Някой знае ли Софарма Трейдинг кои точно аптеки ще купува за 16 млн.лв.? Да не са онези аптеки, собственост на мажоритаря на Софарма? Ако някой има инфо да сподели. Да не се окаже накрая, че Софарма Трейдинг купува аптеки на балонни цени (припомням си покупката на Вета Фарма на цена от 4-5 пъти P/S и нетна загуба за 2015 г.)
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)
Collapse
X
-
Чичо Манчо - а защо да се вдига капиталът заради петдесетина КБ? Дори при настоящите нива на печалба, тия пари могат да бъдат възвърнати за 4 години. За мен при тази ситуация това са двата най-правилни хода - или кредит от бамките, или облизвации - според което от двете е по-сгодно. Впрочем вариантът с облизвациите е по-бавен чисто технологически (в широк смисъл).Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дядо Коледа Разгледай мнение
Тъкмо си стъпил на БФБ и си ял дървото, който не знае повтаря ! Време ти е пак. А търгувал ли си или само си писъл по форумите срещу възнаграждение ?
Сигурно Дядо Мраз му е донесъл договор с инвестиционен посредник и парички за начална инвестиция за Коледа?
Момъкът просто е започнал да се интересува тогава от.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение
Не мисля, че чичо Оги прави тази огромна крачка в развитието на компанията, воден само от добри намерения. Бъди сигурен, че ръководството са си свършили домашното. А досега от решенията, които са взимали, аз не виждам причина да не им се доверим. А бранда с достатъчно средства и хубав маркетинг доста бързо може да стане топ бранд. Не съм съгласен, че само бедни хора посещават аптеките. Аз лично за жалост не веднъж съм оставял 100+ лв. на едно посещение. А и ако си посещавал аптека Софармаси би видял, че това е нещо доста повече от аптека.
- 1 like
Коментар
-
Защо ще теглят банкови заеми и то така шоково? Не е ли по-добре първо да се направи едно увеличение на капитала, както направиха "Спиди", които освен това привлякоха стратегически инвеститор в лицето на DPD, пък после да се мисли за заем? Или при Донев не се е появил такъв инвеститор? Или не желае да "разводнява" дела си, или просто няма достатъчно свободни пари?Last edited by Чичо Манчо; 15.03.2017, 02:06.Vanitas vanitatum...
Коментар
-
Айде, като няма аргументи се почва с личните нападки. Успех ти пожелавам в инвестирането.
Коментар
-
Тъкмо си стъпил на БФБ и си ял дървото, който не знае повтаря ! Време ти е пак. А търгувал ли си или само си писъл по форумите срещу възнаграждение ?
Коментар
-
Да, сега съм завършил. На пазара съм от 10 години, регистрацията ми тук е от 2007, тоест съм на БФБ от 11 годишен
Коментар
-
Да, сега съм завършил. На пазара съм от 10 години, регистрацията ми тук е от 2007, тоест съм на БФБ от 11 годишенМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Пишеш като да си завършил скоро , с тези модерни думи като топ бранд и хубав маркетинг, но истината е,че името се гради с много години и последователна Ценова политика, а концепцията при аптеките ми се струва изначално сбъркана , поради което и резултатите са им такива. По отношение на г-н Донев мисля ,че доста по отдавна е прозрял развитието производител-дистрибутор-търговец на дребно, а дали ръководството на майката и дъщерите са си свършили домашното, предстои да гледаме. Дано да не се съсипе до тогава майката ,че ме радва като дружество.Last edited by johny-bravo; 14.03.2017, 08:19.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
кредита е мн по-евтин вариант в случая, пак не си в час с нищо
Всичко зависи от лихвата по едното и от лихвата по другото.
Освен това облизвациите привличат инвеститори.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Не мисля, че чичо Оги прави тази огромна крачка в развитието на компанията, воден само от добри намерения. Бъди сигурен, че ръководството са си свършили домашното. А досега от решенията, които са взимали, аз не виждам причина да не им се доверим. А бранда с достатъчно средства и хубав маркетинг доста бързо може да стане топ бранд. Не съм съгласен, че само бедни хора посещават аптеките. Аз лично за жалост не веднъж съм оставял 100+ лв. на едно посещение. А и ако си посещавал аптека Софармаси би видял, че това е нещо доста повече от аптека.
Коментар
-
1. При така представените данни за обороти,резултати и задлъжнялост,кое не е логичното ? Каква ти е гаранцията,че оборотите ще се качват,а загубите намаляват- само добри намерения и суха теория не стигат в случея, часовника тиктака и заплати,осигуровки и наеми вървят, да не говорим за ремонти и обзавеждане, което не ми се вижда да не е скъпо.
2.Това,че зад аптеките стои майката и бабата -добре,но бранда е непознат и неразпознаваем все още и доста лъскаво стряскащ, а болните обикновено са и не особенно богати. И в този ред на мисли да не зависне бранда заедно с аптеките като воденичен камък на шията на майката ,когато ножа започне да опира до кокала ?
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар