса.

Коментар

Working...
                                X