Някой май ще намаже с акциите като купят"Унифарм" - http://www.banker.bg/pari-i-pazari/r...iska-i-unifarm
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)
Collapse
X
-
Две години компанията набираше резултати и цената от 5.2-5.4лв сега е около 7лв + взети през това време два дивидента от по 27ст и 30ст.
Това е 20% доходност на година - доста над това, което търся. Доволен съм много.
Защо ми е да обикалям по празни акции, за да рискувам за нещо повече - ЕВЕНТУАЛНО !!!!!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimitracis Разгледай мнениеSOpharmacy вече и в Кюстендил – отвори врати петнадесетата ни аптека
http://sopharmacy.bg/sopharmacy-%d0%...-%d0%bf%d0%b5/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Не мисля, че ще видим повече от 30ст. дивидент, но дори и така пак е много добре !Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
SOpharmacy вече и в Кюстендил – отвори врати петнадесетата ни аптека
http://sopharmacy.bg/sopharmacy-%d0%...-%d0%bf%d0%b5/
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеФортис, можеш ли от отчетите да анализираш "само ефекта от аптеките" във финансовия резултат ?
но според мен е около 0
но ако не са собствени аптеките - скоро ще дойде време на няма продажби и на едро по аптечна мрежа или ако има с почти нулев резултат за дистрибутора на едро
т.е. аптеките са за завършване на веригата, от която се печели като цяло
пазарът е друг вече, не като преди години
както казва г-н Димитров - Който държи пазара на дребно, той държи всичко !!!!!!!!!!
пример - Кауфланд в търговията с храни и др стоки
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеСофарма трейдинг
Фармацевтичният дистрибутор приключи 2016 г. с рекордни приходи, достигащи 613 млн. лв., което е с близо 10 млн. лв. повече спрямо година по-рано.
Печалбата преди данъци за 2016 г. също достига най-високото си ниво, нараствайки с 13%, до 15.314 млн. лв., спрямо 13.561 млн. лв. указани в заверения отчет на компанията за 2015 г.
Постигнатите от Софарма Трейдинг АД резултати през последния месец на 2016 г. също бележат ръст, като печалбата преди данъци на компанията нараства с 343%, до 1.297 млн. лв., а приходите от продажба на стока с 9%, достигайки 55.830 млн. лв.
Тук какъв дивидент да очакваме? Колко процента от печалбата се разпределя като такъв, някой ще се наеме ли с прогноза?
Коментар
-
Софарма трейдинг
Фармацевтичният дистрибутор приключи 2016 г. с рекордни приходи, достигащи 613 млн. лв., което е с близо 10 млн. лв. повече спрямо година по-рано.
Печалбата преди данъци за 2016 г. също достига най-високото си ниво, нараствайки с 13%, до 15.314 млн. лв., спрямо 13.561 млн. лв. указани в заверения отчет на компанията за 2015 г.
Постигнатите от Софарма Трейдинг АД резултати през последния месец на 2016 г. също бележат ръст, като печалбата преди данъци на компанията нараства с 343%, до 1.297 млн. лв., а приходите от продажба на стока с 9%, достигайки 55.830 млн. лв.
Тук какъв дивидент да очакваме? Колко процента от печалбата се разпределя като такъв, някой ще се наеме ли с прогноза?
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Човече, найстина не ти разбирам логиката. Всеки търси дивидент, но не знам защо когато една акция расте, не я възприемаш като евентуална капиталова печалба, а се фокусираш само и единствено върху дивидента. Да предположим че в началото на годината имаш 200лв., и ги инвестираш в 2 компании по 100 лв. Накрая на годината едната вече струва 150лв. другата струва 75лв. примерно. Ако двете разпределят дивидент от 5лв., едната дивидента доходност ще ти е 3,33% а другата 6,66%, но едната ще е изгубила 25% от стойноста си, а другата ще е прибавила 50%. Но при твоята логика дивидентна доходност от 6,66% ще е за предпочитане пред тази от 3,33%. Ей това не разбирам...
А и в случаят говорим основно за реинвестиция - закачаме се туканка с нашият събрат Форти, който сигурно - като гушне сосен дивидент от Трейдингът, пак ще си купи Трейдингченца, пък ако не и на 9.38 кинта... ако не съумея да го превъзпитам, де...
А аз ще си купя нещо по-сгодно.
Може и да продам част от моите Трейдингченца, но не повече от да речем например 1/3 - щото компанията си ме кефи.
Има и друга - наглед проста, но мъдра стратегия: Ако си вкарал например 5 Б, за да купиш някакви акции по 2.8 лв, ако те поскъпнат до 8 лв и забавят темпото, продай толкова от тях, колкото да си вземеш тия вложени 5 Б. Така другите по не ги мислиш, защото са ти бонус, отделно, че си чесал и дивиденти от.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНадув-надув.
Не съм против - надуйте и до Грозник даже... стига през туй време Pfizer, AstraZeneca и GSK да стоят на същата цена
Коментар
-
Надув-надув.
Не съм против - надуйте и до Грозник даже... стига през туй време Pfizer, AstraZeneca и GSK да стоят на същата ценаLast edited by Императорът; 27.01.2017, 22:02.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеМоята компания не ме излага, нямате претенции колеги - нали???, защо нямаше още 15- 20 като нея на тази борса.
Коментар
Коментар